Αλέξανδρος Μαρκελόπουλος: “Αδύνατον, τα τινάζει όλα στον αέρα”

Σάλος έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό χώρο ο Αλέξανδρος. Τί πραγματικά γίνεται, ποιοί οι λόγοι και ποιοί είναι από πίσω, ποιος θέλει τον Αλέξανδρο εκτός μάχης; Μήπως ο ίδιος ο εαυτός του…
Ακόμα και τα λόγια ήταν λίγο “μασημένα” από τον ίδιο… Θεωρώ ότι πολλά πράγματα κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουν αργά ή γρήγορα όπως και τελειώνουν…
Καμιά φορά άλλωστε οι συνθήκες σε πάνε μακριά από εκεί πού Αγαπάς. Ίσως και πιο πολύ μακρυά ακόμη.

Ο Αλέξανδρος Μαρκελόπουλος φαίνεται νά θέλει την ηρεμία… και οι λόγοι ίσως να είναι στη μέση ακόμη… κι ο χωρισμός που είχε. Ακόμα και στην ερώτηση αν είναι η αιτία ο χωρισμός είπε το εξής: “Ο χωρισμός είναι και θα είναι πάντα μπροστά μας. Θα είναι ένα βήμα πριν από μας είτε το θέλουμε είτε όχι, μια γυναίκα χαλάει ή φτιάχνει έναν άντρα, ανάλογα και από τις εμπειρίες της… εάν έχει, μένει και φτιάχνει έναν άντρα αν όχι φεύγει λογικό…”

Μονολεκτικά και αόριστα όλα όσα λέει ή εάν κάτι άλλο συμβαίνει, ρωτήθηκε τελικά εάν θα προχωρήσει ή εάν έχει προχωρήσει… Πιστεύω ότι σε τέτοιες κατάστασεις δεν πάει κανείς ούτε μέχρι το “περίπτερο”, πόσο μάλλον να προχωρήσει. Εκτός αν δεν υπάρχει αγάπη. Εκεί κάθε ώρα μπορείς νά χωρίζεις και να είσαι με άλλα πρόσωπα… Έχω απορρίψει πολλές γυναίκες είναι η αλήθεια και πολύ γνωστές στους χώρους… αλλά εγώ όταν αγαπάω δεν ξεαγαπάω όπως μερικοί…

Καρφί ήταν αυτό τώρα..; Τι ήθελε να πει με αυτό το ξεαγαπαω και ποια αφορούσε; Δεν υπάρχει κανένα “μπαλακι” στην υπόθεση… και αν υπήρχε όπου και αν πήγε άστοχα ήταν…

Θεωρείς πως ήταν άδικος ο χωρισμός σας; Ό,τι κι αν θεωρώ εγώ ό,τι κι αν πω θα αδικήσω ένα πολύ εξαιρετικό πλάσμα… οπότε αυτό φαίνεται από αυτά που λέω.

Θα ξαναγύριζες πίσω σε μια τελειωμένη σχέση; Σε τελειωμένη όχι… σε αυτήν που είχα όμως ναι. Τίποτα δεν τελειώνει και ποτέ… δεν ξέρεις η μοίρα τί κρύβει κάπου παρακάτω… Εγώ δίνω ευκαιρίες σε σχέσεις αν αξίζουν. Μερικοί όμως μπορεί σε αυτες που αξίζουν να μην δίνουν την απαραίτητη αξία.

Αυτο πάει κάπου. Θεωρείς ότι δεν είχες εύκαιριες; Όχι, είχα αλλά όχι όσες θά ήθελα. Όσες θα έπρεπε ώστε να δω το τί κάνω που βρίσκομαι… όλα θέλουν το σοκ τους και μετά κρίνω με αυτό αν μένω ή όχι.

Δύο λόγια για την πρώην σου θα μπορούσες να πεις σε περίπτωση πού τα βλέπει κι όλας. Δυο μόνο δεν θα ήταν ποτέ αρκετά…. Είναι μια γυναίκα πού ήταν η πιο σωστή από όλες που είχα. Ένα πλάσμα που πραγματικα διαφέρει γι’ αυτό και την αγάπησα…. Και δεν είναι επειδή ίσως και να τα βλέπει… ίσως. Και να προχώρησε κι όλας τη ζωή της αμέσως.. και πάλι όμως δεν κατηγορω αν το χει κάνει αυτό.. δικαίωμά της. Εγώ τώρα λέω ότι ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Εσωτερικά πολύ καλή ψυχή.

Πάντως ότι την αγάπησες και την αγαπάς πολύ αυτό φαίνεται και το ξέρει σίγουρα. Ίσως όμως να χει φόβο μέσα της. Υπάρχει τέτοια περίπτωση; Ίσως… κι εγώ μπορεί να έφτανα σε αυτό το σημείο αν είχα τον εαυτό μου απέναντι μου… δεν είμαι εύκολος χαρακτηρας όμως καταβάθος το πιστεύω ότι ξέρει ότι την αγαπώ πραγματικά αλλιώς δεν θα φτάναμε ως εκεί… αλλά και πάλι με μια επιφύλαξη θα πω ότι ίσως μπορεί και να έπρεπε να φτάναμε εκεί για κάποιους λόγους… είμαι λίγο μπερδεμένος σκέπτομαι πολλά… Γιατί η απουσία της πραγματικα μου κάνει πολύ κακό.

Μια ακόμα ερωτήση. Τί θυσία θα έκανες για κάτι πού αγαπάς; Για ό,τι αγαπώ θυσίαζω μέχρι και τον εαυτό μου… τόσο απλά…