Έργα της Δέσποινας Παπανδρέου στις «700 μέρες -19» της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στη Myró Gallery

Η Ελληνική Ένωση Ιατρικού Δικαίου & Βιοηθικής σε σύμπραξη με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ υποδέχτηκε την πρώτη εκδήλωση για το έτος 2022, με θεματική: «ΠΑΝΔΗΜΙΑ & ΤΕΧΝΗ»

Στις 10/02/2022 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ “700 μέρες -19” υπό την επιμέλεια της εικαστικού Χρύσας Μπαρζόκα. Η καλλιτεχνική ομάδα παρουσιάζει στην γκαλερί ΜΥΡΟ έργα εποχής 2020-2022, 700 ημερών πανδημίας με την πεποίθηση ότι «η Τέχνη πρέπει να παρεμβαίνει σε κρίσιμους καιρούς και να διέπεται από απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία».

Η εικαστική έκθεση θα έχει διάρκεια από 10/02/2022 – 19/02/2022. Τα έργα των καλλιτεχνών θα συνεχίσουν να εκτίθενται έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.

Ώρες επίσκεψης: Τρίτη έως Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σάββατο 10.30 – 14.00.

Art project by Chris Barzoka https://www.facebook.com/chris.alevra

Δέσποινα Παπανδρέου: “Βασικό συστατικό είναι η αισιοδοξία στη δουλειά μου, αλλά ακόμα κι αν υπάρχουν περίοδοι δυσκολιών, προσπαθώ να προσεγγίζω τα πράγματα θετικά”

Τι αφορά το έργο σας που παρουσιάζει η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην έκθεση «700 μέρες -19»; Σε αυτή την έκθεση παίρνω μέρος με 4 αγαλματίδια τα οποία είναι ζωγραφισμένα από εμένα. Αυτό που θέλω να μεταφέρω μέσα από τα έργα μου είναι η θετική πλευρά των πραγμάτων.

Τι νοσταλγείτε απο τα καλλιτεχνικά σας προ covid χρόνια; Η ανθρώπινη επαφή χωρίς περιορισμούς και δεύτερες σκέψεις είναι αυτό που μου λείπει περισσότερο, αν και πρέπει να ομολογήσω ότι λόγω covid, είμαι πιο παραγωγική από πριν, μιας και ο περιορισμός στο σπίτι μου έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθώ πιο ενεργά με την καλλιτεχνική δουλειά μου. 

Πόσο επηρεάστηκε η χρωματική σας παλέτα και η θεματολογία σας; Η δουλειά μου πάντα χαρακτηριζοταν από έντονα χρώματα και το μήνυμα που θέλω να περάσω μέσα από αυτήν, παραμένει η αισιοδοξία και η χαρά. 

Η εσωστρέφεια της καραντίνας, σας δημιούργησε την ανάγκη να γίνετε περισσότερο εξωστρεφείς ή το αντίθετο; Η καραντίνα για εμένα ήταν ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά μου. Είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ περισσότερο με τη ζωγραφική μου και να δοκιμάσω καινούρια υλικά και τεχνικές. Δεν παύει όμως να μου λείπει η επαφή με τον κόσμο και κυρίως με τους φίλους μου. Η έλλειψη της επαφής, μεταφορικά και κυριολεκτικά μιλώντας, νομίζω ότι είναι κάτι που έχουμε όλοι ανάγκη αυτήν την περίοδο. 

Αποτελεί καλλιτεχνική έμπνευση για εσάς η αισιόδοξη πλευρά της ζωής; Ναι είναι βασικό συστατικό η αισιοδοξία στην δουλειά μου, αλλά ακόμα κι αν υπάρχουν περίοδοι δυσκολιών, προσπαθώ να προσεγγίζω τα πράγματα θετικά. 

Με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος; Αν σταματήσουμε να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας και αρχίσουμε να λειτουργούμε και σκεφτόμαστε το κοινωνικό σύνολο, τότε σίγουρα θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτόν τον κόσμο καλύτερο.

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr
Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο χώρο της GALLERY MYRO, Νικηφόρου Φωκά 8.
www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube