Φόνος στο Σαφάρι Σταρ: Παιδικό βιβλίο των Μ. Γκ. Λέοναρντ & Σαμ Σέτζμαν από τις εκδόσεις Μίνωας    

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Ένα νέο ταξίδι με τρένο που θα μείνει αξέχαστο στους μικρούς αναγνώστες!

H βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μ. Γκ. Λέοναρντ με τον πρωτοεμφανιζόμενο Σαμ Σέτζμαν και την εικονογράφο Ελίζα Παγκανέλι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν απίστευτες περιπέτειες που διαδραματίζονται πάνω σε τρένα! Με επιρροές από την Άγκαθα Κρίστι, τα βιβλία της σειράς θα αγαπηθούν από τους λάτρεις των ταξιδιών, των τρένων, των μυστικών κωδικών και των ανεξήγητων γρίφων.

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Ο Χάρισον Μπεκ και ο θείος του, Νατ, ετοιμάζονται για μια εμπειρία ζωής με το Σαφάρι Σταρ, το πολυτελές ατμοκίνητο τρένο που θα τους μεταφέρει από την Πρετόρια στους εντυπωσιακούς Καταρράκτες της Βικτόρια, δίνοντάς τους την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εκπληκτικά ζώα και το μαγευτικό τοπίο της Νότιας Αφρικής.

Πολύ σύντομα, ωστόσο, θα κληθούν να εξιχνιάσουν το πιο σκοτεινό μυστήριο από όσα έχουν αντιμετωπίσει ως τώρα. Ένας επιβάτης εντοπίζεται χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σ’ ένα κλειδωμένο κουπέ του τρένου. Πρόκειται για τραγικό δυστύχημα ή για εγκληματική ενέργεια;

Ο Χάρισον έχει λίγο χρόνο για ν’ ανακαλύψει την αλήθεια. Με τη βοήθεια του νέου φίλου του, Γουίνστον, ο νεαρός ντετέκτιβ τρένων θα βάλει τα δυνατά του για να φτάσει στη λύση του μυστηρίου πριν από το τέλος της διαδρομής.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Μ. ΓΚ. ΛΕΟΝΑΡΝΤ

Βραβευμένη συγγραφέας της παιδικής σειράς «Beetle Boy», εργάζεται ως παραγωγός Digital Media για το Εθνικό Θέατρο στην Αγγλία και για τις θεατρικές παραγωγές Χάρι Πότερ στο West End. Ζει στο Μπράιτον με την οικογένειά της.    

ΣΑΜ ΣΕΤΖΜΑΝ

Γράφει μυθιστορήματα, θεατρικά έργα και είναι βραβευμένος παραγωγός ψηφιακών μέσων. Εργάζεται ως Digital Project Manager στο Εθνικό Θέατρο στην Αγγλία και είναι υπεύθυνος για τα Podcast. Μεγάλωσε βλέποντας τα τρένα να περνούν πολύ κοντά από τον κήπο του σπιτιού του και έκτοτε του αρέσει να μαθαίνει τα πάντα για αυτά.

Μετάφραση: Ευγενία Κολυδά, Εικονογράφηση: Ελίζα Παγκανέλι, ISBN: 978-618-02-1776-6, Ημ. Έκδοσης: 06/06/2022, Σελίδες: 356, Τιμή: 12,99 €, Ηλικία: 8+