“Το μυστήριο της χαμένης γάτας” Παιδικό μυθιστόρημα της Ένιντ Μπλάιτον από τις εκδόσεις Μίνωας

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Στη δημοφιλή σειρά παιδικών βιβλίων «Τα 5 λαγωνικά» προστίθεται ο τρίτος τίτλος. Γενιές αναγνωστών μεγάλωσαν διαβάζοντας τις περιπέτειες της Ένιντ Μπλάιτον, με πρωταγωνιστές παρέες παιδιών που καταφέρνουν πάντα να λύνουν μυστήρια, ξεπερνώντας, με υποδειγματική ευστροφία, όλα τα εμπόδια. Η σειρά «Τα 5 λαγωνικά», που διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας σε ολοκαίνουριες, προσεγμένες εκδόσεις.

Κείμενο οπισθόφυλλου

Ήρθε η στιγμή που οι πέντε φίλοι ξαναβρίσκονται όλοι μαζί! Οι διακοπές τους κυλούν ήρεμα, μέχρι που μια σιαμέζα γάτα εξαφανίζεται και ξαναγίνονται τα 5 λαγωνικά. Η αναζήτηση του κλέφτη της πολύτιμης γάτας, που πολλοί θα ήθελαν να έχουν, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και ενώ φαίνεται να βρίσκονται σε αδιέξοδο, η μικρή Μπέτι έχει μια φοβερή ιδέα…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ένιντ Μπλάιτον γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 11 Αυγούστου του 1897. Θεωρείται από τις πιο αγαπημένες και πολυγραφότατες συγγραφείς παιδικών βιβλίων. Έγραψε πάνω από 700 βιβλία, τα οποία μεταφράστηκαν σε 90 γλώσσες, πούλησαν εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο και παραμένουν μέχρι σήμερα στις λίστες με τα πιο επιτυχημένα παιδικά βιβλία όλων των εποχών.

Είχε γράψει τραγούδια, ποιήματα, θεατρικά έργα και ήταν υπεύθυνη λογοτεχνικών περιοδικών.

Γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει με τα βιβλία της συγγραφέως, ενώ οι μαγικές και συναρπαστικές περιπέτειες που τόσα χρόνια πριν έγραψε εξακολουθούν να μαγεύουν τους μικρούς αναγνώστες μέχρι σήμερα. 

Η Ένιντ Μπλάιτον πέθανε στο Λονδίνο στις 28 Νοεμβρίου του 1968. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί επίσης η σειρά Περιπέτεια.

Μετάφραση: Ευγενία Κολυδά, ISBN: 978-618-02-1712-4, Ημ. Έκδοσης: 07/02/2022, Σελίδες: 224, Τιμή: 9,99 €, Ηλικία: 8+