Χρήστος Κατσίδης: “Ο καλλιτέχνης θέλει την αναγνώριση και την επικοινωνία με τον κόσμο αλλά χρειάζεται και να μπορεί να επιβιώσει…”

Ως καλλιτέχνης, άνθρωπος του πολιτισμού, τι θα προτείνατε για την εύρυθμη αλλά και κοινωνικά ασφαλή διεξαγωγή των προσεχών συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και εκδηλώσεων; Θεωρώ ότι δεν είναι εύκολο να γίνουν οι συναυλίες και οι εκδηλώσεις για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω του ότι ο κόσμος θα είναι αρκετά επιφυλακτικός. Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική ο κάθε καλλιτέχνης μέσω του διαδικτύου να οργανώνει ομαδικές προβολές αλλά σίγουρα αυτό δεν έχει καμία σχέση με την παρακολούθηση live συναυλιών.

“Ηθοποιός σημαίνει φως” τραγούδησε ο Δημήτρης Χόρν. Ποιά είναι τα συναισθήματα σας για την επόμενη ημέρα της κανονικότητας; Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα.. Υπάρχει μεν από τη μια χαρά αλλά από την άλλη υπάρχει και επιφυλακτικότητα για την νέα πραγματικότητα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Ο καλλιτέχνης επιβραβεύεται με το χειροκρότημα και το εύγε. Ανησυχείτε για ενδεχόμενο οικονομικό αδιέξοδο; Ο καλλιτέχνης θέλει την αναγνώριση και την επικοινωνία με τον κόσμο αλλά χρειάζεται και να μπορεί και να επιβιώσει. Για αυτό το θέμα υπάρχει ανησυχία.

Τα θέατρα, οι μουσικές σκηνές, οι gallery και οι πολιτιστικοί χώροι πιστεύετε ότι θα επαναλειτουργήσουν την επόμενη μέρα; Σίγουρα θα επαναλειτουργήσουν. Κανείς δεν γνωρίζει αν θα είναι την επόμενη ακριβώς μέρα ή μετά από λίγες ημέρες.

Απαντάει ο Χρήστος Κατσίδης Σπουδαστής μουσικός