Το Punk Goes Acoustic as Backdrop Falls κυκλοφορεί ένα ακατέργαστο και απογυμνωμένο νέο σινγκλ “Nothingness”

Χαρακτηριζόμενοι από την punk rock ενέργεια τους και τα εντυπωσιακά κιθαριστικά riff, οι Backdrop Falls αποφάσισαν να μπουν σε διαφορετικά μονοπάτια με το νέο τους single. Με ακουστική κιθάρα, strummed κιθάρες και τα ήδη παραδοσιακά μελωδικά φωνητικά και στοχαστικούς και ειλικρινείς στίχους, το “Nothingness” είναι ένα βήμα έξω από το συγκρότημα, κρατώντας την ουσία του και προσθέτοντας σε αυτό την προοπτική νέων οριζόντων που πρέπει να εξερευνηθούν.

Το σινγκλ είναι μια μπαλάντα alt-rock που υπόσχεται να ευχαριστήσει όσους γνωρίζουν ήδη την ευαισθησία της μπάντας και να αιχμαλωτίσει νέο κοινό. Διατίθεται σε όλες τις πλατφόρμες ροής μέσω της Electric Funeral Records.

Sum 41, Against Me, Face to Face, Hellacopters… αυτά είναι μερικά από τα συγκροτήματα στα οποία άνοιξε το βραζιλιάνικο κουαρτέτο Backdrop Falls κατά τη διάρκεια της εξαετούς καριέρας του και αυτό δίνει μια καλή επισκόπηση του τι είναι.

Τα πιασάρικα ρεφρέν, τα χοντρά alt-rock riff και οι ειλικρινείς ευαισθησίες της pop punk και punk rock είναι μερικά από τα μεγαλύτερα ατού της μπάντας. Το νέο κομμάτι είναι μέρος του νέου άλμπουμ του συγκροτήματος “Fairytales and Fireworks” που θα κυκλοφορήσει το 2023.

Σχηματισμένο από τους Collyer (κιθάρα/φωνητικά), Rafael Neutral (κιθάρα), Breno De Souza (ντραμς) και Marcelino Oliveira (μπάσο), το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο του πλήρες μήκος τον Μάιο του 2019, με τίτλο “There’s no such place as home”, το οποίο διανεμήθηκε σε όλο τον κόσμο μέσω 10 διαφορετικών δισκογραφικών.