Χορεύουμε για τη ζωή – 28 Φεβρουαρίου

Το «Χορεύουμε για τη ζωή» είναι μια εκδήλωση-θεσμός για την πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης, αφού φέτος πραγματοποιείται για 16η συναπτή χρονιά. Πρόκειται για ένα μεγάλο αφιέρωμα στην ελληνική παράδοση το οποίο έχει συγχρόνως φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα προορίζονται για διαφορετικούς κάθε έτος φορείς και σωματεία.

Τέσσερις χορευτικές ομάδες της πόλης, η Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα Χορού «Έκνευσις», το Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών «Κύκλος», ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης και το Πολιτιστικό Σωματείο «Χοροστάτες», αναλαμβάνουν κάθε χρονιά να παρουσιάσουν με γνώση και μεράκι χορούς και δρώμενα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, με ένα πλήθος χορευτών, μουσικών και άλλων συμμετεχόντων. Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, «μέσα από τον κύκλο του χορού τείνουν όλοι μαζί ‘χείρα βοηθείας’ και συμπαρασύρουν στο γλέντι τους μαχητές της ζωής».

Φέτος συμμετέχει επίσης ο Ελληνονορβηγικός Πολιτιστικός Σύλλογος (Gresk Norsk Kulturklubb) αλλά και το 5ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο και θα διατεθούν τα έσοδα της διοργάνωσης.

Πρόγραμμα:

Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα Χορού «Έκνευσις»
Χοροδιδάσκαλος Κώστας Νικολαΐδης
Χοροί από τη Ματσούκα του Πόντου

Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών «Κύκλος»
Χοροδιδάσκαλος Κυριάκος Μωυσίδης
Σκωπτικά Σαρακατσάνων

Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης
Χοροδιδάσκαλος Σάκης Παληογιάννης
Χοροί από το Φλάμπουρο Ολύμπου

Πολιτιστικό Σωματείο «Χοροστάτες»
Χοροδιδάσκαλος Αποστόλης Σκρέκας
Χοροί και δρώμενα από το Μοναστήρι της Ανατολικής Ρωμυλίας

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020
Έναρξη: 21.00
Χώρος: Μ1 – Αίθουσα Φίλων Μουσικής
Τιμή εισιτηρίου: 10€ (γενική είσοδος)