Αναστάσιος Γεωργίου: “…Η έμπνευση για εμένα είναι ένας παραγωγικός πονοκέφαλος που κατακλύζει το μυαλό σου και που σε καλεί να βγάλεις όσα σε προβληματίζουν και όσα θέλεις να πεις στο χαρτί”

Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε να γράφετε; Από τότε που έπιασα μολύβι και χαρτί για πρώτη φορά στα χέρια μου και μάθαινα να σχηματίζω αυτά τα υπέροχα σύμβολα ένιωσα κάτι παράξενο να συμβαίνει μέσα μου. Έβρισκα τόσο σπουδαίο ότι σκέψεις και συναισθήματα μπορούν να αποτυπώνται πάνω στο χαρτί και να του δίνουν ζωή. Από τα δεκαπέντε μου ξεκίνησα να προσπαθώ να το κάνω και εγώ. Επίπονη προσπάθεια και δοκιμασία για τον άνθρωπο. Δύσκολο να αφεθεί άλλα όταν γίνει θεωρώ πως είναι τόσο απελευθερωτικό. Το πρώτο μου βιβλίο ξεκίνησα να το γράφω στα δεκαοχτώ μου. Το “Γιατί να ονειρευτώ;” εκδόθηκε τελικά το 2016 προσπαθώντας να εκπληρώσει το σκοπό του, να ακουστούν οι ιστορίες του. Στη συνέχεια ήρθαν και άλλοι ήρωες οι οποίοι πήραν μορφή και είπαν όσα ήθελαν να πουν στο “Αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο” και στο “Αναζητώντας την έμπνευση”.

Ποια λέξη εκφράζει τους χαρακτήρες των ηρώων σας; Ελπιδοφόροι. Είναι χαρακτήρες που ζουν στο μεταίχμιο της σκοτεινιάς που τους περιβάλλει, των φόβων τους αλλά και του φωτός που έχουν μέσα τους. Ο κάθε ένας έχει το δικό του προσωπικό όνειρο και προσπαθεί να αφεθεί σε αυτό παρά τα εμπόδια που κάποιες φορές τους τοποθετούν στον δρόμο τους και άλλες τα τοποθετούν μόνοι τους.

Νιώθετε την «έμπνευση» πριν τη συγγραφή; Πάντα. Χωρίς να εμπνευστείς από κάπου δεν μπορείς να μπεις σε αυτήν τη μαγική διαδικασία. Ένας παραγωγικός πονοκέφαλος που κατακλύζει το μυαλό σου και που σε καλεί να βγάλεις όσα σε προβληματίζουν και όσα θέλεις να πεις στο χαρτί.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας; Είμαι ένας αθεράπευτος ονειροπόλος όπως οι ήρωες των βιβλίων μου. Δεν εθελοτυφλώ. Βλέπω τα στραβά της κοινωνίας μας και του ίδιου μου του εαυτού. Προσπαθώ όμως αδιάκοπα να τα νικήσω και να κρατήσω στο οπτικό μου πεδίο μόνο τα θετικά της κάθε περίπτωσης.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Τελειώνοντας τη νομική σχολή και το μεταπτυχιακό μου πήρα την απόφαση να κάνω ένα δεύτερο πτυχίο φιλολογίας. Ένας πόθος που είχα από μικρός. Παράλληλα τελείωσα το τέταρτό μου βιβλίο το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα και οργανώνω τον διαδικτυακό μου χώρο που θα ονομάζεται boheming.gr. Συνεργάζομαι με κάποιους μη κυβερνητικούς οργανισμούς και προσπαθώ να δίνω όλο μου το είναι στο να βοηθάω όσο γίνεται άτομα που το έχουν ανάγκη. Η αλληλεγγύη είναι το παν.

Bιογραφικό σημείωμα :
Ο Αναστάσιος Γεωργίου γεννήθηκε στην επαρχία Πάφου, στις 18 Μαΐου 1994. Εξασφάλισε θέση στο τμήμα νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από τη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Jean Moulin Lyon III της Γαλλίας. Στην συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου με ειδίκευση στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές.
Στην παρούσα φάση ακολουθεί ένα δεύτερο πτυχίο φιλολογίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Έχει κυκλοφορήσει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο « Γιατί να ονειρευτώ; » με το οποίο έλαβε μέρος στα Κρατικά Βραβεία λογοτεχνίας Κύπρου και ήταν στα επιλεγμένα της βραχείας λίστας καθώς και στον διαγωνισμό βραβείου Public όπου και κατάφερε να κερδίσει μία θέση ανάμεσα στις δέκα επιλογές του κοινού. Το δεύτερο βιβλίο του « Αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο » συμμετείχε στον διαγωνισμό λογοτεχνίας του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου όπου και βραβεύτηκε το 2015. Το τρίτο του βιβλίο κυκλοφόρησε το 2019 με τίτλο « Αναζητώντας την έμπνευση » και συμμετέχει στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας Κύπρου.