Όλγα Μαγγιώρου: “Η ζωγραφική γαληνεύει την ψυχή μου και μου βγάζει τα καλύτερα συναισθήματα”

Στα πλαίσια της προώθησης καλλιτεχνών και της εικαστικής παρουσίασης PRIVE ART II” ο Πολιτιστικός Φορέας DREAMTEAM πιστός σε όσα υπόσχεται για έναν καλύτερο κόσμο (#giaenankaliterokosmo), μας παρουσιάζει τους συμμετέχοντες δημιουργούς αυτής της πρωτοποριακής δράσης και μας τους συστήνει μέσα από την Τέχνη τους.

Πώς και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με την τέχνη; Η αγάπη για την τέχνη και η δημιουργικότητα προϋπήρχαν στη ζωή μου, ως βάση του ψυχισμού μου, όταν λοιπόν ήρθε η κατάλληλη στιγμή (αρκετά χρόνια πριν) η ζωγραφική μπήκε στη ζωή μου και έμεινε… Εξελίχθηκα μελετώντας τις τεχνικές μεγάλων ζωγράφων και κάνοντας μαθήματα με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους ζωγράφους-εικαστικούς. Αφιέρωσα ατελείωτες ώρες προσωπικής εργασίας, για να μπορέσω να έχω μια εξελικτική πορεία, ώστε να δημιουργώ έργα εμπνευσμένα και δύσκολων κατηγοριών. Η ζωγραφική γαληνεύει την ψυχή μου και μου βγάζει τα καλύτερα συναισθήματα.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Δεν μου αρέσει να εντάσσομαι σε ρεύματα ή κινήματα, μου αρέσει να «πειραματίζομαι», ανάλογα με την «εσωτερική» περίοδο την οποία διανύω.
Αυτό όμως που εκφράζει περισσότερο τη φύση μου είναι η ξεκάθαρη γραμμή, με δυνατά, καθαρά χρώματα και πάθος.

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας; Πηγή έμπνευσής μου είναι ο άνθρωπος και η φύση.
Αγαπώ τόσο τα ανθρωποκεντρικά έργα όσο και τα φυσιολατρικά. Νοιώθω τα συναισθήματα των ανθρώπων και η χαρά μου είναι απέραντη όταν καταφέρνω να μεταφέρω την ψυχή των ανθρώπων στα έργα μου, αλλά και όταν εξυμνώ το μεγαλείο της φύσης και την απλότητά της.

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Δεν εστιάζω σε πρόσωπα και ονόματα αλλά σε έργα. Υπάρχουν πολλά-πολλά έργα αυθεντικών δημιουργών και μεγάλων καλλιτεχνών, που θαυμάζω την απόδοσή τους, την τεχνική τους και την ψυχή που καταθέτουν και μαθαίνω μέσα από αυτά.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Η συνεχής εξελικτική μου πορεία….Κάθε νέο έργο είναι για μένα και μια νέα αρχή, μια νέα πρόκληση για να εξελιχθώ, δεν υπάρχει τέλος στην εξέλιξη.

Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στο δημόσιο χώρο; Η Τέχνη είναι παντού παρούσα στην Ελλάδα, σε διάφορες μορφές της. Η ίδια η Ελλάδα είναι ένα σκηνικό Τέχνης. Η Τέχνη ως παγκόσμια «γλώσσα» των ανθρώπων ενώνει και ανοίγει δρόμους για τη συμπόρευση με την κοινωνία. Έχει εξισορροπητικό και μεσολαβητικό ρόλο για την εξέλιξη της ζωής. Η Τέχνη μας κάνει πιο υγιείς, χαρούμενους και ευτυχισμένους ανθρώπους. Χωρίς την Τέχνη η κοινωνία θα πέσει σε αδράνεια…

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Τα σχέδια μου αφορούν το σήμερα. Να εξελίσσομαι ζωγραφίζοντας όμορφους πίνακες, που να γαληνεύουν την ψυχή μου και αυτή η γαλήνη να μεταφέρεται μέσα από τους πίνακές μου σε όσους τους βλέπουν και σε όσους μου κάνουν την τιμή να τους συμπεριλαμβάνουν στις συλλογές τους και τους ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό.

FACEBOOK
@OlgaMagiorouPaintings

INSTAGRAM
@ol_magi

https://www.facebook.com/dreamteam.org.gr/