Άννα Τενέζη: Η Ξανθιώτισσα λογοτέχνις που προσφέρει τα έργα της ως E-book / Audiobook ελεύθερα προς όλους

Η κυρία Άννα Τενέζη, φιλόλογος, συγγραφέας, κριτικός και φωτογράφος είναι Μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου, ως γόνος Μικρασιατών προσφύγων.

Γεννήθηκε στην Ξάνθη, σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μετά τις σπουδές της πήγε στην Κύπρο, όπου εργάστηκε ως καθηγήτρια σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης για περίπου τριάντα χρόνια.

Το 2004 αφυπηρέτησε πρόωρα, για να αφοσιωθεί στη συγγραφή. Από το 2014 ασχολείται κυρίως με τη συγγραφή σεναρίων. Βραβεύτηκε με το κρατικό βραβείο μυθιστορήματος της Κύπρου για το «Καθώς μου φεύγεις», έλαβε Β’ βραβείο σεναρίου για μεγάλου μήκους ταινία στο London International Greek Film Festival και Έπαινο στον διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας (για μεγάλου μήκους). Έχει μεγάλη και σημαντική εργογραφία: μυθιστορήματα – διηγήματα – ποιήματα – θεατρικά – βιβλία για παιδιά και νέους – σενάρια και βιβλία αυτογνωσίας / αυτοβελτίωσης. Αγαπά και ασχολείται με τη φωτογραφία. Έχει λάβει μέρος σε τρεις ομαδικές και έχει κάνει δέκα ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας σε Ελλάδα και Κύπρο, με πολύ καλές κριτικές.

Πρόσφατα σε συνεργασία με τις ηλεκτρονικές εκδόσεις του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου κυκλοφόρησαν τα δύο πρώτα της παιδικά βιβλία με τη μορφή των Audiobooks με τίτλο, «Το Κοριτσάκι που Ήθελε να Πάει στο Φεγγαράκι» και «Τσιριτρόμ ο Ατρόμητος», καθώς και το E-book με τίτλο «Του Έρωτα και της Ψυχής», όπου πρόκειται για θεατρική διασκευή του ομώνυμου μύθου. Τα ηλεκτρονικά αυτά βιβλία προσφέρονται ελεύθερα και δωρεάν σε φιλαναγνώστες μικρούς και μεγάλους μέσα από τον διαδικτυακό κόμβο http://www.cultural-association.org του ΣΠΕΚ, το κανάλι YouTube του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και την ιστοσελίδα της συγγραφέως. Παράλληλα διατίθενται ως ένα ώριμο εκπαιδευτικό εργαλείο για αξιοποίηση από παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και μελετητές.

Web: www.cultural-association.org