Αλήτσογλου Ντιντέμ: “δε σταματάω ποτέ να δουλεύω και να πειραματίζομαι και όταν έρχεται η έμπνευση και είμαι πνευματικά και ψυχικά έτοιμη με βρίσκει πάντα πάνω στο έργο”

Γεννήθηκα στην Κομοτηνή και σπούδασα Νομική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τώρα εργάζομαι σε ένα δικηγορικό γραφείο στην Κομοτηνή.

Ήδη από μικρή μου άρεσε η ζωγραφική και όλα τα σχολικά μου βιβλία ήταν γεμάτα ζωγραφιές.

Ωστόσο, μόλις μετά τις σπουδές μου ξεκίνησα να κάνω μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής στο Τμήμα Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου Ν. Ροδόπης με την Α. Γεωργιτσοπούλου.

Εκτός από ακρυλικά και σχέδιο με μολύβι, κάνω και πυρογραφία.

Τα άλογα και τα δασώδη τοπία είναι από τα αγαπημένα μου θέματα για ζωγραφική.

Μου αρέσουν πάρα πολύ οι ρεαλιστικές απεικονίσεις που αποδίδονται με αφηρημένες πινελιές και ανακάτεμα έντονων χρωμάτων και αποχρώσεων.

Είμαι ευαίσθητη αλλά ασυμβίβαστη και αυτό αποτυπώνεται σε κάθε μου πινελιά, στην επιλογή των χρωμάτων και σε κάθε μου έργο.

Εκτός από ζωγραφική ασχολούμαι και με μουσική (βιολί και τσέλο). Αυτές οι δυο μορφές τέχνης αλληλοσυμπληρώνουν τόσο φυσικά η μια την άλλη που αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης.

Δεν περιμένω ποτέ να έρθει έμπνευση για να ζωγραφίσω.

Έτσι κι αλλιώς την έμπνευση την βρίσκω μέσα μου, στις σκέψεις μου και σε κάποιες σημαντικές στιγμές που έχω βιώσει.

Εγώ η ίδια είμαι η Μούσα μου. Δεν σταματάω ποτέ να δουλεύω και να πειραματίζομαι και όταν έρχεται η έμπνευση και είμαι πνευματικά και ψυχικά έτοιμη με βρίσκει πάντα πάνω στο έργο.

Έχω πάρει μέρος σε εκθέσεις στην Κομοτηνή, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη και κάθε φορά συγκινούμαι που βλέπω τα έργα μου στημένα στις εκθέσεις.

Είμαι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Βορείου Ελλάδος και Θεσσαλονίκης εδώ και 2 χρόνια και συμμετέχω σε ορισμένες εκθέσεις που διοργανώνει η Art Way.

Θα ήθελα βέβαια να πάρω μέρος σε εκθέσεις και στο εξωτερικό. Για το μέλλον μόνο μπορώ να ευχηθώ να συνεχίζω να δημιουργώ.

[email protected]