Αλέξανδρος Βελισάρης: “Σιγουρα το καλλιτεχνικό θέαμα λείπει από την καθημερινότητά  μας”

Ο Αλέξανδρος Βελισάρης Μουσικός-πιανίστας-συνθέτης, τοποθετείται στο polismagazino.gr για το Lockdown, τον πολιτισμό, το φόβο, την απώλεια, την υποχρεωτική μάσκα και το άγνωστο αύριο.

“…Έχω πολλά να κάνω  στην καθημερινότητά μου σε διαφορετικούς τομείς και έτσι νιώθω αρκετά ενεργός και δημιουργικός και σε χρόνους καραντίνας”

Γενικό Lockdown: Αναγκαίο ή όχι; Είμαι κάπου ενδιάμεσα δηλαδή μια διαφορετική διαχείριση και ρύθμιση  για μια πιο ομαλή καθημερινότητα!

Πολιτισμός: στη χώρα που γεννήθηκε ποιο είναι το μέλλον του; Ο πολιτισμός στη χώρα μας έρχεται  ήδη εξουθενωμενος από μια δεκαετία βαθειάς οικονομικής κρίσης και συναντά το “ναυάγιο” του covid 19. Δυο φορές μέσα στη χρονιά αυτή, είναι πολύ θλιβερό το παρόν και θα εύχομαι ένα μέλλον αισιόδοξο!

Αγκαλιάζω: μία λέξη ή κάτι πιο σημαντικό σήμερα; Το αγκαλιάζω  τουλάχιστον για μένα δεν έχει  υπάρξει ποτε μια λέξη. Σίγουρα στις πιο ευάλωτές μας στιγμές γίνεται πιο αναγκαίο. Επίσης απαγορεύεται να αγκαλιάζεται ο κόσμος. Αν μου την έκανε αυτή την ερώτηση κάποιος  εκπρόσωπος των μέτρων θα την έβρισκα ειρωνική…

Φόβος – Απώλεια: υπάρχουν ως σκέψεις στην καθημερινότητά σας; Πάντα υπάρχει ο φόβος της  απώλειας. Είναι δύο αισθήσεις που στις μέρες μας τις βιώνουμε πιο έντονα!

Μάσκα: ήρθε για να μείνει; Ελπίζω  πώς οχι. Δυσκολεύει τη ζωή μας  πολύ. Σχεδόν δεν γνωρίζεις τους  συνανθρώπους σου, δεν μπορείς να καταλάβεις τι συναίσθημα έχει  ο απέναντί σου, είναι λυπηρό!

Καλλιτέχνης: “υπάρχει ελπίς” επιβίωσης για το αύριο; Δυστυχώς στην Ελλάδα το Ελπίς για τον καλλιτέχνη τρεμοέπαιζε στον αέρα από χρόνια, τώρα βάλλεται πολύ  περισσότερο λογω της κατάστασης  που βιώνουμε. Σιγουρα το καλλιτεχνικό θέαμα λείπει από την καθημερινότητά  μας.

Μουσεία, Gallery, Θέατρα, Μουσικές Σκηνές: Ανοιχτά, κλειστά, με λίγα άτομα ή με κανονική λειτουργία; Τι προτείνετε; Πιστεύω  πως χρειαζόμαστε μια διαφορετική  διαχείριση ή πλατφόρμα για τη λειτουργικότητα στη χώρα μας και μέσα σε αυτο ανήκουν και τα θεατρα και οι μουσικές σκηνές.

Ποιο είναι το δικό σας αντίδοτο στο άγνωστο αύριο; Δεν ξέρω αν έχω αντίδοτο σίγουρα έχω πολλά να κάνω  στην καθημερινότητά μου σε διαφορετικούς τομείς και έτσι νιώθω αρκετά ενεργός και δημιουργικός και σε χρόνους καραντίνας.

Ένα μήνυμά σας για τους αναγνώστες του polismagazino.gr; Εστίαση στην σημαντικότητα των πραγμάτων, προτεραιότητα στους  ανθρώπους που αγαπάμε, προτεραιότητα στην προσωπική μας ζωή.