Τριανταφυλλιά Μάγκου Καραχάλιου: “Aντλώ την έμπνευσή μου από τη φύση η οποία είναι μια ανεξάντλητη πηγή θεμάτων”

“Ως καλλιτέχνης θέλω να φτάσω στο επίπεδο τελειότητας, γι’ αυτό κάθε νέο έργο μου είναι μια πρόκληση, ώστε να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα.”

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με τη ζωγραφική; Η αγαπη μου για τη ζωγραφικη ηταν απο την παιδικη μου ηλικια. Το 2015 που ειχα περισσοτερο ελευθερο χρονο αρχισα να ασχολουμαι εντατικα. Ειμαι αυτοδιδακτη ζωγραφος και εμαθα να ζωγραφιζω από το μυαλο και την ψυχη μου!

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Δεν θεωρώ πως ανήκω σε κάποιο συγκεκριμένο ρεύμα ή κίνημα. Ζωγραφίζω οτιδηποτε με εμπνέει και πάντα πειραματίζομαι με διαφορετικές τεχνικές. Προσφατα ασχολουμαι με την Αγιογραφία που μου αρέσει πολύ.

Από πού αντλείτε την έμπνευσή σας; Aντλώ την έμπνευσή μου από τη φύση η οποία είναι ανεξάντλητη πηγή θεμάτων. Με γοητεύουν τα σχηματα τα χρώματα των λουλουδιών, της γης, του ουρανού και της θάλασσας. Γι’ αυτό άλλωστε και τα περισσότερα έργα μου έχουν ως θέμα τα στοιχεία της φύσης, τοπία κτλ.

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Φυσικά υπάρχουν ζωγράφοι αλλά και φωτογράφοι που θαυμάζω και ανατρέχω στα έργα τους που με προκαλουν και με εμπνέουν.

Ποια είναι μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Ως καλλιτέχνης θελω να φτασω στο επιπεδο τελειοτητας, γι’ αυτο κάθε νέο έργο μου είναι μια πρόκληση, ωστε να φτασω στο επιθυμητο αποτελεσμα. Ειναι αληθεια οτι αρεσουν τα εργα μου, το εισπράττω αυτο και με κανει πολυ χαρουμενη.

Πόσο αποδεκτή είναι η τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στο δημόσιο χώρο; Έχουμε πολλούs νεους αξιοθαυμαστους καλλιτέχνες, που δημιουργούν και κινούνται σωστά και δεν έχουν στόχο μόνο το εμπόριο των έργων, αλλά τη δημιουργια Ιδεων, αξιων της τεχνης. Σήμερα δυστυχώς, με τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν, δεν έχει την αρμόζουσα θέση.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Μέχρι τώρα έχω πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην ελλαδα και το εξωτερικο. Επισης εχω πολλα διαδικτυακα βραβεια. Στο μελλον ο στοχος μου ειναι να κανω την πρωτη μου ατομική έκθεση.