Χαιρετισμός Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στο VII Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Εξοχοτάτη κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Κυρίες και Κύριοι,

Είναι για εμένα μεγάλη τιμή να χαιρετίζω το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο πλέον, μετά από επτά χρόνια, αποτελεί έναν σπουδαίο θεσμό, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. 

Πιστεύω βαθιά πως η φετινή διοργάνωση έχει ξεχωριστή σημασία και είναι πιο αναγκαία από ποτέ, γιατί πραγματοποιείται μέσα σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων για την Ευρώπη και για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Η αγριότητα του πολέμου στην Ουκρανία και η συνεπακόλουθη ανθρωπιστική κρίση, οι χιλιάδες πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την χώρα τους αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο, αλλά και οι επιπτώσεις σε οικονομικό, διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο δημιουργούν απρόβλεπτους κλυδωνισμούς για ολόκληρο τον πλανήτη. 

Όλα αυτά την ίδια ώρα που οι πληγές της πανδημίας, σε όλα τα επίπεδα, δεν έχουν ακόμα επουλωθεί.

Πάντοτε πίστευα πως ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες κρίσεις είναι η συνεργασία και η διεθνής αλληλεγγύη. 

Μέσα λοιπόν από αυτό το πρίσμα, θεωρώ πως το φετινό Φόρουμ των Δελφών αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας και να σταλεί από εδώ, από τον μυθικό και συμβολικό τόπο των Δελφών, ένα δυνατό μήνυμα Συνεργασίας, Αλληλεγγύης, Δημοκρατίας και πάνω από όλα Ειρήνης.

Μέσα από την καρδιά μου συγχαίρω τους διοργανωτές και εύχομαι κάθε επιτυχία στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Σας ευχαριστώ πολύ!