“Το νησί στο τέλος του κόσμου” του Φραγκίσκου Πιέρρου από τις εκδόσεις Φίλντισι

Η φωτογραφία του εξωφύλλου “δημιουργήθηκε” από τεχνητή νοημοσύνη (images.ai)

ISBN: 978 618 5738129, Σελ. 182, Διάσταση 14Χ21, Τιμή 13 ευρώ +ΦΠΑ

Η απειλή μιας καινούργιας πανδημίας απλώνεται στον κόσμο. Σ’ ένα απομονωμένο νησί, τα μέλη μιας επιστημονικής κοινότητας ερευνητών αγωνι­ούν για τους αγαπημένους τους στην πατρίδα και περιμένουν ανυπόμονα το πλοίο της επιστροφής.

Μια άλλη, εντελώς διαφορετική, ομάδα αν­θρώπων ψάχνει απεγνωσμένα να βρει μια νέα πα­τρίδα, απαλλαγμένη από την αρρώστια.

Η τύχη και οι επιλογές θα υποχρεώσουν τις δυο κοινότητες να συναντηθούν. Η σύγκρουση εί­ναι αναπόφευκτη. Ο αγώνας για πόρους και επιβί­ωση θα έχει οδυνηρές συνέπειες.

Ο φόβος του θανάτου και το πολιτισμικό χά­σμα θα βάλουν σε δοκιμασία πάγιες αξίες και δε­δομένα, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μίγμα με απρόβλεπτη εξέλιξη.

Ποιοι θα επικρατήσουν; Με ποιο κόστος; Ή μήπως οι προσπάθειες όλων θα βρουν μπροστά τους το τείχος μιας προδιαγεγραμμένης μοίρας;

Βιογραφικό του συγγραφέα:

Ο Φραγκίσκος Πιέρρος γεννή­θηκε στην Αθήνα.

Είναι φυσικός και εργάζεται σε ερευνητικό κέντρο.

Πέρα από αυτό, έχει κάνει μεταφράσεις και επιμέλειες σε λογοτεχνικές, επιστημονικές και τεχνικές εκδόσεις, μεταξύ των οποίων τη μετάφραση του βιβλίου του Philip K. Dick “A Maze of Death” («Λαβύρινθος Θανάτου»), εκδόσεις Μέδου­σα, 2003.

Ενίοτε γράφει ιστορίες.

Τον Φεβρουάριο του 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων «Τσεκάουτ», από τις εκδόσεις Φίλντισι.

Άλλα διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε έντυπες συλλο­γές, καθώς και στον ιστότοπο tovivlio.net.

Επικοινωνία βιβλίου: Ζωή Τριανταφυλλίδη, [email protected]