Αλέξης Αλεξάνδρου: “Έχω πολλές φωνές μα μία ξεχωρίζει και οι άλλες ενθουσιάζουν”

“Έχω εμφανιστεί στο “Ελλάδα έχεις ταλέντο” και τραγούδησα με επτά διαφορετικές φωνές. Δεν είναι απαραίτητο να πάει ένας τραγουδιστής σε talent show για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα”

Σύστησέ μας τον άνθρωπο καλλιτέχνη. Ποια είναι μουσική σου ταυτότητα; Πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω την ομάδα του Polisfreepress για την φιλοξενία του. Ονομαζομαι Αλέξης Αλεξάνδρου και πήρα το πρώτο βάπτισμα από τον επιχειρηματια Βασίλη Κοντόπουλο του νυχτερινου κέντρου Ποσειδώνιο.

Δεν θα ήθελα να βάλω ταμπέλα σε ό,τι αφορά τη μουσική μου ταυτότητα γιατί μου αρέσει να τραγουδάω ό,τι με αγγίζει στην ψυχή.

Μίλησε μας για την νέα δισκογραφική σου δουλειά. Μετά από 2χρονια με όλο αυτό που ζούμε ήθελα να γράψω ένα αισιόδοξο τραγούδι και έτσι γεννήθηκε το πάμε παρακάτω.

https://youtu.be/k8-uKGbzurQ

Πως γεννήθηκε η αγάπη σου για τη μουσική και το τραγούδι; Απο μικρός θυμάμαι να κρατάω μια βούρτσα μπροστά στον καθρέφτη και να τραγουδάω… Σιγά σιγά αυτό εξελίχθηκε σε αυτό που ακούτε και βλέπετε τώρα. Έναν καλλιτέχνη με αγάπη και μεράκι για το λαϊκό τραγούδι που εκφράζει ανθρώπους πονεμένους ερωτευμένους και πληγωμένους από τη ζωή και τα πάνω κάτω της. Ειδικά στους δύσκολους καιρούς που περνάμε τώρα μου αρέσει να διασκεδάζω τον κόσμο όσο μπορώ για να τον κάνω να ξεχνιέται από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Το τραγούδι ήταν μονόδρομος για εσένα ή έχεις σπουδάσει και κάτι άλλο; Έχω σπουδάσει νοσηλευτική και γενικά έχω κάνει και άλλες πολλές δουλειές στη ζωή μου αλλά ποτέ δε άφησα το όνειρό μου.

Ποια είναι τα όχι που θα πεις στο βωμό της καριέρας; Έχω κάνει ήδη πολλές θυσίες στην προσωπική μου ζωή για να ακολουθήσω αυτό το δρόμο.

Ποιο είναι το τραγούδι που όταν το ακούς ή το ερμηνεύεις λυγίζεις; “Με την πόρτα ανοιχτή” του Αντώνη Ρέμου και τα “Σκυλάδικα” της Ελένης Βιτάλης που όταν τα τραγουδάω με συγκινουν ιδιαίτερα γιατί μου θυμίζουν προσωπικές μου εμπειρίες.

Ποιο είναι το στοιχείο του χαρακτήρα σου που σε κάνει να ξεχωρίζεις ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνης; Πιστεύω ότι είμαι πολύ εξωστρεφής χαρακτήρας και μου αρέσει να κάνω τον κόσμο να γελάει.

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ένας νέος καλλιτέχνης για να πετύχει στο χώρο του τραγουδιού; Πρώτα απ’ όλα να δουλέψει με το χαρακτήρα του, δεύτερον με τη φωνή του τρίτον να μάθει πως λειτουργεί ο χώρος και να μάθει να ελίσσεται μέσα σε αυτόν.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου; Οι άνθρωποι που διοικούν τον πλανήτη και τις ανθρώπινες ζωές.

Ποια είναι η άποψη σου για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Έχω συμμετάσχει στο “Ελλάδα έχεις ταλέντο” και τραγούδησα με εφτά διαφορετικές φωνές όμως θα έλεγα πως δεν είναι απαραίτητο να πάει ένας τραγουδιστής για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα…

Μέσα από τα τραγούδια σου ανακαλύψαμε πως η φωνή σου μοιάζει με του Δημήτρη Μητροπάνου… Ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν μια έμπνευση για εμένα γιατί ήταν ένας από τους αγαπημένους μου τραγουδιστές.

Τραγούδησες το “Αθήνα μου” με ερμηνεία Μητροπάνου με πολύ μεγάλη απήχηση στον κόσμο. Γιατί το έκανες αυτό; Πιστεύω ότι ο ταλαντούχος Λευτέρης Κιντάτος το είχε γράψει για το Δημήτρη Μητροπάνου και το κατάλαβε όλος ο κόσμος. Γιαυτο λόγω του ταλέντου έδωσα ένα χρώμα του αγαπημένου μας Δημήτρη Μητροπάνου. Ούτε εγώ το περίμενα ότι θα αρέσει τόσο πολύ.

https://youtu.be/fscD_LYX2Xw