Ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στις Δημοτικές Ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος πλην του Λυκείου Πανοράματος όπου διαπιστώθηκε σήμερα βλάβη στο σύστημα υδροδότησης και θα παραμείνει σε αναστολή για αύριο Τετάρτη 9/1 για την αποκατάσταση της βλάβης για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Επίσης κλειστό για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει και το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων.
Για τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη και με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, λόγω και του συνεχιζόμενου παγετού, αλλά και της πρόβλεψης της ΕΜΥ για τη συνέχιση της κακοκαιρίας με νέες χιονοπτώσεις και το επόμενο 24ωρο, κλειστά θα παραμείνουν για αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα σχολεία στον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, την Εξοχή και το Φίλυρο.
Η κατάσταση θα επανεκτιμάται συνεχώς και θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση των πολιτών του δήμου, ανάλογα και με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.
Επιπλέον οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες θα λειτουργήσουν κανονικά.
Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη παραμένει με τις υπηρεσίες του σε 24ωρη επιφυλακή για την παρακολούθηση των καιρικών φαινομένων προκειμένου τα τεχνικά συνεργεία να αποκαταστήσουν τυχόν βλάβες που ενδεχομένως προκύψουν κατά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων. Υπενθυμίζουμε ότι έχει ήδη διανεμηθεί αλάτι σε όλα τα σχολεία σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν ρίψεις.
Αναφορικά με τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τη διεύθυνση του κάθε σχολείου, που έχει και την ευθύνη.