Αγγελική Καστρινέλλη: “Οι εικόνες που γεννιούνται μέσα μου ή που βλέπω γύρω μου είναι η πηγή της έμπνευσης τόσο για να γράψω ένα κείμενο όσο και για να τραβήξω μια φωτογραφία”

“Η διάδοση της μεθόδου Inner Vision Photography και η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει σε όσους τη δοκιμάζουν είναι στα μελλοντικά μου σχέδια, καθώς η συμβολή στους άλλους είναι η πρώτη αξία που διέπει τη ζωή μου”

Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε να γράφετε; Η ανάγνωση που ξεκίνησε από την πολύ μικρή μου ηλικία, πριν ακόμη πάω στο σχολείο, καθώς και οι δυο μου γονείς ήταν δάσκαλοι, ήταν που μου γέννησε τον έρωτα για τη γραφή, η οποία μπήκε για τα καλά στη ζωή μου την περίοδο της εφηβείας και περιελάμβανε ημερολόγιο, ποίηση και μικρές ιστορίες.

Πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με τη φωτογραφία; Την περίοδο της εφηβείας ήταν που ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα στη φωτογραφία. Μια αγαπημένη θεία έφερε στο σπίτι μια μικρή φωτογραφική μηχανή Kodak Instamatic κι ένα έγχρωμο φιλμ κι από τότε η μηχανή δεν βγήκε ξανά από τη σχολική μου τσάντα. Με συνέπαιρνε να φωτογραφίζω ό,τι έβλεπα γύρω μου, τόσο στο έξω όσο και στο μέσα του σπιτιού και του σχολείου.

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει για να βγάλετε μια φωτογραφία και τι για να γράψετε ένα κείμενο; Οι εικόνες που γεννιούνται μέσα μου ή που βλέπω γύρω μου είναι η πηγή της έμπνευσης τόσο για να γράψω ένα κείμενο όσο και για να τραβήξω μια φωτογραφία.

Εξηγήστε μας με δυο λόγια την μεθοδολογία Inner Vision Photography; Η μέθοδος Inner Vision Photography αξιοποιεί το γεγονός ότι η φωτογραφία είναι ένα πολύ απλό, εύχρηστο και κοινόχρηστο μέσο. Παράλληλα όμως με αυτό γνωρίζουμε ότι στις φωτογραφίες μας καταγράφονται ασυνείδητα στοιχεία δικά μας που τις περισσότερες φορές δεν τα γνωρίζουμε ούτε εμείς οι ίδιοι. Κι έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να αναγνωρίσουμε τα εμπόδια που μας κλείνουν το δρόμο προς τη χαρά και την ευημερία και να αλλάξουμε όσα χρειάζονται ώστε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή μας. Τέλος, επειδή το όποιο θεραπευτικό αποτέλεσμα συντελείται μέσω μεθόδου Inner Vision Photography ακουμπά πάνω στη δημιουργική διαδικασία της τέχνης, στη διάρκεια των workshops επικρατεί ένα κλίμα χαράς, ελαφρότητας και παιχνιδιού, προσφέροντάς μας ένα πολύ ισχυρό ελιξίριο, ιδιαίτερα αναζωογονητικό, πιστεύω, στην ιδιόμορφη εποχή που ζούμε!

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας; Θα σας πω μια φράση που είναι το μότο και στο site και στο βιβλίο μου και εκφράζει απόλυτα τον τρόπο με τον οποίο μου αρέσει να υπάρχω στον κόσμο : Explore the unknown / Rediscover the familiar!

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Η διάδοση της μεθόδου Inner Vision Photography και η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει σε όσους τη δοκιμάζουν καθώς η συμβολή στους άλλους είναι η πρώτη αξία που διέπει τη ζωή μου.