Φώτης Σπύρος: “Η παρακολούθηση των παραστάσεων στον υπολογιστή… δεν ειναι θέατρο”

Ο γνωστός και αγαπημένος ηθοποιός ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ “ανακρίνεται” από τη δημοσιογραφική ομάδα του polismagazino.gr για τον Κορονοϊό, την Καραντίνα και την Κανονικότητα.

Κοινωνία και υποχρεωτική καραντίνα. Ποια κατά τη γνώμη σας θα είναι η επόμενη ημέρα του «απεγκλωβισμού»; Δεν θα υπάρχει επόμενη ημέρα αλλά επόμενη περίοδος…που δεν θα ειναι εύκολη.

Πολιτισμός και κορωνοϊός. Άλλο ένα «χτύπημα» για τον πολιτισμό ή μια «ευκαιρία» για πολιτιστική επικοινωνία μέσω του διαδικτύου; Δυστυχώς ή ευτυχώς το θέατρο δεν είναι στη φύση του να επικοινωνείται μέσω της οθόνης. Ωστόσο άντεξε δυόμιση χιλιάδες χρόνια… σίγουρα θα βρει τον τρόπο του. Πάντως η παρακολούθηση παραστάσεων στον υπολογιστή δεν ειναι θέατρο.

Ο Τουρισμός, λόγω της θετικής εξέλιξης στη χώρα μας ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, πιστεύετε ότι θα αυξηθεί ή θα πληγεί; Θα πληγεί πολύ. Ας ελπίσουμε όχι ανεπανόρθωτα.

Η «καραντίνα» είναι η «αρχή» ενός «ελέγχου» της κοινωνίας, της οικονομίας και της καθημερινότητάς μας; Δεν μου αρέσουν τα σενάρια. Εδώ είμαστε σκεπτόμενοι πάντα και έτοιμοι να κρίνουμε σωστά και να λάβουμε τα μέτρα μας.

Ποια είναι τα σχέδια σας την επόμενη ημέρα της κανονικότητας; Έχω ήδη μια έτοιμη παράσταση. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ. Ελπίζω να την παρουσιάσουμε φέτος σε όλα τα φεστιβάλ στην Ελλάδα όπως έχουμε προγραμματίσει.