Ήχοι και Μύθοι των κάστρων σε Ανατολή και Δύση

Β. Τσαμπρόπουλος, Ν. Καραντζή | πιάνο – φωνή duet

Από το Παλάτι του Μαγίστρου στη Ρόδο, η έναρξη της περιοδείας του Βασίλη Τσαμπρόπουλου με τη Νεκταρία Καραντζή

Ιστορίες αγάπης, έρωτα και πολέμου σμιλευμένες σε πύργους, τείχη, κάστρα και καστροπολιτείες σε Ανατολή και Δύση αποτελούν τον πυρήνα της συναυλίας που παρουσιάζουν ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Νεκταρία Καραντζή, δύο χαρισματικοί καλλιτέχνες με διεθνή πορεία καθένας στο είδος του, εκπροσωπώντας αντίστοιχα Δύση και Ανατολή.

Από το χιλοτραγουδισμένο “πανελλήνιο” σύμβολο του κάστρου της Ωριάς ως το πρώτο παλάτι των Δόγηδων στη Βενετία με τα ψηλά αμυντικά τείχη και ως την Κωνσταντινούπολη, από τα εντυπωσιακά κάστρα της Μονεμβασιάς, των Ιπποτών της Ρόδου, του Μυστρά, του Μολύβου, της Κορώνης, της Κέρκυρας, της Αστυπάλαιας, της Ηλείας, της Νερατζιάς, της Χώρας των Κυθήρων, από το Ιτς Καλέ των Ιωαννίνων, το Μπούρτζι και το Παλαμήδι του Ναυπλίου, τη Φορτέτζα του Ρεθύμνου και τον Πύργο της Σάνης έως τα εμβληματικά μεσαιωνικά κάστρα της Ευρώπης, η ιστορία και ο μύθος άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα.

Στη συναυλία, οι δύο καλλιτέχνες, συνεχίζοντας το ευρηματικό ντουέτο τους το οποίο παρουσιάζουν με διάφορες παραλλαγές, τα τελευταία χρόνια, σε περιοδείες στην Ευρώπη, θα επιχειρήσουν να αναβιώσουν σημαντικές μυθικές και ιστορικές στιγμές των κάστρων μέσα από τη μουσική τους και τις αφηγήσεις.
Μεγάλοι Έρωτες που γεννήθηκαν σε πύργους, σε Ανατολή και Δύση, με τον Ερωτόκριτο και την Αρέτουσα, την Ερωφίλη και τον Πανάρετο έως τον Τριστάνο και την Ιζόλδη, τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, θα ζωντανέψουν γλαφυρά σε στίχους, ήχους και διηγήσεις.

Μαζί τους, ο θεατής θα ξαναζήσει κάποιες από τις πιο κομβικές στιγμές της ιστορίας των μέσων ελληνικών χρονών. Πολιορκίες και αλώσεις. Το κούρσος της Ανδριανούπολης, την Άλωση της Πόλης, την πολιορκία της Ρόδου έως την κατάληψη του Παλαμηδίου.
Μουσική του Βασίλη Τσαμπρόπουλου, εμπνευσμένη από την ιστορία και το μύθο, τραγούδια της παράδοσης και αντιπροσωπευτικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου.

Η συναυλία στο Παλάτι του Μαγίστρου στη Ρόδο, στις 29 Ιουλίου, σε διοργάνωση του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού Ρόδου και του Συλλόγου Πελοποννησίων Ρόδου «Ο Μωριάς» σηματοδοτεί την έναρξη της φετινής ευρωπαϊκής περιοδείας του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και της Νεκταρίας Καραντζή που θα ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο. 

Ολόκληρο το πρόγραμμα: www.nektariakarantzi.com
TV spot ERT: https://youtu.be/sI0O03h4pv0
Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ