ΧΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΣ: “Δεν τραγουδώ για να επιτύχω, δεν γράφω για να επιτύχω… Αν μπορώ να βοηθήσω το Ελληνικό Τραγούδι με τις προσπάθειές μου θα χαρώ”

“Το Φεβρουάριο θα κυκλοφορήσει επίσημα από την Real, μαζί με άλλο ένα σύγχρονο Λαϊκό τραγούδι. Το Πανιά στον Ουρανό είναι ένα τραγούδι που αναφέρεται στις δυσκολίες της ζωής. Οι στίχοι μου και η μουσική μου αποδοθήκαν στο έπακρο με την άκρως Δυτική ενορχήστρωση του Γιάννη Κυφωνίδη και του bk studio με τους καλύτερους Έλληνες μουσικούς.”

Καλώς ήρθες στο Polismagazino.gr. Λίγα λόγια για σένα και για αυτό που κάνεις, σαν μια πρώτη γνωριμία. Γεννήθηκα στην Άρτα, έτυχε από πολύ μικρός να μου αρέσει να ακούω μουσική ξένη αλλά και ελληνική. Μουσικούς δεν έτυχε να έχουμε στην οικογένεια οπότε θεωρώ πως η ευαισθησία μου στα μουσικά ακούσματα έγινε σιγά σιγά αδυναμία και έτσι άρχισα να τραγουδώ πάνω σε αυτά που άκουγα. Άρχισα να συμπάσχω πάνω σε στίχους ελληνικών τραγουδιών και έτσι ασχολήθηκα αποκλειστικά με το ελληνικό τραγούδι. Πιστεύω ότι σαν γόνος μιας ελληνικής παραδοσιακής οικογένειας με κλήση στην Χριστιανική ορθόδοξη θρησκεία, με αγάπη και σημασία στους συνανθρώπους, και σαν παιδί που πάντα άκουγε τα προβλήματα των άλλων, πλάστηκε ένα χαρακτήρας κλασικού Έλληνα που δεν θα γίνονταν με το μικρόβιο που είχα να μην ασχοληθεί με το καλό κλασικό λαϊκό τραγούδι.

www.agelicos.com https://www.facebook.com/profile.php?id=100064229019491 https://www.instagram.com/agelicos_haris/ https://www.youtube.com/channel/UCxqV5FVkACWZzkOZjqoGGDw https://site.spinnup.com/HarisAgelicos https://spinnup.link/476208-pania-ston-ourano

Πότε ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με τη μουσική και ποια ήταν τα πρώτα ερεθίσματά σου; Τραγουδιστικά έλεγα τραγούδια σε ηλικία 12 ετών του Michael Jackson , αλλά και του Τόλη Βοσκόπουλου, Λευτέρη Πανταζή, Βασίλη Καρρά, Αντύπα , Κυριαζή, Πουλόπουλου, Παπακωνσταντίνου και άλλων. Όταν αργότερα στα 19 μου άρχισα μόνος μου να γρατζουνάω κιθάρα ασχολήθηκα με κομμάτια των Πυξ Λαξ, Νταλάρα, Παπακωνσταντίνου, Λυδάκη, Περίδη και άλλων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Ποια είναι η πρώτη σου μουσική ανάμνηση; Θυμάμαι πολλά τραγούδια του Γιάννη Πουλόπουλου, αλλά και από την ηλικία των 3ων θυμάμαι την φανταστική μουσική του Γερμανικού συγκροτήματος City και το τραγούδι Am Fenster που ακόμα και σήμερα με συγκινεί αφάνταστα.

Ποια ήταν η πιο καθοριστική στιγμή, όπου ένιωσες ότι η μουσική θα είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής σου; Αυτό έγινε καθώς φοιτώντας Ιατρική άρχισα να γράφω τραγούδια. Πήγα σε κάποιες εταιρείες τότε πριν 23 χρόνια για να δείξω την δουλειά μου αλλά τότε μου τα ζήτησαν τα τραγούδια μου για άλλους καλλιτέχνες και λόγω ανωριμότητας αρνήθηκα επειδή ήθελα να τα τραγουδήσω εγώ, ήμουν και μόνος δεν είχα κάποιον δίπλα μου να με καθοδηγήσει. Τώρα τόσα χρόνια αργότερα άρχισα να μπαίνω στο στούντιο και να τα τραγουδώ τα τραγούδια που τότε είχα γράψει διότι στο ενδιάμεσο παραιτήθηκα από το τραγούδι ριζικά, γιατί έπρεπε να κάνω το επάγγελμα που σπούδασα για να επιβιώσω, διότι το τραγούδι τότε δεν ήξερα πως να το κυνηγήσω. Μου λέγαν όταν ήμουν 20 χρόνων, 26, 28, πήγαινε Αθήνα πάλεψε το, εγώ ήμουν διστακτικός. Το μυαλό πίστευε ότι θα τα καταφέρω το σώμα όμως δίσταζε.

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές επιρροές σου, μουσικές και μη, που σε οδήγησαν να δημιουργείς με τον τρόπο που δημιουργείς σήμερα; Η νύχτα, οι ατυχίες, οι δυσκολίες, οι γυναίκες, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η συμπόνια μου για τον συνάνθρωπο, οι αποτυχίες…

Σε “τρομάζει” η έννοια της επιτυχίας ή της αποτυχίας; Δεν τραγουδώ για να επιτύχω, δεν γράφω για να επιτύχω. Ολοκληρώνω τον κύκλο μου σαν καλλιτέχνης. Αν μπορώ να βοηθήσω το Ελληνικό Τραγούδι με τις προσπάθειες μου θα χαρώ. Αν αυτό δεν συμβεί δεν θα χάσει και το Ελληνικό τραγούδι την απουσία μου, κάποιος άλλος προφανώς θα κάνει καλύτερα αυτό που εγώ δεν κατάφερα να αποδώσω. Με λίγα λόγια δεν με ενδιαφέρουν ούτε η επιτυχία ούτε η αποτυχία

Λίγα λόγια θα θέλαμε για την πιο πρόσφατη κυκλοφορία σου η οποία είναι και ανεπίσημη διότι δισκογραφικά δεν ανήκει κάπου υπάρχει απλά στο youtube. Το Φεβρουάριο θα κυκλοφορήσει επίσημα από την Real, μαζί με άλλο ένα σύγχρονο Λαϊκό τραγούδι. Το Πανιά στον Ουρανό είναι ένα τραγούδι που αναφέρεται στις δυσκολίες της ζωής. Οι στίχοι μου και η μουσική μου αποδοθήκαν στο έπακρο με την άκρως Δυτική ενορχήστρωση του Γιάννη Κυφωνίδη και του bk studio με τους καλύτερους Έλληνες μουσικούς.

Το τραγούδι λέει: “Τα νιάτα μας χαθήκανε σαν πέτρες στο νερό και ο χτύπος της καρδιάς μας πια φαλτσάρει. Στα όνειρά μου ανέμιζα πανιά στον Ουρανό με χρώματα που πια έχουν πεθάνει.”. Τι πιο επίκαιρο…..

Μουσική και στίχοι είναι πάντα δικοί σου; Ή αυτό που δημιουργείς είναι προϊόν συνεργασίας; Είναι πάντα δικοί μου διότι και τα δύο βγαίνουν αυτόματα. Δεν έχω γράψει ούτε μουσική πάνω σε στίχους ούτε στίχους πάνω σε μουσική. Σε εμένα έβγαινε το τραγούδι κομμάτι κομμάτι, στίχοι και μουσική μαζί.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σου σχέδια; Αυτά είναι να εξελίσσομαι καθημερινά, και εύχομαι να ξανασυνδέσω νέα τραγούδια. Τώρα το αν θα τα ξαναπούμε θα εξαρτηθεί και από το γούστο σας αλλά και πιο συγκεκριμένα από το γούστο του κόσμου.

Ευχαριστώ την Angels Promotion που μας έφερε κοντά και πραγματοποιήθηκε αυτή μας η συζήτηση. Ευχαριστώ και τον κόσμο που στηρίζει το τραγούδι μου. Καλή χρονιά με Υγεία, Ειρήνη, Ευτυχία και όσο τον δυνατό περισσότερη καλή μουσική για όλον τον κόσμο. Ευχαριστώ από καρδιάς !!!

https://www.facebook.com/AngelsPRmusicPromotion/ https://www.instagram.com/angelsprmusicpromotion