Το C-Lab της Samsung θα αποκαλύψει Οκτώ Νέα Projects Τεχνητής Νοημοσύνης στην CES 2019

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε οκτώ νέα, καινοτόμα projects Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) που ανέπτυξε το πρόγραμμα της εταιρείας C-Lab, και τα οποία θα παρουσιαστούν στη CES 2019, 8-11 Ιανουαρίου. Επιπλέον, οκτώ start-ups που έχουν δημιουργηθεί από το C-Lab θα παρουσιάσουν τα προσφάτως διαθέσιμα εμπορικά τους προϊόντα στη CES για να διερευνήσουν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Τα οκτώ νέα projects του C-Lab περιλαμβάνουν: την υπηρεσία εικονικής διαφήμισης in-video “Tisplay”, τη λύση ASMR ηχογράφησης “aiMo”, την υπηρεσία άμεσης δημιουργίας video “MEDEO”, την υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης ανάλυσης ειδήσεων “PRISMIT”, την υπηρεσία δημιουργίας αρώματος κατά παραγγελία “Perfume Blender”, την αυτορρυθμιζόμενη βάση monitor “Girin Monitor Stand”, το επιτραπέζιο φωτιστικό τεχνητής νοημοσύνης “alight”, και τη λύση ακουστικής υποβοήθησης ”SnailSound”.

Στην CES 2019, το C-Lab θα παρουσιάσει το μεγαλύτερο αριθμό projects που έχει αποκαλύψει ποτέ σε μία μόνο έκθεση από την πρώτη παρουσία του το 2016. Το γεγονός αυτό θα βοηθήσει στην τελειοποίηση των projects και στην προετοιμασία των πρωτότυπων προϊόντων πριν αυτά φτάσουν στην αγορά.

«Θα παρουσιάσουμε πολλά υποσχόμενα projects του C-Lab που αξιοποιούν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της δημιουργίας περιεχομένου video, δημιουργίας αρωμάτων και άλλων. Συνδέονται άμεσα με την καθημερινότητά μας και ελπίζουμε να κερδίσουμε την προσοχή των παρευρισκόμενων», δήλωσε ο Inkuk Hahn, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Creativity & Innovation Center της Samsung Electronics.

Επιπλέον, οι start-ups από το C-Lab της Samsung: MOPIC, LINKFLOW, lululab, WELT, Cooljamm company, MONIT, BLUEFEEL και analogue plus θα συμμετάσχουν στην CES 2019 για να παρουσιάσουν προσφάτως διαθέσιμα εμπορικά προϊόντα και να διερευνήσουν διεθνείς επαγγελματικές ευκαιρίες.

Τρεις από αυτές τις νεοσύστατες επιχειρήσεις του C-Lab έχουν διακριθεί κερδίζοντας στα Innovation Awards της CES 2019. Aξιοσημείωτο είναι το παράδειγμα της φορητής κάμερας της LINKFLOW. Η FITT360 απέσπασε βραβείο στην κατηγορία Ψηφιακής Εικονοποίησης (Digital Imaging) επί δύο συναπτά έτη. Οι MOPIC και lululab κέρδισαν στις κατηγορίες Φορητών Media Players και Αξεσουάρ (Portable Media Players & Accessories), και Βιοτεχνολογίας (Biotech). Από το 2016, οι start-ups του C-Lab έχουν νικήσει συνολικά έξι φορές και έχουν αποδείξει την εμπορική αξία καθώς και την τεχνολογία τους.

Το C-Lab δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2012, ως εσωτερικό πρόγραμμα επώασης ιδεών που ενθαρρύνει τη δημιουργική εταιρική κουλτούρα και καλλιεργεί καινοτόμες ιδέες από τους εργαζόμενους στη Samsung. Το πρόγραμμα υποστηρίζει την ανάπτυξη ιδεών από όλους τους επιχειρηματικούς τομείς. Από το 2015, η πολιτική της C-Lab για νεοσύστατες επιχειρήσεις βοηθά τα στελέχη της εταιρείας που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τα C-Lab projects, να ιδρύσουν τις δικές τους start-ups. Η Samsung υποστηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω επενδύσεων κεφαλαίων εκκίνησης και επιχειρηματικής καθοδήγησης για να συμβάλλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξής τους, εγγυώμενη παράλληλα ανεξαρτησία στο διοικητικό τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το περίπτερο #52102~#52118 στο Sands, Hall G (Eureka Park Marketplace) από τις 8 έως τις 11 Ιανουαρίου.

Σχετικά με τη Samsung Electronics Co., Ltd.
Η Samsung Electronics Co, Ltd. εμπνέει τον κόσμο και διαμορφώνει το μέλλον με ανατρεπτικές ιδέες και τεχνολογίες, επαναπροσδιορίζοντας τον κόσμο των τηλεοράσεων, smartphones, wearable συσκευών, tablets, οικιακών συσκευών, συστημάτων δικτύου, μνήμης, συστημάτων LSI και LED λύσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το επίσημο site μας στο www.samsung.com/gr και το Samsung Newsroom στο https://news.samsung.com/global/ .

Υπόμνημα 1. C-Lab projects

1. Tisplay
Η “Tisplay” είναι μια υπηρεσία εικονικής διαφήμισης που μπορούν να χρησιμοποιούν οι δημιουργοί περιεχομένου κατά τη διάρκεια live streaming. Η Tisplay αναγνωρίζει την επιφάνεια των ρούχων του σχεδιαστή και τοποθετεί τις διαφημίσεις μέσω τεχνολογίας θέασης και γραφικών υπολογιστή για να φαίνονται ως εκτυπωμένες πάνω στο ύφασμα. Οι δημιουργοί, εκτός από διαφημίσεις, μπορούν να προβάλλουν διάφορες εικόνες που σχετίζονται με το περιεχόμενο του video με τέτοιο τρόπο ώστε να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο με το κοινό τους. Επιπλέον, οι θεατές μπορούν να απολαύσουν τα videos χωρίς τις ενδιάμεσες παύσεις των pop-up διαφημίσεων.

2. aiMo
Η λύση ASMR ηχογράφησης “aiMo” πραγματοποιείται με τη χρήση smartphone και θήκης που προσομοιάζει το ανθρώπινο αυτί. Κατά την εγγραφή ASMR περιεχομένου, επιτυγχάνεται αποτέλεσμα ενισχυμένων ήχων αλλά και ζωντανοί, ρεαλιστικοί ASMR ήχοι με λογισμικό sound rendering τεχνητής νοημοσύνης, χωρίς επαγγελματικές συσκευές ηχογράφησης. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει εύκολα περιεχόμενο ASMR ήχου υψηλής ποιότητας, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους.

3. MEDEO
Με την υπηρεσία άμεσης δημιουργίας video “MEDEO” οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να βιντεοσκοπούν και να επεξεργάζονται περιεχόμενο ταυτόχρονα. Αναλύοντας την σκηνή και το πλαίσιο με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, η MEDEO ενσωματώνει αυτόματα οπτικά εφέ και μουσική περιβάλλοντος και εμπλουτίζει τα νέα videos με τα ήδη καταγεγραμμένα κατά τη διάρκεια live streaming. Συμπληρωματικά, παρέχει πλήρως αυτοματοποιημένο video rendering με μόνο 1 κλικ.

4. PRISMIT
Η “PRISMIT” είναι μια υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης ανάλυσης ειδήσεων, που δημιουργεί θεματικά χρονολόγια, για να βοηθήσει τους αναγνώστες να κατανοήσουν το θέμα με μια ματιά. Όταν ο χρήστης αναζητήσει ένα θέμα ή γεγονός, το PRISMIT αυτομάτως συλλέγει τα 5 κορυφαία και πιο αντιπροσωπευτικά άρθρα, χρησιμοποιώντας τεχνολογία κατηγοριοποίησης ανά θέμα. Αυτό βοηθά τους αναγνώστες να καταλάβουν το πλαίσιο και την ιστορία του θέματος όταν οι περισσότερες υπηρεσίες προσφέρουν απλώς τα πιο δημοφιλή ή πρόσφατα άρθρα.

5. Perfume Blender
Η υπηρεσία δημιουργίας αρώματος κατά παραγγελία “Perfume Blender”, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα εξατομικευμένο άρωμα με μια συμβατή συσκευή και να μοιραστούν την παρασκευή μέσω εφαρμογής. Όταν ο χρήστης φωτογραφίζει το αγαπημένο του άρωμα μέσα από την εφαρμογή, αυτή αναλύει τα συστατικά και προτείνει συναφή αρώματα. Ο χρήστης μπορεί αμέσως να ετοιμάσει ένα καινούριο άρωμα ακολουθώντας τις οδηγίες παρασκευής ή να δημιουργήσει κάτι νέο ρυθμίζοντας τις αναλογίες από οκτώ συστατικά. Παρέχεται η δυνατότητα αγοράς επιπλέον συστατικών.

6. Girin Monitor Stand
Η αυτορρυθμιζόμενη βάση για οθόνες “Girin Monitor Stand” εξασφαλίζει την ορθή σωματική στάση κατά τη διάρκεια της εργασίας του στον υπολογιστή. Ο ενσωματωμένος αισθητήρας ελέγχει διαρκώς τη στάση σώματος του χρήστη, ειδικότερα του αυχένα και της κεφαλής, σε πραγματικό χρόνο. Όταν ο χρήστης έχει λανθασμένη στάση σώματος, ανεπαίσθητα η οθόνη κινείται, γεγονός που εκπαιδεύει τον χρήστη υποσυνείδητα να σταθεί σωστά, χωρίς να παρατηρήσει την αλλαγή στη θέση της οθόνης. Οι χρήστες μπορούν να διορθώσουν τη στάση του σώματός τους, επαναλαμβάνοντας το μοτίβο για να αποφύγουν πόνους σε αυχένα, πλάτη και ώμους.

7. alight
Το επιτραπέζιο φωτιστικό τεχνητής νοημοσύνης “alight” εξασφαλίζει το βέλτιστο περιβάλλον για αύξηση συγκέντρωσης και κατάλληλου φωτισμού ωφέλιμου για την υγεία των χρηστών. Ανιχνεύει τις κινήσεις του χρήστη μέσω ενσωματωμένης κάμερας και αυτομάτως προσαρμόζει τον φωτισμό σύμφωνα με την περίσταση, όπως το διάβασμα, η χαλάρωση και η συγκέντρωση. Κυκλοφορεί με χειριστήριο που ειδοποιεί τον χρήστη να συγκεντρωθεί στη μελέτη όταν αυτός χρησιμοποιεί smartphone ή αποκοιμιέται. Διαθέτει επίσης, ιστορικό μελέτης και καταγραφής time lapse videos μέσω εφαρμογής.

8. SnailSound
Η λύση ακουστικής υποβοήθησης “SnailSound” προορίζεται για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ακοή τους. Αποτελείται από μια εφαρμογή και ένα ακουστικό. Η εφαρμογή αναλύει ήχους που επιλέγει ο χρήστης από feedback ακουστικών δοκιμών και διορθώνει τον ήχο για να ακουστεί πιο καθαρά. Μέσω μιας έξυπνης μη-γραμμικής ενίσχυσης και προσαρμοζόμενους αλγόριθμους καταστολής θορύβου που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη, η SnailSound ενισχύει τους πολύ χαμηλούς σε ένταση ήχους και καταστέλλει τον περιβάλλοντα θόρυβο την ίδια στιγμή, για να προσφέρει καλύτερη ακουστική εμπειρία σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακοής, χωρίς τη χρήση ακριβών ακουστικών βοηθημάτων.

Υπόμνημα 2. C-Lab spin-offs

1. MOPIC (www.mopic3d.com)
: Λύση προβολής 3D περιεχομένου χωρίς γυαλιά σε όλες τις οθόνες

2. LINKFLOW (www.linkflow.co.kr)
: Wearable 360 camera αυχένα

3. lululab (www.lulu-lab.com)
: Βοηθός φροντίδας δέρματος τεχνητής νοημοσύνης (AI)

4. WELT (www.weltcorp.com)
: Έξυπνη ζώνη φροντίδας υγείας

5. Cooljamm Company (www.soundsup.io)
: Αυτοματοποιημένος μουσικός παραγωγός

6. MONIT (www.goodmonit.com)
: Έξυπνο monitor για ενδοεπικοινωνία μωρού

7. analogue plus (www.analogue-plus.com)
: Έξυπνη συσκευή επικοινωνίας για χρήστες κράνους

8. BLUEFEEL (www.bluefeelcorp.com)
: Φορητός καθαριστής αέρα και μίνι ανεμιστήρας κεφαλής