“Ένα τραγούδι πες μου ακόμα”: Μια νοσταλγική μουσικοθεατρική παράσταση που αξίζει να δείτε

Γράφει η Μαίρη Γκαζιάνη

Το κείμενο του Βασίλη Θεοδώρου σε συνδυασμό με τη σκηνοθετική ματιά του ίδιου και του Αλέξανδρου Αγγελούση δημιούργησαν μια μουσικοθεατρική παράσταση για να ταξιδέψουν τους θεατές στη ζωή της μεγάλης λαϊκής τραγουδίστριας Ρίτας Σακελλαρίου που άφησε μια μεγάλη παρακαταθήκη σημαντικών επιτυχιών στο λαϊκό πεντάγραμμο.

Ο Βασίλης και ο Αλέξανδρος, με το αξιοθαύμαστο ταλέντο τους, ερμηνεύουν στη σκηνή τα τραγούδια της με παρεμβολή από ατάκες που αφορούν την επαγγελματική της επιτυχία και την προσωπική πορεία της. Από που ξεκίνησε ως μικρό κορίτσι, πως ήρθε σε επαφή με τον κόσμο του τραγουδιού, την καλλιτεχνική άνοδό της, τους συνεργάτες που επέλεγε ή την επέλεγαν, τις δισκογραφικές εταιρίες που συνεργάστηκε, τους σημαντικούς ανθρώπους που συνάντησε, τους αγαπημένους συνεργάτες της, τις επιλογές που έκανε στη ζωή της, τους έρωτές της, τους γάμους της, τα πέντε παιδιά της, τον καρκίνο που την χτύπησε αναγκάζοντάς της να διακόψει τη σημαντική καριέρα της και την τελική αυλαία της ζωής της.

Προφανώς, ο Βασίλης Θοεδώρου μελέτησε από πολλές πηγές τη ζωή της Ρίτας Σακελλαρίου, συνομίλησε με ανθρώπους που τη γνώριζαν κι όπως αφήνει να εννοηθεί στην παράσταση, τη συνάντησε κι ο ίδιος όταν βρισκόταν στην ηλικία των δέκα ετών. Τότε βέβαια, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα εμπνευστεί από τη ζωή της και θα τη μεταφέρει σε μια μουσικοθεατρική παράσταση. Ως εξαιρετικό ηθοποιός, δανείζεται τη μοναδικότητα που χαρακτήριζε τη Ρίτα και την υποδύεται προκαλώντας νοσταλγία στους θεατές για τα χρόνια της δόξας του λαϊκού τραγουδιού στις μεγάλες πίστες.

Δίπλα του ο Αλέξανδρος Αγγελούσης, έχει αναλάβει την ερμηνεία των περισσότερων τραγουδιών κι υποστηρίζει την παράσταση με την υπέροχη φωνή του.

Οι μεγάλες επιτυχίες της Ρίτας Σακελλαρίου από τον Βασίλη και τον Αλέξανδρο καθώς και τα στιγμιότυπα της πορείας της προκαλούν νοσταλγική συγκίνηση για μια γυναικεία λαϊκή φωνή που διέπρεψε, για μια γυναίκα που αγωνίστηκε και καθιερώθηκε με την αξία της.

Πρόκειται για μια παράσταση γιορτή γεμάτη από αγαπημένα λαϊκά τραγούδια και αναμνήσεις. Μια μουσικοθεατρική παράσταση που τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Κάθε Δευτέρα 21.30 στο ProjectR stage, Αλέξανδρου Πάντου 10 και Λαγουμιτζή 32 (Πάντειος, Καλλιθέα), Τηλέφωνο:2111110055