Φάνης Παπάς: Η χώρα χρειάζεται επειγόντως κυβέρνηση

Άρθρο του Φάνη Παπά*
*Ο Θεοφάνης Παπάς είναι Υποψήφιος Βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως κυβέρνηση
“Ξεκάθαρο πρόγραμμα διακυβέρνησης, με διαφάνεια και σοβαρότητα, με μετρήσιμους στόχους και πολύ συγκεκριμένες στοχευμένες πολιτικές έχει σήμερα στη χώρα μόνο η Νέα Δημοκρατία”.
Η κυβέρνηση μπορεί να καταφεύγει σε τεχνάσματα και αποπροσανατολισμούς της κοινής γνώμης, επιχειρώντας να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία, όμως τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών τη βυθίζουν ακόμη περισσότερο.
Προβλήματα τα οποία δημιουργεί η ίδια με τις αδιέξοδες και ιδεοληπτικές πολιτικές της, που δεν επιτρέπουν στη χώρα και συνεπώς στους πολίτες να ξεπεράσουν την κρίση και να μπουν σε μια περίοδο σταθερής ανάπτυξης.
Αυτή τη γενικευμένη ανασφάλεια, σε συνδυασμό με την επικοινωνιακή φούσκα και την αμετροέπεια της εξουσίας θα την εισπράξει αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση.
Η πολιτική δεν είναι διαχείριση. Όπως δεν είναι διαχείριση και η διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι ελιγμοί και τακτικισμός. Η διακυβέρνηση της χώρας είναι ευθύνη, είναι συνέπεια, είναι σκληρή δουλειά στη βάση συγκεκριμένου σχεδίου, με τελικό στόχο και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Όλα αυτά δεν είναι τεχνοκρατικές έννοιες. Είναι η κανονικότητα για την οποία διψά σήμερα η χώρα και οι πολίτες. Είναι η επόμενη μέρα, που θα έρθει, καθώς οι Έλληνες έχουν απηυδήσει από τα κούφια λόγια, τις ανέξοδες υποσχέσεις και τους πολιτικαντισμούς.
Στις 26 Μαΐου το πρώτο μήνυμα θα το δώσουν οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι πολίτες οφείλουν να δώσουν τη δική τους απάντηση στα τέσσερα χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης Τσίπρα. Και είναι ανάγκη το μήνυμα αυτό να είναι συντριπτικό. Αυτή τη φορά δεν υπάρχει «χαλαρή» ψήφος και η αποστασιοποίηση συνεπάγεται συνέχιση της ίδιας αδιέξοδης, επικίνδυνης, εθνικά επιζήμιας και καταστροφικής πολιτικής. Σημαίνει νομιμοποίηση της κυβερνητικής αυθαιρεσίας, του αριβισμού και της αλαζονείας.
Ποιο είναι άραγε το σχέδιο Τσίπρα για τη χώρα; Ποιο είναι το πρόγραμμά του; Δεν μπαίνω στη διαδικασία να ξαναδιαβάσω τις αερολογίες της ελπίδας που δεν ήρθε ποτέ, ούτε με πείθουν πια οι οραματικοί στόχοι, διότι θυμίζουν το πιο πιστευτό ψέμα, που πάντα είναι και το μεγαλύτερο. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζουν το σχέδιό τους και δεν είναι άλλο από προσλήψεις και δημιουργία κομματικών στρατών, ψίχουλα στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, τα οποία δεν είναι ικανά όχι να τους βγάλουν από τη δίνη στην οποία τους έριξε η κρίση, αλλά ούτε να απαλύνουν στο ελάχιστο την καθημερινότητά τους και συνέχιση της καταστροφής της μεσαίας τάξης μέχρις αφανισμού της.
Ξεκάθαρο πρόγραμμα διακυβέρνησης, με διαφάνεια και σοβαρότητα, με μετρήσιμους στόχους και πολύ συγκεκριμένες στοχευμένες πολιτικές έχει σήμερα στη χώρα μόνο η Νέα Δημοκρατία.
Χωρίς ακατάσχετες και μηδέποτε υλοποιήσιμες υποσχέσεις, χωρίς μαγικό ραβδί, χωρίς όνειρα… Ένα σχέδιο υλοποιήσιμο, κοστολογημένο, σε όλους τους τομείς.
Ένα πρόγραμμα που σέβεται τον πολίτη και δίνει απαντήσεις στις αγωνίες και τους προβληματισμούς του. Ένα πρόγραμμα, με θετικό αντίκτυπο στους νέους, οι οποίοι μπορούν και πάλι να σχεδιάσουν, να προγραμματίσουν το μέλλον τους στη χώρα τους, στον τόπο τους και δεν αναζητούν διέξοδο οπουδήποτε στο εξωτερικό, επειδή η χώρα στην οποία ζουν απέχει πλέον πολύ από το να χαρακτηριστεί «κανονική».
Η χώρα έχει ανάγκη να βγει από την παρακμή και η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να τη βοηθήσει. Η Νέα Δημοκρατία ζητά ηχηρό μήνυμα στις εκλογές της 26ης Μαΐου ως προάγγελο της ισχυρής εντολής στις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν επιλέξει ο κ. Τσίπρας να τις κάνει. Διότι η κυβερνησιμότητα δεν είναι αυτονόητη έκβαση μιας εκλογικής αναμέτρησης, αλλά απόφαση της κάλπης. Και από τις επόμενες κάλπες είναι ευθύνη όλων μας να δώσουμε στη χώρα την προοπτική που έχει ανάγκη, να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να δυναμώσουμε την Ελλάδα.
Η ανικανότητα δε σβήνει με το χρόνο. Η κοντή μνήμη στην οποία επενδύει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεπάγεται λήθη. Και η απόπειρα της παραίτησης και της απόγνωσης του λαού είναι μάταια.
Οι πολίτες υποφέρουν και γνωρίζουν πια καλά ότι για την καρέκλα στο ΣΥΡΙΖΑ θα παίξουν τα… ρέστα τους. Χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, με την ίδια πάντα αποκρουστική αισθητική, έτοιμοι να θυσιάσουν ακόμη και τα εθνικά δίκαια για να επικοινωνήσουν το… ηθικό τους πλεονέκτημα. Ευρηματικότητα στο μέγιστο βαθμό.
Τίποτα δε σβήνει τους νεκρούς στο Μάτι, τις μνήμες από τα capital controls, τις καφενειακές συμπεριφορές, την κατάρρευση των νοικοκυριών, τα προγράμματα Θεσσαλονίκης, την καταστροφική συμφωνία των Πρεσπών, το αίσθημα ανασφάλειας που έχει εδραιωθεί στην κοινωνία, το προσφυγικό, την εχθρική στάση απέναντι στις επενδύσεις και τον ιδιωτικό τομέα, το βόλεμα ημετέρων, την διάλυση του αγροτικού εισοδήματος.
Όποτε κι αν γίνουν οι βουλευτικές εκλογές, την απάντηση θα τη δώσει ο λαός.