Χρύσα Μπαρζόκα “με εκφράζει η επιμονή, με κύριο καύσιμο το συναίσθημα και ως κινητήρα την έμπνευση”

– Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;
Από ότι μου λέει η μητέρα μου γεννήθηκα ζωγραφίζοντας.
Γέμιζα ζωγραφιές ακόμη και τα σχολικά μου βιβλία.
Ο πατέρας μου εργαζόμενος τότε στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας, στο λιμενικό σωμα είχε βρει για το παιδικό μου δωματιο “καδράκια” όπως τα έλεγε αντίγραφα σταμπαρισμενα με έργα του Monet και του Renoir τους οποίους φυσικά λατρεύω.
Μεγαλώνοντας προσπάθησα να καλλιεργησω φυσικά όσο και με ό,τι περισσότερο μπορούσα την αγάπη για την αιώνια φίλη μου, “τη ζωγραφική”.
– Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;
Καλλιτέχνης γεννιέται, ζωγράφος γίνεται.
– Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;
Επιμονή, με κύριο καύσιμο το συναίσθημα και ως κινητήρα την έμπνευση.
– Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;
Δεν λειτουργώ ποτέ δίχως εμπνευση.
Ειναι λόγος να φροντίζω να έχω δίπλα μου ανθρώπους που τροφοδοτούν συναισθηματα αισιοδοξίας και θετικής διάθεσης. Έτσι ξέρετε, αυτό μεταφέρεται μέσω των ζωγραφικών επιφανειών και στους θεατές.
– Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;
Ως καλλιτέχνη θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ως έναν άνθρωπο που πάντα θα προσπαθεί να μειώσει τις κακοτεχνίες της ζωής.
Αγαπώ το χρώμα κυρίως όλα τα μπλε και όπως συνηθίζω να λεω ευχαριστω όλα τα υπόλοιπα χρώματα που υπάρχουν ώστε να αναδεικνύουν τα καλύτερα γαλάζια.
– Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Ετοιμάζω να παρουσιάσω τη νέα μου δουλειά με ατομική έκθεση φέτος τον χειμώνα.
Ωστόσο το βάρος προς το παρόν πέφτει στην Επιμονη Τέχνη.
ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στις Σπέτσες
Στις 22 Αυγούστου ημέρα Πεμπτη γίνεται κάτι συναρπαστικο… ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στις Σπέτσες αφιερωμένη στην μνήμη της σπετσιωτισσας ζωγράφου Ελένης Μπούκουρα Αλταμούρα, η οποία εκπροσωπεί, και είναι το επίκεντρο της επιμονής τεχνης.
Το project φιλοξενείται δίπλα στο αρχοντικό της Ελένης Μπούκουρα Αλταμουρα από το ξενοδοχείο SPETSES HOTEL και ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες όπως και τον υπερδραστήριο δήμο Σπετσων για την ενθερμη υποστήριξη.
Η μαγεία της τέχνης επιπλέον είναι, ότι μπορείς να τη μοιράζεσαι. Έτσι λοιπον στις 22 Αυγούστου θα είμαστε πολλοί επίμονοι καλλιτέχνες μαζι ώστε να τιμήσουμε μέσω της τέχνης μας την κινηματογραφική ζωή της Καλλιτέχνιδας Ελένης Μπούκουρα Αλταμούρα.
Επιπλέον θα είναι ευκαιρία για πλήθος φιλοτεχνων και τουριστών να βρεθούν ανάμεσα σε αριστουργήματα.
Η “Επίμονη Τέχνη” είναι ένα project που παράγει αδιαμεσολάβητες εκθέσεις και events που εμπνεύστηκε και διοργανώνει η εικαστική καλλιτέχνης Χρύσα Μπαρζόκα. 
Η πρώτη “Επίμονη Τέχνη” διεξήχθη στο Μπενσουσάν Χάν με μεγάλη επιτυχία ενω ακολουθησαν και  άλλες  με ακομη μεγαλυτερη… Το project  επιλεχθηκε να συμμετεχει στο ενεργό δυναμικό της Αrt fair Thessaloniki.
Περισσότερες εκθέσεις και γεγονότα Τέχνης  ακολουθησαν, με τελευταία δράση στις Σπέτσες  με έκθεση αφιερωμένη στην μεγαλη Καλλιτέχνιδα Ελένη Μπούκουρα Αλταμουρα η οποία εξελίσεται στις 22 Αυγούστου 2019 στο Spetses Hotel πλησίον αρχοντικού της αείμνηστης και με την υποστήριξη του Δήμου Σπετσών.
Η σελίδα της κοινότητας των Επίμονων Καλλιτεχνών και των φίλων τους υπαρχει στο facebook ως Επίμονη Τέχνη – ώστε να είστε οι πρώτοι που μαθαίνετε κάθε εξέλιξη, ευκαιρία συμμετοχής ή και γεγονός που συσχετίζεται με τις δράσεις.
Με την πεποίθηση ότι η Τέχνη πρέπει να παρεμβαίνει σε κρίσιμους καιρούς, και με την ανάγκη μας ως καλλιτέχνες να εκφράσουμε τα ανομολόγητα από τους πολλούς, να εκφραστούμε αλλά και να τοποθετηθούμε στον δημόσιο χώρο με την Τέχνη μας, σας παρουσιάζουμε την “Επίμονη Τέχνη” μία σειρά εκθέσεων χωρίς μεσάζοντες, συλλογικές εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών μικρής διάρκειας και μεγάλης έντασης μίας ημέρας, στην οποία επιλεγμένοι καλλιτέχνες ανάμεσα από τους ανθρώπους που θεωρώ ότι μας δένουν ίδια ιδανικά και συναντηθήκαμε με όχημα την Τέχνη και συνεκθέτουμε υλοποιώντας το όνειρο μας με φορέα αποκλειστικά την δική μας κοινή προσπάθεια.
Χωρίς καμία απολύτως δέσμευση και με την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία που πρέπει να διέπει την πραγματική Τέχνη, σε πείσμα των εγκαθιδρυμένων συμφερόντων που κατακεραυνώνουν την δημιουργικότητα μας. Μια τέχνη επίμονη, την δική μας τέχνη.
+ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΙΝΕΛΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ
Ας γνωρίσουμε τη ζωγράφο.
Η Χρύσα Μπαρζόκα είναι εικαστική καλλιτέχνις που γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.
Ασχολείται επισταμένα με την Τέχνη περισσότερα από 20 χρόνια, εκ των οποίων τα τελευταία 10 με την ζωγραφική, με μεγάλη επιτυχία.
Έχει σπουδάσει ζωγραφική με τον Βασίλη Μπότα, στο Κέντρο Γραμμάτων & τεχνών του Δίου Ολύμπου ψηφιδωτό με τον Βαγγέλη Γαληνό, έχει εκθέσει έργα της σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Ρωσία. Είναι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης & Β. Ελλάδας. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογἐς.
Η ζωγράφος είναι εθελόντρια & ενεργό μελος στην προσπάθεια ανεύρεσης συμβατού δότη για τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από λευχαιμία στους Εθελοντες Δότες Μυελού των οστων με τον εθελοντικό συλλογο “ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ” για το πανεπιστημιο Πατρων.
-Μέλος της εθελοντικής ομάδας δράσης ΑΣ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ -2013
– Μέλος στην ETHELON SKG.
– Μέλος στις ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
-Μέλος στο Μακεδονικό Μουσείο σύγχρονης τέχνης.
– Συμμετεχει σε φιλανθρωπικες δρασεις οπως για το ιδρυμα ΠΑΠΑΦΗ με την υποστηριξη του γαλλικου ινστιτουτου και τον ΣΖΘΒΕ.
– Μέλος του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
-Ειδικη συνεργάτης και εθελόντρια στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με επιπλέον προσφορά εμπειρίας και γνώσεων στην διδασκαλια της ζωγραφικης  και στα πολιτιστικά.
– Διδάσκει και συνεργάζεται εθελοντικά στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Κρηνης & Καλαμαριάς στο Προκόπειο Εκκλησιαστικό Κέντρο Ν.Κρήνης & Καλαμαριάς – είναι διοργανώτρια εκθέσεων & διαγωνισμων ζωγραφικής
-μελος κριτικης επιτροπής διαγωνισμων ζωγραφικης PALSO
– διδάσκει ζωγραφική στο Προκόπειο εκκλησιαστικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Καλαμαριάς και Νέας Κρήνης & πολιτιστικούς συλλόγους.
– Εμπνευστρια & διοργανώτρια της Επιμονής Τέχνης.