Αθανασία Κιφοκέρη: “Η υποκριτική με βοήθησε να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου και να τον αγαπήσω”

Από πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με την τέχνη; Από πάντα, από όταν ήμουν πολύ μικρή που οι γονείς μου με είχαν γράψει σε ωδείο για να παρακολουθήσω μαθήματα μουσικής. Επίσης, στην παιδική μου ηλικία είχα παρακολουθήσει μαθήματα χορού. Αργότερα, όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο ξεκίνησα να ασχολούμαι με την συγγραφή και από το 2014 συνεργάζομαι με εκδοτικούς οίκους όπου προωθούν τα βιβλία μου, στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησα να ασχολούμαι με την υποκριτική, έχω παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με καταξιωμένους δάσκαλους στο Θέατρο των Αλλαγών και μέσα από αυτό το μαγικό ταξίδι έχω γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό μου και βρήκα πτυχές μέσα μου που δεν ήξερα ότι είχα.

Με τους καθηγητές μου Θοδωρή Αθερίδη και τον Αλέξανδρο Ρήγα στο θέατρο των Αλλαγών

Ποιον ηθοποιό-καλλιτέχνη θαυμαζετε; Θαυμάζω πολλούς ηθοποιούς που δυστυχώς δεν βρίσκονται στην ζωή όπως ο Δημήτρης Χορν και την Σαπφώ Νοταρά.

Θέατρο ή Κινηματογράφο τι προτιμάτε; Και τα δύο πάρα πολύ. Αγαπώ και το θέατρο και τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Από τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς Παρθένα Ζωή στον ant1-σε ρόλο νοσοκόμας

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Για εμένα κάποιος γεννιέται καλλιτέχνης ωστόσο θέλει πάρα πολύ δουλειά στην πορεία και γερό στομάχι για να τα καταφέρει. Πρέπει να είναι εξοικειωμένος με την απόρριψη και να μην το βάζει κάτω με την πρώτη δυσκολία.

Τι σημαίνει για εσάς η λέξη ηθοποιός; Ηθοποιός Σημαίνει Φως

Νοιωθετε την “έμπνευση” πριν δημιουργήσετε; Ναι. Πάντα νοιώθω την έμπνευση και μετά δημιουργώ.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Γράφω ένα βιβλίο το οποίο θα κυκλοφορήσει προσεχώς και μιλάει για τις γνωριμίες που γίνονται μέσω διαδικτύου και συνάμα είμαι μέλος του Θιάσου Unesco Πειραιώς και Νήσων όπου προετοιμάζουμε μια παράσταση η οποία εκτός απροόπτου θα ανέβει το φθινόπωρο σε Αθηναϊκό Θέατρο.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους αναγνώστες του polismagazino.gr; Γερό στομάχι… Πέφτεις για να σηκώνεσαι και δεν σταματάς να κυνηγάς τα όνειρα σου.