Έκθεση ζωγραφικής – Νικόλας Αγαπίου “4 εποχές” Revolution in Culture – Θέατρο Ειλισσός

O Χώρος Τέχνης Ειλισσός (Θέατρο Ειλισσός) υποδέχεται την έκθεση ζωγραφικής του Νικόλα Αγαπίου

4 εποχές – Revolution in Culture από τις 19 έως τις 21 Μαΐου 2023.

Έναρξη : Εγκαίνια την Παρασκευή 19-5-2023 στις 18.00

Ώρες λειτουργίας :  4 έως 9 μμ

Χώρος : Χώρος Τέχνης Ειλισσός (Θέατρο Ειλισσός) Αγλαονίκης 3, Νέος Κόσμος

Τηλ. επικοινωνίας : 6944 301678

www.eilissos.gr

Είσοδος ελεύθερη

Στην συγκεκριμένη έκθεση εκτίθενται γραμμικά σχέδια με ακρυλικά χρώματα σε χαρτί ή καμβά.

Ξεκίνησα να σχεδιάζω και να ζωγραφίζω από μικρός. Παράλληλα πάντα ήθελα να κάνω τους ανθρώπους ακόμα και όταν δε με ήξεραν να νιώθουν άνετα και όμορφα μέσα από τις θεατρικές δράσεις στις οποίες συμμετείχα. Συνέχισα να ονειρεύομαι και να πιστεύω και στις δύο εκφάνσεις της δημιουργικότητας… η αγάπη να δημιουργείς δεν σταματά ούτε στα σχέδια ούτε στα κείμενα ούτε στην υποκριτική. Με αυτή την πρώτη μου έκθεση ζωγραφικής «4 Εποχές», θέλω  να έρθω,  αλλά και να σας πάρω μαζί μου,  κοντά σ´ αυτά που αγαπάμε.

Έκθεση ζωγραφικής 19-21 Μαΐου Θέατρο Ειλισσός Νικόλας Αγαπίου

Γνώρισα τον Νικόλα περίπου 5 χρόνια πριν σαν ένα νέο υποσχόμενο ηθοποιό στο θεατρικό έργο  «ο επιθεωρητής έρχεται» του John B. Priestley πρίν ακόμα ξεκινήσει στην δραματική σχολή. Τότε τον κάλεσα να συμμετάσχει σε ένα φωτογραφικό project που υλοποιούσα την εποχή εκείνη: το “No Name People” σχετικό με τους πρόσφυγες η τους «παράνομους» μετανάστες. Οι  φωτογραφίες του από εκείνη την σειρά δημιούργησαν αίσθηση στους επισκέπτες της έκθεσης φωτογραφίας «άνθρωποι» που έγινε πρόσφατα στον Ειλισσό.

Ο Νικόλας τα τελευταία χρόνια που σπουδάζει στη σχολή συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις και  σε ταινίες μικρού μήκους. Πρόσφατα σκηνοθέτησε την δική του ταινία μικρού μήκους «Ακτή» που θα πάει σε διάφορα φεστιβάλ αρχίζοντας  από το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Σαλαμίνας στις 28 Απριλίου. Φέτος επίσης πήρε ένα ρόλο στη γνωστή σειρά του Αλφα «Παράδεισος των κυριών» και κάποια guest σε άλλες σειρές.

Στις ώρες που δεν έχει μαθήματα στη σχολή η πρόβες εργάζεται σε διάφορες εργασίες για βιοπορισμό.

Στις ελεύθερες ώρες – που αναρωτιέται κανείς που τις βρίσκει – ζωγραφίζει!!! Ελεύθερες ώρες που σίγουρα είναι μετά τα μεσάνυχτα.

Αυτήν ακριβώς τη μεταμεσονύκτια δουλειά θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην μικρή χρονικά πρώτη έκθεση του Νικόλα «4 εποχές». Μικρή χρονικά λόγω υποχρεώσεων του ιδίου και του Ειλισσού αλλά με τη δέσμευση να οργανώσουμε μια μεγαλύτερη χρονικά έκθεση την επόμενη χρονιά..

Εύχομαι από καρδιάς στον Νικόλα να τον κινεί πάντα η φλόγα της δημιουργίας και να παραμένει πάντα δυνατός για να μας προσφέρει το ταλέντο του.

Βασίλης Κρητικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής Θεάτρου Ειλισσός