Το μήλο, από την Εύα στους Beatles & τον Steve Jobs

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Γιατί το μήλο; Συμβαίνει κάτι περίεργο μ’ αυτό το φρούτο, ή είναι απλά μια σειρά συμπτώσεων; Και το λέω αυτό, γιατί το μήλο εμφανίζεται σε πολλές διαφορετικές παραδόσεις, στη μυθολογία, στις ιστορίες και στα παραμύθια διαφορετικών πολιτισμών σε όλο τον κόσμο. π.χ.

  • Το μήλο είναι ο απαγορευμένος καρπός, τον οποίο ο όφις προσέφερε στην Εύα στον κήπο του παραδείσου και από εκεί ξεκίνησαν τα βάσανα του ανθρωπίνου γένους (χαχαχαχα).
  • Το μήλο πάλι ήταν δηλητηριασμένο και καταδίκασε την Χιονάτη στο διάσημο παραμύθι, να πέσει σ’ ένα βαθύ κώμα.
  • Επίσης, το μήλο είναι αυτό που προξένησε τον Τρωικό πόλεμο στην ελληνική μυθολογία.

Αλήθεια τι συμβαίνει με το μήλο;  Το σχήμα και το μέγεθος του μήλου, καθώς και το όμορφο κόκκινο χρώμα του, μοιάζει με μια ανθρώπινη καρδιά. Σε πολλούς διαφορετικούς μύθους, το μήλο συμβολίζει την καρδιά και τα συναισθήματα που σχετίζονται με την αγάπη. Ορισμένες θρησκευτικές παραδόσεις θεωρούν ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι κάποτε ήταν αθάνατοι και απολάμβαναν την δόξα της αιώνιας ζωής, έγιναν θνητοί όταν αμάρτησαν, παραβιάζοντας τον μοναδικό και πιο σημαντικό κανόνα. Να καταστρέψουν την ελευθερία του ανθρώπινου είδους, σε βάρος της επιθυμίας του πάθους και της καρδιάς.

Τα 8 διασημότερα μήλα στην ιστορία είναι….

ΔΕΙΤΕ εδώ: https://bit.ly/3ySkfrz