ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΚΟΥΝΑ: “Η πρόοδος του κάθε μουσικού είναι καθαρά στο χέρι του”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση;

Πρέπει να ήμουν 4-5 χρονών όταν τραγούδησα πρώτη φορά μπροστά σε κοινό σε μια Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Ωδείου. Θυμάμαι οτι δεν είχα καθόλου άγχος, αυτό ήρθε με τα χρόνια.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής;

Από μικρή ήθελα να βρεθώ στη σκηνή με την υπέροχη Celine Dion. Ήταν ανέκαθεν ένα πρότυπο για μένα. Όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο.

Περιγράψτε την μέχρι τώρα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές;

Από μικρή είμαι μέσα στη μουσική. Σε ηλικία 6 χρονών με έγραψαν οι γονείς μου στο ωδείο στη μουσική προπαιδεία και στη συνέχεια ξεκίνησα φλάουτο και όλες τις απαραίτητες μουσικές σπουδές. Παράλληλα συμμετείχα σε χορωδίες του Ωδείου, στη Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης και σε άλλα Φωνητικά σύνολα. Φοίτησα 9 χρόνια στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και πλέον είμαι Φοιτήτρια στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Περίπου το 2016 ξεκίνησα να τραγουδάω επαγγελματικά σε μουσικές σκηνές και μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και σε άλλες πόλεις. Κάπου στην πορεία αυτή , το 2011 είχα την ευτυχία να γνωρίσω την ταλαντούχα μουσικοσυνθέτρια Σοφία Νάτσιου η οποία από την αρχή πίστεψε σε μένα και μπορώ πλέον να την θεωρώ μέντορα μου.

Σας τρομάζει η επιτυχία ή η αποτυχία;

Δεν με τρομάζει τίποτα από τα δύο, με τρομάζει η αδράνεια. Η επιτυχία ή η αποτυχία είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Το θέμα είναι να μην μένεις αδρανής.

Ποια είναι η άποψη σας για τα μουσικά talent show;

Επειδή το δοκίμασα στο τελευταίο X Factor, ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, δοκιμάζεις όχι μόνο τις μουσικές σου δυνατότητες αλλά και την άνεση του να τραγουδάς και να ”εκτίθεσαι” σε τόσο κόσμο. Σίγουρα μπορεί να σου ανοίξει πολλές πόρτες αλλά στην πραγματικότητα μπορείς να τις ανοίξεις και μόνος σου. Τα talent show είναι όπως και να το κάνουμε τηλεόραση. Η πρόοδος του κάθε μουσικού όμως είναι καθαρά στο χέρι του.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε;

Υπήρχε ανέκαθεν μια συνεργασία που ονειρευόμουν και πλέον είμαι ευτυχής που τη βιώνω, με τη Σοφία Νάτσιου, με την οποία σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσουμε το πρώτο μας τραγούδι, σε στίχους και μουσική της Σοφίας. Νιώθω ευγνώμων που μου εμπιστεύτηκε ένα από τα τραγούδια της. Και αυτή φυσικά είναι μόνο η αρχή.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού;

Εφόσον είμαι ακόμη στην πολύ αρχή της μουσικής μου πορείας όσον αφορά το τραγούδι σε επαγγελματικό επίπεδο, δεν μπορώ να έχω άποψη για τους μάνατζερ στην Ελλάδα, όπως και κάθε νέο παιδί φαντάζομαι.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια;

Στο άμεσο μέλλον είναι όπως προείπα η κυκλοφορία του τραγουδιού με τη Σοφία, αλλά και άλλες συνεργασίες σε επίπεδο live με τον Αλέξη Χαραλαμπίδη και τον Λάζαρο Κυριακίδη στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Παράλληλα υπάρχουν συζητήσεις για άλλες συνεργασίες σε μουσικές σκηνές στη Θεσσαλονίκη για την άνοιξη. Αγάπη και όρεξη για αυτό που κάνουμε να έχουμε και όλα θα ‘ρθουν.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

2014 : Απόφοιτη 3ου Γενικού Λυκείου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.
2015-2020 : Ενεργή Φοιτήτρια Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Θεσσαλονίκης.
2004-2007: Μουσικές σπουδές με αντικείμενο το φλάουτο στο Δημοτικό Ωδείο Αμπελοκήπων.
2004-2018: Ενεργό μέλος (φλάουτο) στη Φιλαρμονική Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.
2007-2017: Μουσικές σπουδές με αντικείμενο το φλάουτο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
2007-2018: Χορωδός στη Χορωδία Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης ( Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης)
2017-2018: Μαθήματα Φωνητικής με καθηγήτρια την Εύη Σιαμαντά.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 2015-2020: Έκτακτη μουσικός (φλάουτο) σε παρελάσεις και συναυλίες της Φιλαρμονικής Δήμου Θεσσαλονίκης.
2004-2018: Συμμετοχή σε πληθώρα συναυλιών σε Ελλάδα και Εξωτερικό (φλάουτο) με τη Φιλαρμονική Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.
2007-2018 : Συμμετοχή σε πληθώρα συναυλιών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (φωνή) με τη Χορωδία Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης.
2016-2020 : Συμμετοχή σε συναυλίες (φωνή) σε Μουσικές Σκηνές της Θεσσαλονίκης και σε άλλες πόλεις.
2019: Συμμετοχή σε συναυλίες (φωνή) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με το Φωνητικό Σύνολο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
2019: Συμμετοχή σε συναυλία του Δημήτρη Κοργιαλά σε μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης.
2019: Συμμετοχή στο X factor of Greece.