Έρρικα Πατρικίου: “Η βία έχει πολλά πρόσωπα και σχεδόν όλοι μας έχουμε δει κάποιο από αυτά. Είναι αξιολύπητος αυτός που κάνει κατάχρηση εξουσίας”

Η Έρρικα Πατρικίου, ερμηνεύτρια – μουσικός, τοποθετείται στις ερωτήσεις του polismagazino.gr

Εγκλεισμός στο σπίτι. Πως διαχειρίζεστε το χρόνο σας; Ποια συναισθήματα σας διακατέχουν; Είναι για όλους μας δύσκολος ο εγκλεισμός στο σπίτι όμως για κάποιους ανθρώπους είναι όντως τρομακτικός. Έχω την τύχη να μένω στο Πήλιο κι αυτό κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα. Κάνω βόλτες στη φύση χαίρομαι τις αλλαγές των εποχών. Έχω ακούσει πολλή μουσική έχω ψάξει καινούργιους δημιουργούς και ερμηνευτές έχω δει άπειρες ταινίες έχω διαβάσει υπέροχα βιβλία.
Επίσης όλο αυτό το διάστημα προετοίμαζα τον πρώτο προσωπικό μου δίσκο  που θα κυκλοφορήσει τέλος του μήνα. Υπάρχουν μέρες που με διακατέχει μια απελπισία αλλά προσπαθώ αυτό να κρατάει λίγο. Είμαι αισιόδοξος και χαρούμενος άνθρωπος και ελπίζω. Στα θετικά αυτής της κατάστασης είναι το ότι χάρηκα την οικογένειά μου.

Ακούμε συνεχώς για Βία. Ενδοοικογενειακή, εργασιακή, αθλητική, καλλιτεχνική… Εντυπωσιάζεστε από το συμβάν ή από τους πρωταγωνιστές; Εσείς έχετε υποστεί κάποια μορφή βίας; Όλο αυτό ήταν ένα απόστημα που ευτυχώς έσπασε. Δε με εντυπωσιάζει τίποτα μόνο με θλίβει βαθιά. Με σοκάρουν τα γεγονότα και όχι οι πρωταγωνιστές. Η βία έχει πολλά πρόσωπα και σχεδόν όλοι μας έχουμε δει κάποιο από αυτά.

“Έχω υποστεί ψυχολογική βία στο εργασιακό μου περιβάλλον από άνθρωπο που έκανε κατάχρηση εξουσίας.”

Στην αρχή ήμουν αμήχανη και θλιμμένη. Να σκεφτείτε τις περισσοτερες μέρες της εβδομάδας έκλαιγα στη διαδρομή από το σπιτι μου στην εργασία μου. Έπειτα το διαχειρίστηκα  και το ξεπέρασα. Είναι μάλλον αξιολύπητος αυτός που κάνει κατάχρηση εξουσίας.

Πιστεύετε στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Θα εμβολιαστείτε όταν έρθει η ώρα; Ασφαλώς και θα εμβολιαστώ. Αλοίμονο αν δεν είχαν εμβολιαστεί οι άνθρωποι! Η ανθρωπότητα έχει βιώσει τόσες και τοσες ασθένειες! Πιστεύω ακράδαντα στην ανοσοποίηση του πληθυσμού εξ εμβολιασμού.

Έχετε στερηθεί κάτι από τον εγκλεισμό σας στο σπίτι και εαν ναι, πως το αντιμετωπίσατε; Φυσικά και έχω στερηθεί. Πράγματα ζωτικής σημασίας για μένα. Αγκαλιές, φιλιά, χειραψίες.

Έχω στερηθεί την επαφή με τους αγαπημένους μου μαθητές. Με τους αγαπημένους μου φίλους. Την επαφή με το κοινό μου.”

Τις ζωογόνες πρόβες με τους υπέροχους συνεργατες μου. Τις παραστάσεις. Τις εκδρομές και τα ταξίδια που λατρεύω. Υπομένω και ελπίζω πως όλα αυτά σύντομα θα επιστρέψουν. Ξυπνάω το πρωί  και σκέφτομαι πως κάθε μέρα που ξημερώνει και είμαι γερή είμαι πιο κοντά σε αυτό.

Τηλεργασία και Αναστολή εργασιακών συμβάσεων. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί την επόμενη ημέρα του απεγκλωβισμού μας στον εργασιακό χώρο; Θέλω να πιστεύω πως θα ξεπεραστούν γρήγορα τα προβλήματα πως θα τα καταφέρουμε. Η ανθρωπότητα έχει αντιμετωπίσει πολέμους, πείνα, φτώχεια και εξαθλίωση.
Οσοι αγαπάνε τη δουλειά τους και έχουν συνέπεια δε θα έχουν σοβαρό πρόβλημα. Έχει να κάνει με το πως έχει χτίσει ο καθένας. Το οικονομικό θέμα είναι πολύ σοβαρό. Αυτό ειλικρινά δεν ξέρω πότε θα ξεπεραστεί και είναι κάτι που με τρομάζει.