Χριστούγεννα στο Μέγαρο Εορταστική συναυλία MOYSA

Η καθιερωμένη πλέον χριστουγεννιάτικη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA), που θα δοθεί στις 23 Δεκεμβρίου 2018, περιλαμβάνει ένα λαμπερό εορταστικό πρόγραμμα και κορυφαίους σολίστες. Συγκεκριμένα, με τους ταλαντούχους μουσικούς της MOYSA συμπράττουν ο έμπειρος κορνίστας και μέλος της Ισπανικής Εθνικής Ορχήστρας Salvador Navarro, ο διεθνούς κλάσης πιανίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, αλλά και ο Θοδωρής Βουτσικάκης, ένας από τους πιο σημαντικούς νέους Έλληνες τραγουδιστές, ο οποίος μετρά ήδη ένα πλήθος εξαιρετικά ποιοτικών συνεργασιών. Η μουσική διεύθυνση είναι του Θοδωρή Παπαδημητρίου.


Η συναυλία αποκτά φέτος και μια άλλη διάσταση, αφού όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Αττική. Πρόκειται για μια ελάχιστη και κυρίως συμβολική κίνηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης εκ μέρους του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε από τον ΟΜΜΘ τον Μάρτιο του 2015 με πρωτοβουλία του Γιώργου-Εμμανουήλ Λαζαρίδη και με ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Είναι μία κοινότητα νέων μουσικών από τη Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας, ηλικίας 8 έως 25 ετών. Σκοπός της είναι η περαιτέρω εκπαίδευση των μελών της στην ορχηστρική τέχνη και σε συναφείς τομείς, καθώς και η ενδυνάμωση της κοινωνικής ευαισθησίας μέσω της μουσικής. Μέχρι σήμερα η MOYSA έχει συνεργαστεί με σημαντικούς αρχιμουσικούς, έχει συμπράξει με κορυφαίες προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, καθώς και με σπουδαίες ορχήστρες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Α’ Μέρος
Gustav Holst (1874-1934), A Moorside Suite για ορχήστρα εγχόρδων
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), Κοντσέρτο για κόρνο αρ. 3 σε μι ύφεση μείζονα, K. 447 (i. Allegro / ii. Romance – Larghetto / iii. Allegro)

Β’ Μέρος
Ludwig van Beethoven (1770-1827), Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 3 σε ντο ελάσσονα, έργο 37 (i. Allegro con brio)
Arturo Márquez (1950), Danzón αρ. 2
Nicola Piovani (1946), Όμορφη ζωή
Michel Legrand (1932), I Will Wait for You
Luiz Bonfá (1922-2001), Manhã de Carnaval
Hugh Martin (1914-2011), Have Yourself a Merry Little Christmas
Κάλαντα Ικαρίας & Κρήτης

23 Δεκεμβρίου 2018
Έναρξη: 21:00
Χώρος: Μ1 – Αίθουσα Φίλων Μουσικής
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μειωμένο)

Ιδρυτικός Δωρητής MOYSA: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Χορηγοί MOYSA: Alpha Bank, Lidl, Wind, MEL, Ελληνικά Πετρέλαια