“Το Ράφι της Αγάπης”

ΧΑΡΙΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ


Η ΑμκΕ «Αυτισμός Εκφραση Δημιουργικότητα» σε συνεργασία με «Το Ράφι της Αγάπης» πραγματοποιούν εθελοντική δράση, συγκέντρωσης βιβλίων που θα χαριστούν σε παιδιά με αναπηρίες αλλά και μαθητές.

Παραμύθια θα αφηγηθούν:

Η συγγραφέας –  School Psychologist Γεωργία Kιζιρίδου
Η συγγραφέας Αντωνία Μπατσαλή
Ο συγγραφέας Ιωάννης Μαρίνος με τη θεατρολόγο Χριστίνα Ζουρίδου.

Χάρισε ένα παιδικό βιβλίο (καινούριο ή μεταχειρισμένο σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση) για ηλικίες 7-13 ετών και γίνε το επόμενο χαμόγελο στο πρόσωπο ενός παιδιού.

Aν επιθυμείτε να αποστείλετε βιβλία ταχυδρομικώς, καλέστε στο 6944807076 ή στείλτε e-mail στο torafitisagapis@gmail.com

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του covid- 19


Σάββατο 5 Φεβρουαρίου & Κυριακή 6 Φεβρουαρίου

Ώρες Λειτουργίας : 10:30 – 20:00
Γυάλινο Περίπτερο στον Κήπο των Γλυπτών στη Ν. Παραλία Θεσσαλονίκης (απέναντι από τον Ναυτικό Όμιλο)


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, ώρα 17:30 : Παρουσίαση του παραμυθιού «Το αγόρι που ήθελε μόνο να χορεύει» της Γεωργίας Κζιρίδου.

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00: Αφήγηση παραμυθιού από τη συγγραφέα Αντωνία Μπατσαλή

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, ώρα 11:30 – 13:00 ΑφήγησηΠαραμυθιού από τον συγγραφέα Ιωάννη Μαρίνο και τη θεατρολόγο Χριστίνα Ζουρίδου

Η ιστορία μας «Το Ράφι της Αγάπης»

Η εθελοντική δράση «Το Ράφι της Αγάπης» με έδρα τη Θεσσαλονίκη και έτος δημιουργίας το 2016, δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς μέσω της τέχνης.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ποιήτριας Ευδοκίας Παυλίδου έπειτα από την αντιμετώπισε ως ασθενής με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Με άξονα την αγάπη για τον άνθρωπο και οδηγό το βιβλίο, δημιουργεί βιβλιοθήκες σε χώρους που φιλοξενούνται ασθενείς με χρόνιες παθήσεις αλλά και σε κοινότητες ευπαθών ομάδων.

Μέσα από αυτά τα χρόνια ενεργής δραστηριότητας συγκέντρωσε περισσότερους από 5.000 τίτλους λογοτεχνικών βιβλίων και παρέδωσε βιβλιοθήκες σε φορείς που υποστηρίζουν τους χρονίως πάσχοντες αλλά και σε σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Από το 2016 μέχρι το 2019  δημιούργησε βιβλιοθήκες σε Θεσσαλονίκη (Σύλλογος Ψυχικής Υγείας, Ξενώνας Καρκινοπαθών Θεαγενείου, Άρσις, 1ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας, Παιδικός Σταθμός), Κατερίνη (Εκκλησιαστικό Γηροκομείο), Βέροια (Στέγη Τεχνών και Γραμμάτων Ημαθίας) και Βόλο (Ορφανοτροφείο Ίδρυμα Βόλου).

Τέλος χάριστηκαν βιβλία σε νοσηλευόμενους ασθενείς νοσοκομείων, όπως το Ογκολογικό Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Γιατί να γίνετε αρωγός μας

Περίπου 4 στους 10 Έλληνες πάσχουν από κάποια ασθένεια, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του 2011 στον γενικό πληθυσμό σε δείγμα 6.569 ατόμων, το ποσοστό των ανθρώπων το οποίο δήλωσε ότι έπασχε απόκάποιο χρόνιο νόσημα ήταν 38%. Ωστόσο, ο αριθμός των χρονίως πασχόντων στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς στο παραπάνω ποσοστό, δεν περιλαμβάνονται οι περιπτώσεις των ασυμπτωματικών ασθενών.

 «Η Θεραπευτική Ανάγνωση» θεωρείται μια από τις  εναλλακτικές ή και συμπληρωματικές θεραπείες που χρησιμοποιείται από ψυχοθεραπευτές κατά τη θεραπευτική διαδικασία.
Το βασικό της χαρακτηριστικό είναι η χρήση της δημιουργικότητας μέσω της ανάγνωσης, ώστε να βελτιωθεί η φυσική και ψυχοσυναισθηματική κατάσταση του ασθενή. Επιπλέον αποδεικνύεται επιστημονικά πως βοηθά στην βελτίωση της διαχείρησης συμπεριφορών και συναισθημάτων, καθώς επίσης, βελτιώνει τα επίπεδα της αυτοεκτίμησης και βοηθά τον ασθενή να νιώσει ανακούφιση, από τον χρόνιο πόνο που προκαλούν οι ασθένειες.

H μέθοδος αυτή εφαρμόζεται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά βιβλία λογοτεχνίας ως θεραπευτικό εργαλείο.
Συγγραφείς, εκδοτικοί και φίλοι αναγνώστες, στηρίζουν ακούραστα την προσπάθεια αυτή.

Με την ενίσχυσή σας στηρίζετε την εξέλιξη αυτής της δράσης, δίνοντας την δυνατότητα σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό ασθενών, να αντιμετωπίσουν ευκολότερα τα χρόνια προβλήματα υγείας τους, οδηγώντας τους σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.


Με την πολύτιμη συνεισφορά σας, γίνεστε βασικός αρωγός στην συνέχεια και εξέλιξη του έργου μας, ώστε να συνεχίζει να στέκεται με ακόμη πιο ωφέλιμο τρόπο δίπλα στους ανθρώπους.

Είμαστε στην διάθεση σας, να συζητήσουμε αναλυτικά τις ανάγκες μας.

Με εκτίμηση

Για Το Ράφι της Αγάπης
Ιδρύτρια Ευδοκία Παυλίδου                                 

 

 

 

 

 

εικονίδιο gps

Θεσσαλονίκη

 

εικονίδιο τηλεφώνου

6972804533 / 6944807076

 

εικονίδιο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

[email protected] , [email protected]

 

εικονίδιο τοποθεσίας Web

Fb: Άλλαξε Σελίδα