Έργο του Γιάννη Καμίνη σε δημόσια θέα με την Επίμονη Τέχνη στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

DANCE WITH OUR COLOURS
Στο γυάλινο του Κήπου Των Γλυπτών με την Επίμονη Τέχνη στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Η εικαστική έκθεση είναι στη διάθεσή σας 24ωρες αφού είναι δημόσια θέα στραμμένη προς τη βιτρίνα δημιουργώντας ένα νέο πρότζεκτ σε κάθε θεατή. Λόγω της ιδιαιτερότητας αυτής, ο θεατής αντικρύζει το είδωλό του μέσα στο έργο του καλλιτέχνη. Όπως και στο έργο του καλλιτέχνη δημιουργείται μια νέα οπτική αφού το έργο φιλοξενεί την εικόνα του σήμερα μέσα από το πρόσωπο του θεατή…

Τι αφορά το έργο που παρουσιάζετε; Το έργο Dancing Couple αναφέρεται στη γιορτή της ζωής όπως εκφράζεται με έναν χoρό ενός ερωτευμένου ζευγαριού. Πλαισιωμένοι από το χρώμα της αγάπης – το πράσινο – και το φως του προσωπικού τους ήλιου – το κίτρινο –, το ζευγάρι έρχεται να σμίξει το αρσενικό μπλε και το θηλυκό κόκκινο σε έναν χορό πάθους. Το έργο ανήκει στην προσωπική μου συλλογή και το έχω δημιουργήσει το 2016.

Dancing Couple

Πειτε μας ποια έργα σας είχαν την μεγαλύτερη αναγνώριση & απήχηση στο κοινό; Στην εικαστική μου πορεία έχω δημιουργήσει περισσότερα από 800 έργα. Από αυτά ξεχωρίζω ενδεικτικά τα ακόλουθα που δηλώνουν το δείγμα της γραφής μου και το πνεύμα της δουλειάς μου.

Τι θα λέγατε στα μικρά παιδιά για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα και ποιο μήνυμα θα στέλνατε στο Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή τους; Θα έλεγα πως δυστυχώς το γνωμικό «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται» δεν ισχύει για τους αναίσχυντους Άγγλους. Στο Βρετανικό Μουσείο θα πρότεινα να μετονομαστεί σε British Theft Museum.

Πείτε μας μια αγαπημένη σας απασχόληση πέραν της ζωγραφικής. Ο χορός που ανυψώνει τη διάθεση στα ουράνια.

Τι δώρο θα προτιμούσατε να προσφέρετε σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο; Θα προσφέρω έναν χορό αργεντίνικου ταγκό, ένα φιλί και ένα χαμόγελο.

Τι εκφράζει για εσάς και το ταλέντο σας η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ; Τη χαρά να παρουσιάζω τη ζωγραφική μου στη Θεσσαλονίκη προς όλους όσους περνούν από τη Νέα Παραλία. Τη χαρά να μπορώ να αγγίζω τις ψυχές των ανθρώπων με τη δουλειά μου και ίσως έτσι να ανοίγω μια πόρτα για ψυχαγωγία και αισιοδοξία στη ζωή τους δίνοντας μία ώθηση να αγαπήσουν την τέχνη. Τέλος τη σύνδεση με άλλους καλλιτέχνες και δημιουργικούς ανθρώπους και τη συνεργασία με την εμπνευσμένη Χρύσα Μπαρζόκα!

Πιστεύετε στην δυναμική μιας ευχής; Αν ναι, ποια είναι δική σας ευχή για την γιορτινή περίοδο; Υγεία, Ειρήνη, Αγάπη, Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Φιλία, Ενότητα, Υπομονή και Δημιουργικότητα!

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη 

Το εικαστικό έργο του Γιάννη Καμίνη χαίρει διεθνούς απήχησης για την πρωτοτυπία, το νόημα και την καλαισθησία που δίνει στην αφηρημένη τέχνη. Ο δημιουργός ζωγραφίζει ενώ βρίσκεται σε άλλο επίπεδο συνείδησης μέσω ειδικών τεχνικών. Τα έργα ακρυλικών σε καμβά προκύπτουν αποτυπώνοντας αρχέτυπα, φαινόμενα, σύμβολα, πρόσωπα και ιδέες όπως συνδέονται με το συνειδητό και συλλογικό ασυνείδητο. Ο ζωγράφος εκθέτει στη Νέα Υόρκη-ΗΠΑ, στη Σεούλ-Ν. Κορέα, στη Βυρηττό-Λίβανο, στο Κίεβο-Ουκρανία, στο Ριάντ-Σαουδική Αραβία, στο Περού και στην Ευρώπη από το 2014. Τα έργα του έχουν χρησιμοποιηθεί ως την εικαστική βάση σε διεθνή συνέδρια, ως εξώφυλλα βιβλίων καθώς και για τη δημιουργία ρούχων, κοσμημάτων και αξεσουάρ μόδας. Ο καλλιτέχνης συμμετέχει σε δημοπρασίες και στηρίζει φιλανθρωπικές δράσεις που βοηθούν παιδιά. Δείγματα της δουλειάς του θα δείτε στην ιστοσελίδα www.yianniskaminis.gr 

Follow the artist on instagram: www.instagram.com/yianniskaminis/

Πληθώρα φιλότεχνων συρρέει στο γυάλινο του κήπου των Γλυπτών στη Νέα παραλία Θεσσαλονίκης αφού είναι 24 ώρες στη διάθεσή τους τα χρώματα των Επίμονων καλλιτεχνών στο DANCE WITH OUR COLOURS

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra
https://www.facebook.com/epimonitexni
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr