Το νέο έργο της Μαρίνας Σωτηροπούλου “Ματ στον Χρόνο” στο Στούντιο Κυψέλης

Mετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η γνωστή συγγραφέας Μαρίνα Σωτηροπούλου με το ανατρεπτικό πολιτικό και κωμικό έργο της “Παντρεύω …τον μπαμπά” την φθινοπωρινή περίοδο 2022 στο θέατρο Αλεξάνδρεια  ξεκινά τις παραστάσεις του νέου θεατρικού έργου της “Ματ στον Χρόνο” στο Στούντιο Κυψέλης Σπετσοπούλας 9 στην Κυψέλη.

Από την Κυριακή 27 Νοεμβρίου  2022 και κάθε Κυριακή στις 21:00.

Σκηνοθεσία: Ξυθάλης Νίκος

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Βούρτση Ντίνα
Δρακοπούλου Μαρία
Λιούνης Θανάσης
Προσμίτη Ιωάννα

Σκηνικά Κοστούμια: Μαρία Δρακοπούλου

Μουσική Επιμέλεια: Αγουρογιάννης Κώστας

Σχεδιασμός Φώτων: Κυρλίδης Μάκης

Τεχνικός Ήχου και Φώτων: Τριανταφυλλίδη Ζωή

Το βιβλίο ”Ματ στον Χρόνο” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια

Υπόθεση: Μια παρτίδα σκάκι χωρίς νικητή γίνεται το αποκορύφωμα του υπαρξιακού και παράλογου παιχνιδιού της σκέψης, της ζωής της ίδιας. Οι πρωταγωνιστές, χαμένοι σε ένα παιχνίδι που γίνεται εμμονή, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ξεχάσουν, ακόμα και να ανατρέψουν την αδυσώπητη πορεία του χρόνου.

Για το νέο έργο της Μαρίνας Σωτηροπούλου ο κριτικός λογοτεχνίας Λεόντιος Πετμεζάς έχει επισημάνει  σε κριτική του: ”Οι αποτυπωμένες μορφικές αναλογίες των σχετικών  προσώπων του κειμένου μέσα από τις συνάφειες και τους συσχετισμούς ενός ζωτικού περιβάλλοντος εκπέμπουν μια ανάγλυφη αλήθεια της πραγματικότητας που αποδίδεται με τις αλλαγές και τις ολοκληρώσεις που επιφέρουν οι καταστάσεις και ο χρόνος.

Στην δεξαμενή της μνήμης της Μαρίνας Σωτηροπούλου οι αναφορικές εντυπώσεις τροποποιούνται καθώς ανασύρονται από εφικτά απεικάσματα που μετασχηματίζονται σε εγγύτερες και ουσιώδεις  παρουσίες με διελκυστίνδα τη ρευστότητα των αντανακλάσεων της βιωματικής επίγνωσης .”  

Θέατρο: Στούντιο Κυψέλης Σπετσοπούλας 9