Τριήμερες Εορταστικές Εκδηλώσεις “Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου” στη Θεσσαλονίκη

Με το σύνθημα «Ο Πολιτισμός, το όραμά μας! Η διαδρομή μας!», ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) και η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης (ΦΑΑΘ), σας προσκαλούν 12, 13 και 14 Δεκεμβρίου 2019, σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την Ίδρυση του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.

Πέμπτη 12/12/2019 και ώρα 19:30, Εκδήλωση Εγκαινίων «Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου», στην υπόγεια Αίθουσα Τέχνης της ΦΑΑΘ, Αγίας Σοφίας 38 στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής θα παρουσιαστεί το 1ο βιβλίο της σειράς θεατρικών έργων ‘ΣΠΕΚ’, «Εγώ, ο Σωσίας του Χίτλερ», του βραβευμένου, Κύπριου, ακαδημαϊκού – συγγραφέα Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδη, από τις εκδόσεις Αρχύτας. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος της ΦΑΑΘ Δρ Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΕΚ, Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης και ο Διευθυντής εκδόσεων Δρ. Ανδρέας Σταματόπουλος. Αποσπάσματα θα διαβάσουν ο ποιητής Ανδρέας Καρακόκκινος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΠΕΚ: Χριστίνα Μιχαλοπούλου – Φιλιπποπούλου, Αγνή Παγούνη – Διαμαντή, Κατερίνα Δροσινού – Λακασά, Βίκυ Εξαδακτύλου, Άννα Παπαθανασίου. Θα ακολουθήσει μουσική performance από τους Jitterbugs skg και τον ιδρυτή τους Ηλία Καλπάκα, μέλος Δ.Σ. ΣΠΕΚ. Η Πρόεδρος του «ΣΠΕΚ» Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά συντονίζει την εκδήλωση. Οίνος & εδέσματα θα κλείσουν αρμονικά τη βραδιά.

Παρασκευή 13/12/2019 και ώρα 19:30, Λογοτεχνική Εσπερίδα «Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου», στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΦΑΑΘ, Αγίας Σοφίας 38, 5ος όροφος, στη Θεσσαλονίκη. Ένα «Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της Μαρίας Κέντρου Αγαθοπούλου, Ελλαδίτισας λογοτέχνιδας και του Κυριάκου Χαραλαμπίδη, Κύπριου λογοτέχνη, με παράλληλη ισότιμη βράβευση των λογοτεχνών για το σύνολο του έργου τους». Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος της ΦΑΑΘ Δρ Λεωνίδας Παπαδόπουλος και η Πρόεδρος του «ΣΠΕΚ» Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά. Κεντρικοί Ομιλητές: Δρ. Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης, Πρόεδρος Επιτροπής Βράβευσης, Πρόεδρος Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, Ακαδημαϊκός – Λογοτέχνης. Δρ. Ζωή Σαμαρά, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Βράβευσης, Ομ. Καθ. Θεωρίας Λογοτεχνίας & Θεάτρου ΑΠΘ. Μηνύματα Μελών της Επιτροπής Βράβευσης: Δρ Καλλιόπη Εξάρχου, Αν. Καθ. Θεατρολογίας Τμ. Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ, Δρ. Λεωνίδας Γαλάζης, Επιθ. Φιλολογικών Μαθημάτων Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, Πρόεδρος ΟΛΚ, Δρ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, Ομ. Καθ. Γλωσσολογίας, Παν. Αθηνών, Δρ. Λουίζα Χριστοδουλίδου, Αν. Καθ. Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Παν. Αιγαίου, Δρ. Δημήτρης Φίλιας, Αν. Καθ. Λογοτεχνικής Μετάφρασης και Διερμηνείας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Η τελετή πλαισιώνεται από τη Χορωδία του ΤΕΕ Μηχανικών Κεντρικής Μακεδονίας υπό τη Διεύθυνση της Μαέστρου Άλκηστις Τόγια. Ο Ανδρέας Σταματόπουλος, Δημοσιογράφος, συντονίζει την εκδήλωση. Θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό. Οίνος & εδέσματα θα κλείσουν αρμονικά τη βραδιά.

Σάββατο 14/12/2019 και ώρα 10:30, Χριστουγεννιάτικη Εορταστική Εκδήλωση «Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου», στην υπόγεια Αίθουσα Τέχνης της ΦΑΑΘ, Αγίας Σοφίας 38 στη Θεσσαλονίκη. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος της ΦΑΑΘ Δρ Λεωνίδας Παπαδόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του «ΣΠΕΚ» Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης. Χριστουγεννιάτικα έθιμα της Κύπρου και της Ελλάδας. Η ομάδα Alte Fablon θα παρουσιάσει ένα θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι «Άραγε Υπάρχει Άγιος Βασίλης» της Κατερίνας Δροσινού – Λακασά. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τα παιδιά. Η μαέστρος – μουσικός, Άλκηστις Τόγια, θα ερμηνεύσει Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από πατρίδες αγαπημένες, παίζοντας πιάνο. Η Πρόεδρος του «ΣΠΕΚ», Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, συντονίζει την εκδήλωση. Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή θα ολοκληρωθεί με εκπλήξεις, γλυκά και ενθύμια που θα μοιραστούν με πολλή αγάπη σε όλα τα παιδιά από τα μέλη του «ΣΠΕΚ».