Το Θέατρο στη Διδασκαλία Θετικών Μαθημάτων

Δωρεάν Σεμινάριο. Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου (10:00- 16:00), Θέατρο Τόπος Αλλού (Κεφαλληνίας 17), Κυψέλη

Πρόσκληση Συμμετοχής

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Creative STEAM σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε ένα διήμερο ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο που αφορά την χρήση του θεάτρου για την διδασκαλία θετικών μαθημάτων. Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε καθηγητές που διδάσκουν θετικά μαθήματα (μαθηματικά, φυσική, χημεία, γεωμετρία, πληροφορική, βιολογία κλπ) στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στο σεμινάριο θα μάθετε τεχνικές και μεθόδους για το πώς μπορείτε να εισάγετε θεατρικές τεχνικές στο μάθημα που διδάσκετε, θα δείτε εκπαιδευτικά σενάρια που έχουν ήδη εφαρμοστεί σε τάξεις της δευτεροβάθμιας και θα υποστηριχτείτε να φτιάξετε ένα δικό σας σενάριο για το μάθημα που διδάσκετε.

Επειδή το θέατρο μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και στην διδασκαλία των θετικών μαθημάτων, σας προσκαλούμε να αφήσετε ελεύθερη την φαντασία σας και να έρθετε στο Θέατρο Τόπος Αλλού (Κεφαλληνίας 17, Κυψέλη), το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, 10:00- 16:00.

To σεμινάριο είναι δωρεάν. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Βεβαίωση συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα δίνεται μετά από πειραματική εφαρμογή κάποιας από τις μεθόδους στην τάξη που διδάσκετε.

Η εκπαίδευση συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου, την Action Synergy και το 2o Γυμνάσιο Γέρακα.

Δηλώστε την συμμετοχή σας στα τηλέφωνα 2106822606 και 2108656004