Άγγελος Λέπουρης: “Ένας Άλλος τραγουδιστής που γεννήθηκε για να υπηρετεί το καλό ελληνικό τραγούδι με ψυχή…”

Επιμέλεια κειμένου και φωτογραφιών: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Μίλησε μας για τα παιδικά σου χρόνια. Που μεγάλωσες, πως βίωσες τον πρώτο έρωτα και σε τι ηλικία; Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Περιστέρι, συγκεκριμένα στο Μπουρνάζι. Όμορφα παιδικά χρόνια, χωρίς πολλά ηλεκτρονικά παιχνίδια, όπως στις μέρες μας. Πρόλαβα αρκετά τα παιχνίδια στις αλάνες και τις γειτονιές που σφύζαν από παιδικές φωνές. Ο πρώτος μου έρωτας ήταν στο Δημοτικό! Περισσότερο ενθουσιασμό το λες παρά έρωτα, μιας και οι ηλικίες αυτές είναι μικρές και απλώς ενθουσιάζεσαι και νιώθεις όμορφα στην ιδέα πως αρέσεις σε κάποιο κοριτσάκι!

Ποιο ήταν εκείνο το τραγούδι που είπες πρώτη σου φορά και τι ακούσματα έχεις; Το πρώτο τραγούδι που είπα ήταν “Το Σ’ αγαπώ” του Μιχάλη Χατζηγιάννη και μάλιστα στην πρωινή εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά, στο “Καλώς τους”. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με κυρίως λαϊκά ακούσματα, όπως Δημήτρη Μητροπάνο, Πασχάλη Τερζή, Άντζελα Δημητρίου και όσο μεγάλωνα, τα λαϊκά μου ακούσματα παρέμειναν και ήρθαν να συμπληρώσουν πλέον την έντεχνη και ποπ μουσική μου.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε στην τηλεόραση αρκετά μουσικά talent shows. Θα ήθελες να δοκιμαστείς σε κάτι; Έχω δοκιμάσει να συμμετάσχω και μάλιστα αρκετές φορές, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς δεν κατάφερα να φτάσω εως τους κριτές και παρ’ όλο που μου έλεγαν όσοι με άκουγαν, πολύ καλά λόγια, όλα τελείωναν με ένα “θα σας ειδοποιήσουμε”. Σίγουρα με στενοχώρησε πολύ το γεγονός που δεν μπόρεσα και εγώ να διαγωνιστώ σε κάποιο talent show, όμως δεν το ‘βαλα κάτω! Πείσμωσα περισσότερο! Είπα πως δεν είναι γραφτό να ασχοληθώ με το τραγούδι μέσω ενός talent show και έτσι ξεκίνησα να στέλνω demo με τραγούδια που ηχογραφούσα, σε διάφορες δισκογραφικές εταιρείες.

Υπάρχουν αγαπημένοι καλλιτέχνες με τους οποίους θα ήθελες να συνεργαστείς κάποια στιγμή; Θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες! Θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Πάνο Κιάμο, το Χρήστο Δάντη, το Μιχάλη Χατζηγιάννη, την Ελεονώρα Ζουγανέλη και την Άννα Βίσση!

Link Μιχάλης Χατζηγιάννης – Το Πάρτυ Cover https://www.youtube.com/watch?v=x0B9eRO_aAo

Πειραματίζεσαι με τη μουσική; Θα δοκίμαζες κι άλλα είδη τραγουδιών; Πειραματίζομαι, μέχρι εκεί που με παίρνει. Γενικότερα, είμαι πολύ υπέρμαχος του ρητού “Έκαστος στο είδος του”. Είναι πολύ όμορφο κάποιος να έχει το προσόν να μπορεί να ασχολείται με πολλά είδη μουσικής, όμως θεωρώ πως αυτοί που μπορούν να το κάνουν αυτό καλά, είναι ελάχιστοι.

Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε μια παράξενη κατάσταση με τον κοροναϊό με την τέχνη να έχει επηρεαστεί περισσότερο από όλους τους τομείς. Πως τα βλέπεις τα πράγματα; Πόσο σε έχει επηρεάσει; Είναι κάτι το οποίο δε μπορούσε να προβλεφθεί και τα αποτελέσματα, κυρίως στο χώρο της τέχνης, βλέπουμε πως είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικά. Όλοι μας, έχουμε επηρεαστεί κυρίως ψυχολογικά, όμως πιστεύω πως αυτός ο “στενάχωρος” κύκλος που άνοιξε, κάποια στιγμή θα κλείσει και θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε ξανά.

Σήμερα κυκλοφορείς το “Άλλος Έγινα για Σένα” από την Keys Records. Πες μας για αυτό το δισκογραφικό σου βήμα και πως αποφάσισες να ενταχθείς στη νέα αυτή στέγη; Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Αργύρη Ναστόπουλο (που ήταν παλαιότερα στο συγκρότημα Οne); Με τον Αργύρη Ναστόπουλο, ιδιοκτήτη της εταιρείας “Keys Records”, είχαμε συνεργαστεί πριν αρκετά χρόνια σε μια συναυλία. Εκεί γνωριστήκαμε και συμφωνήσαμε πως κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε επαγγελματικά. Έτσι και έγινε λοιπόν. Βρεθήκαμε, συζητήσαμε και κατευθείαν συμφωνήσαμε και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που υπάρχουν στις μέρες μας εταιρείες, όπως η “Keys Records”, που στηρίζουν νέους ανθρώπους. Το “Άλλος Έγινα για Σένα”, είναι ένα κομμάτι σε στίχους και μουσική του αδερφικού μου φίλου και συνεργάτη, εδώ και χρόνια, Βασίλη Καρανικόλα και την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο Ρουσσέτος Δημητρόγλου. Είναι ένα κομμάτι που αγαπώ πολύ και που γράφτηκε αποκλειστικά γι αυτή τη συνεργασία και μαζί με το video clip, το οποίο σκηνοθέτησε ο Αργύρης Ναστόπουλος, σίγουρα σας παρουσιάζουμε μία πολύ ξεχωριστή δουλειά και ένα αποτέλεσμα που πιστεύω πως θα αγαπήσετε όσο εμείς.

Link τραγουδιού https://www.youtube.com/watch?v=GJgQd8A9h6E

Οι γονείς σου πως αντέδρασαν στην απόφασή σου να ασχοληθείς με το τραγούδι; Ιδιαίτερες δυσκολίες δεν αντιμετώπισα! Τους άρεσε πολύ η ιδέα. Το έβλεπα στα μάτια τους κάθε φορά που τους τραγουδούσα και όταν τους έλεγα πως όταν μεγαλώσω θα γίνω τραγουδιστής. Απλώς ήταν λίγο επιφυλακτικοί λέγοντάς μου πως τα πράγματα σ’ αυτόν το χώρο είναι δύσκολα και δεν είναι όλα τόσο ρόδινα όσο φαίνονται.

Ποιά είναι τα όνειρά σου και πού μπορούμε να σε βρούμε; Ποτέ δε σταματάω να ονειρεύομαι. Σκεφτόμαστε το επόμενο τραγούδι μας και λίγο πριν το δεύτερο “Lockdown” ήμασταν στο στούντιο κάνοντας πρόβες για προγραμματισμένες εμφανίσεις σ’ όλη την Ελλάδα, που αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα και εφόσον μας το επιτρέψουν οι καταστάσεις, επανερχόμενοι πρώτα όλοι στην κανονικότητά μας, υγιείς! Διαθέτω τα περισσότερα social με το όνομα Aggelos Lepouris, Facebook, Instagram καιYoutube, όπου μπορούν οι φίλοι να με ακολουθήσουν και να μου μιλήσουν, αφού απαντώ εγώ προσωπικά.

Θέλουμε τις ευχές σου για το polismagazino.gr Αφού σας ευχαριστήσω πολύ για την όμορφη συνέντευξη και για τη στήριξή σας σε νέα παιδιά που προσπαθούν να προβάλουν τη δουλειά τους, θα ήθελα με τη σειρά μου να σας ευχηθώ υγεία, γιατί ο καιρός που διανύουμε είναι λίγο περίεργος και κάθε επιτυχία για το ενημερωτικό σας site, το οποίο ομολογουμένως αποτελεί μια ορθή και συνάμα έγκυρη πηγή πληροφόρησης, για όποιον ενδιαφέρεται να ενημερώνεται σωστά.