ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: “Η μουσική είναι μία. Με χιλιάδες πρόσωπα και διαθέσεις. Όπως η μέρα, όπως η νύχτα, όπως εσύ…”

Η επιτυχία και η αποτυχία στην αρχή με τρομάζανε πολύ και τα δύο! Τώρα πια δεν με τρομάζει κανένα από τα δύο! Στο ταξίδι θα τα συναντήσεις πολλές φορές και τα δύο και είναι και τα δύο χρήσιμα! Κρατάνε τις ισορροπίες και έρχονται για να σου μάθουνε κάτι από τον εαυτό σου, να σε εξελίξουν και να σε κάνουν πιο δυνατό! Αρκεί να ξέρεις να τα χειρίζεσαι και όχι να σε χειρίζονται!

Το σημαντικότερο όμως για εμένα, είναι ότι μέσα από όλο αυτό το ταξίδι, έκανα φιλίες ζωής και αυτό είναι που στο τέλος μένει! Το 2019 ξεκίνησα και τις live εμφανίσεις μου με τίτλο «Κλασσικά και Αγαπημένα».

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση προέρχεται από την παιδική μου ηλικία ακόμα όταν ζούσαμε στα Λουτρά της Αιδηψού και έγραφα τα πρώτα μου τραγούδια! Πήγαινα στην κουζίνα και σκαρφάλωνα από την καρέκλα στο τραπέζι για να φτάσω το κασετόφωνο που ήταν πάνω σε ένα ράφι για να βάλω την δική μου κασέτα και να ηχογραφήσω τα νέα μου τραγούδια! Αυτό ήταν για μένα το παιχνίδι μου, η διέξοδός μου!

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Στην Ελλάδα έχουμε πολύ σημαντικούς και σπουδαίους μουσικούς! Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Σπούδασα πιάνο και κιθάρα με τη Λίλα Γερογιάννη και τη Νάνσυ Παπαγεωργίου και εν συνεχεία φωνητική και ορθοφωνία με τη Λία Βίσση και τη Νάγια Γεωργίου στο ωδείο “Φίλιππος Νάκας”. Το 2003 ξεκίνησα τη δισκογραφία και θεωρώ πως είμαι από τους τυχερούς μιας και την πρόλαβα έστω και οριακά στην καλή της εποχή, ενώ το 2010 ξεκίνησα να γράφω τραγούδια και στον ίδιο μου τον εαυτό! Μέχρι σήμερα έχω κυκλοφορήσει πάνω από 600 τραγούδια και έχω 4 προσωπικά albums! Έκανα μεγάλες επιτυχίες που τραγούδησε ο κόσμος και έπαιξαν πολύ από τα ραδιόφωνα, γεύτηκα τις απονομές των χρυσών και πλατινένιων δίσκων, συνυπέγραψα τραγούδια με σημαντικούς στιχουργούς και ποιητές και έγραψα τραγούδια σε σπουδαίους ερμηνευτές! Το σημαντικότερο όμως για εμένα, είναι ότι μέσα από όλο αυτό το ταξίδι, έκανα φιλίες ζωής και αυτό είναι που στο τέλος μένει! Το 2019 ξεκίνησα και τις live εμφανίσεις μου με τίτλο «Κλασσικά και Αγαπημένα».
Άνθρωποι που με επηρέασαν μουσικά ο καθένας για τελείως διαφορετικούς λόγους θα έλεγα πως είναι ο Μάνος Χατζηδάκης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Νίκος Καρβέλας.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Στην αρχή με τρομάζανε πολύ και τα δύο! Τώρα πια δε με τρομάζει κανένα από τα δύο! Στο ταξίδι θα τα συναντήσεις πολλές φορές και τα δύο και είναι και τα δύο χρήσιμα! Κρατάνε τις ισορροπίες και έρχονται για να σου μάθουνε κάτι από τον εαυτό σου, να σε εξελίξουν και να σε κάνουν πιο δυνατό! Αρκεί να ξέρεις να τα χειρίζεσαι και όχι να σε χειρίζονται!

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Νομίζω πως αν γυρίσουμε το χρόνο λίγο πίσω θα δούμε ότι πάντα υπήρχανε talent shows ίσως όχι με τη σημερινή μορφή, αλλά τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι ίδιο μιας και η ίδια η ζωή προχωράει… Παλιά λοιπόν θυμάμαι κάτι αντίστοιχο με τα σημερινά πως ήταν το «Να η ευκαιρία». Η βασική διαφορά όμως του τότε με το τώρα πιστεύω πως είναι ότι τότε δίνανε ιδιαίτερη βαρύτητα στον διαγωνιζόμενο γι’ αυτό και από την τότε εποχή ξεχώρισαν πολύ σημαντικοί καλλιτέχνες που κάνανε τεράστια καριέρα και τους ξέρουμε μέχρι σήμερα. Σε αντίθεση με το τώρα που η βαρύτητα πέφτει όλη πάνω στον παρουσιαστή και στην κριτική επιτροπή, μη δίνοντας το ανάλογο βήμα στα νέα παιδιά για να προβληθούν και να ξεχωρίζουν!

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Ο Γιάννης Πάριος, η Χάρης Αλεξίου και η Άννα Βίσση είναι 3 τραγουδιστές που θα ήθελα να τους γράψω τραγούδια! Η Μπίλλι Άιλις επίσης είναι μία τραγουδίστρια που το τελευταίο διάστημα με έχει εξιτάρει πάρα πολύ και θα ήθελα να τις γράψω… Δύσκολο λόγο απόστασης και γλώσσας θα πούνε κάποιοι… εγώ όμως έχω να πω πως αν θέλεις κάτι πολύ και το φωνάξεις δυνατά στο σύμπαν, αυτό αργά ή γρήγορα γίνεται!

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν και τις γνώσεις και την αισθητική να καθοδηγήσουν, να επηρεάσουν και να εξελίξουν την καριέρα ενός καλλιτέχνη! Το θέμα είναι αν ο καλλιτέχνης έχει τη μύτη να οσφριστεί τον σωστό άνθρωπο μέσα στα χιλιάδες τυχάρπαστους που μας έχουν περικυκλώσει!

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Τα μελλοντικά μου μουσικά σχέδια είναι να συνεχίσω να γράφω και να τραγουδάω τραγούδια που θα με εκφράζουν και έχουν λόγο ύπαρξης, καθώς επίσης και την υλοποίηση μιας ροκ όπερας και ενός μιούζικαλ!

PHOTOGRAPHY BY ΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ
GROOMING: ΦΑΝΗ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – Ο Ανδρέας Λάμπρου γεννήθηκε στη Σαλαμίνα στις 8 Απριλίου του 1978. Άρχισε να γράφει τραγούδια από τη παιδική του ηλικία και εν συνεχεία έκανε σπουδές μουσικής. 6 χρόνια πιάνο και κιθάρα με τη Λίλα Γερογιάννη και τη Νάνσυ Παπαγεωργίου και 6 χρόνια φωνητική και ορθοφωνία με τη Λία Βίσση και τη Νάγια Γεωργίου στο ωδείο “Φίλιππος Νάκας”.
Ενώ στη δισκογραφία ξεκίνησε το 2003 και θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους τραγουδοποιούς, έχοντας κυκλοφορήσει δισκογραφικά πάνω από 600 τραγούδια, που πολλά από αυτά έγιναν μεγάλες επιτυχίες, καθώς έχει πάρει και αρκετούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Έχει γράψει τραγούδια για ερμηνευτές, όπως: Γιώργος Νταλάρας, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μανώλης Μητσιάς, Γλυκερία, Κώστας Μακεδόνας, Ελένη Δήμου, Θέμης Αδαμαντίδης, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μιχάλης Δημητριάδης, Σοφία Βόσσου, Πέτρος Γαϊτάνος, Μελίνα Ασλανίδου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Αναστασία Μουτσάτσου κ.α.
Ακόμα έχει γράψει για λαϊκούς ερμηνευτές, όπως: Λευτέρης Πανταζής, Άντζελα Δημητρίου, Φίλιππος Νικολάου, Χριστίνα Μαραγκόζη, Νίκος Μακρόπουλος, Κατερίνα Κούκα, Βασίλης Τερλέγκας, Λένα Αλκαίου, Στέλιος Διονυσίου, Πέγκυ Ζήνα, Στάθης Αγγελόπουλος, Έφη Σαρρή, Χρίστος Αντωνιάδης, Λίτσα Γιαγκούση, Χρήστος Παπαδόπουλος, Λιζέτα Νικολάου, Πέτρος Ίμβριος, Ειρήνη Μερκούρη, Παντελής Αμπαζής, Νάσια Κονιτοπούλου κ.α.
Επίσης, έχει γράψει για μοντέρνους ερμηνευτές, όπως: Πασχάλης, Μπέσσυ Αργυράκη, Δάκης, Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Πωλίνα, Θάνος Καλλίρης, Σοφία Αρβανίτη, Λάμπης Λιβιεράτος, Julie Massino, Δημήτρης Κόκοτας, Σία Κοσκινά, Τριαντάφυλλος, Σαμπρίνα κ.α.
Ενώ από τη νεότερη γενιά σε ερμηνευτές, όπως: Παναγιώτης Πετράκης, Νίνα Λοτσάρη, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Δέσποινα Ολυμπίου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Ραλλία Χρηστίδου, Σταυρος Κωνσταντίνου, Ηρώ Σαΐα, Παναγιώτης Ραφαηλίδης, Σαλίνα Γαβαλά, Νίνο Ξυπολιτάς, Καλομοίρα, Sarbel, Μάρω Λύτρα, Onirama, Stereo Soul κ.α.

Έχει τη δισκογραφική εταιρεία “Vinilio Music” καθώς και την εταιρεία management “Promo Music”. Έχει συμμετάσχει στο συγκρότημα “RevAn”, καθώς και στο συγκρότημα “HeroPedes”. Τέλος έχει γράψει την Rock Opera “Genesis”, το Μιούζικαλ “Super”, το μουσικό θέμα “Revolution” για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.), καθώς και το τραγούδι “Θρύλος” για την ομάδα του Ολυμπιακού.

Έχει αρθρογραφήσει από τη στήλη του “Άποψη” στο μουσικό περιοδικό “e-orfeas.gr”, έχει παρουσιάσει τη ραδιοφωνική εκπομπή “Αφιέρωμα” από το “More Radio”. Έχει δουλέψει ως DJ. Έχει τραγουδήσει σε συναυλίες, μουσικές σκηνές και μπουάτ. Έχει διδάξει στο Εθνικό Ωδείο και σε άλλα ωδεία, καθώς έχει εκδώσει και 4 βιβλία: “Διαολογισμοί”, “Παρτιτούρες”, “Απόψεις” και “Στίχοι”.

Προσωπικές δουλειές, που έχει τραγουδήσει ο ίδιος:
▶ 4 προσωπικά Album ▶ 31 προσωπικά Digital Single ▶ 3 τραγούδια για Θεατρικές Παραστάσεις ▶ 1 τραγούδι για Κινηματογραφική Ταινία ▶ 12 προσωπικά Video Clip ▶ Καθώς και 1 επετειακό Video

Το μότο του είναι: “Η μουσική είναι μία. Με χιλιάδες πρόσωπα και διαθέσεις. Όπως η μέρα, όπως η νύχτα, όπως εσύ…”

Περισσότερες πληροφορίες για τον Ανδρέα Λάμπρου, θα βρείτε στο Official Website του: www.AndreasLambrou.Gr
Καθώς και στο επίσημο Page του στο Facebook: Music www.Facebook.Com/AndreasLambrouMusic