Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχεται το PlaCello Ensemble

Την Πέμπτη 08 Ιουλίου, στις 21.30, στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής θα κυριαρχήσει ο ήχος του τσέλο, καθώς οι Razvan Suma, Stefan Cazacu, Ella Bokor και Mircea Marian, θα παρουσιάσουν στο κοινό της πόλης μια ξεχωριστή συναυλία με τίτλο «Overture».

Οι τέσσερις υψηλού επιπέδου τσελίστες θα ερμηνεύσουν Mozart, Tchaikovsky, Verdi, Charpentier, Händel και Rossini, σε μια συναυλία η οποία περιλαμβάνει έργα κλασικού ρεπερτορίου αλλά και διασκευές γνωστών μουσικών θεμάτων.

Το PlaCello Ensemble ιδρύθηκε το 2019 από τον τσελίστα Razvan Suma. Το ρεπερτόριο του χαρακτηρίζεται από μοναδική ποικιλία και είναι ιδιαίτερα αγαπητό στο ευρύ κοινό. Έχει εμφανιστεί σε πολιτιστικούς χώρους και φεστιβάλ όπως: Icon Arts Festival, Cello Fundamento IV Festival στο Βιετνάμ, Dinu Lipatti State Philharmonic στο Satu Mare, Online συναυλία για το Romanian Cultural Institute New York, Propatria International Festival, ArtSafari 2020, Virtual Hall του ΤΑΜΤΑΜ Festival, New Year Concerts Icon Arts στο Brasov Philharmonic, State Philharmonic στο Sibiu, καθώς και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Musical Pavilion στην Τιμισοάρα.

Το πρόγραμμα:
-Marc Antoine Charpentier: Te Deum (Διασκευή: Mladen Spasinovici)
-Georg Friedrich Händel: Ρινάλντο (Διασκευή: Mladen Spasinovici)
-Wolfgang Amadeus Mozart: Ο Μαγικός Αυλός (Διασκευή: Baise Dejardin)
-Pyotr llyich Tchaikovsky: Η Λίμνη των Κύκνων (Διασκευή:Mladen Spasinovici)
-Wolfgang Amadeus Mozart: Οι Γάμοι του Φιγκαρό (Διασκευή: Douglas B. Moore)
-Gioachino Rossini: Ο Κουρέας της Σεβίλλης (Διασκευή: Douglas B. Moore)
-Giuseppe Verdi: Η Δύναμη του Πεπρωμένου (Διασκευή: Baise Dejardin).

Τιμές εισιτηρίων:
10 ευρώ, 5 ευρώ (μειωμένο).

Τα εισιτήρια διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά από το www.tch.gr.
Η είσοδος στην εκδήλωση θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εισιτήρια τυπωμένα ή αποθηκευμένα στο κινητό τους σε μορφή pdf.