“Το διαμαντένιο παλάτι και η δύναμη της αγάπης”

Μια φαντασμαγορική πρόζα με τραγούδι και χορό που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι. Τι θα συμβεί άραγε στο διαμαντένιο παλάτι; Πόσo μεγάλη είναι η δύναμη της αγάπης;

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 20/11/2021 17:00
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ \ ΓΙΩΤΑ ΤΖΟΥΑΝΗ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ \ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΑΠΑΡΑ
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ \ ATELIE NENE
ΣΚΗΝΙΚΑ \ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ ΑΥΛΑΙΑ
ΗΧΟΛΗΨΙΑ ΦΩΤΑ \ LEO

Παίζουν:

ΓΙΩΤΑ ΤΖΟΥΑΝΗ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΑΠΑΡΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΥ
ΙΟΥΛΙΟΣ – ΚΑΙΣΑΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ               ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΥΛΛΟΥ

ΗΛΙΑΣ ΤΣΟΥΜΠΕΛΗΣ 
ΝΙΚΟΛ ΑΝΟΙΚΤΟΜΑΤΗ

ΘΕΑΤΡΟ «ΑΥΛΑΙΑ»:  ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Από το Γιώργο Δήμου,
Φιλόλογο – Ηθοποιό,
ΠΕ Διοικητικό στη ΔΔΕ  Α΄ Αθήνας  του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,
Δ/ντή Θεάτρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων

Το Θέατρο «Αυλαία», άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του Εκπαιδευτικού Συνδέσμου Επιστημόνων και Μηχανικών της νυκτερινής Σχολής «Αρχιμήδης» (1933), αποτέλεσε ανέκαθεν φάρο πολιτιστικής δημιουργίας και έμπνευσης του Πειραιά μας, από το 2ο μισό του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα.
Η Δραματική Τέχνη, ως μέσο καλλιέργειας της συναισθηματικής νοημοσύνης του θεατή, υπηρετήθηκε άριστα στο ιστορικό Θέατρο «Αυλαία» από πολυπληθή θεατρικά σχήματα ενός αμέτρητου καταλόγου καλλιτεχνών (ηθοποιών, μουσικών, χορογράφων), με έργα κλασικού ρεπερτορίου, κωμωδίας και επιθεώρησης.
Εμβληματικές φυσιογνωμίες του ελληνικού Θεάτρου και Κινηματογράφου στις δεκαετίες του ΄50  και ΄60, όπως ο πληθωρικός Βασίλης Αυλωνίτης και η κοσμαγάπητη «Ωραία των Αθηνών», Γεωργία Βασιλειάδου, έχουν αφήσει ανεξάλειπτο εδώ το θεατρικό τους αποτύπωμα.
Θεατρικοί Παραγωγοί και καλλιτεχνικοί Διευθυντές, όπως οι Βασίλης Γιωργαλάς, Γιώργος Ζαχαριουδάκης και Κώστας Φλωράτος, συνεργάστηκαν με σκηνοθέτες-ηθοποιούς, από τον Αντώνη Αντωνίου και τον Τάκη Μακρυγιάννη, μέχρι τον Γιώργο Βουτσίνο, τον Νίκο Δαδινόπουλο, τον Κώστα Αρζόγλου και τόσους άλλους.
Σκηνογράφοι, όπως ο Γιώργος Ανεμογιάννης, ο Λάκης Σκαλιέρης, η Δέσποινα Βολίδη και όχι μόνο, έντυσαν το σανίδι του Θεάτρου μας με άψογη αισθητική ανά περίσταση, καθοδηγούμενοι από τις επιταγές του κειμένου σεναριογράφων, όπως οι Αλέκος Σακελλάριος, Κώστας Παπαπέτρου, Μάνος Βενιέρης κ.α.
Αυτή είναι η παρακαταθήκη μας.
Πλέον, ο Πολυχώρος «ΑΥΛΑΙΑ» κρατά την πολύτιμη, πολυετή θεατρική εμπειρία στη φαρέτρα του και οδεύει σε μια νέα εποχή, που καθορίζεται από διαφορετικές καλλιτεχνικές ανάγκες, σύγχρονη θεατρική αντίληψη και καινοτόμο, πολυεπίπεδη δράση.

Με το θέατρο λοιπόν να δίνει και πάλι το παρόν, αυτή τη δύσκολη περίοδο,  θα ταξιδέψουμε ξανά στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού και της φαντασίας περνώντας το μήνυμα ότι η αγνή αγάπη ξεπερνά όλες τις δυσκολίες και ότι το φως διαλύει το σκοτάδι.
ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΤΑ
ΠΑΙΔΙΑ


• ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : 75 λ.
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 10 € 

ΑΝΕΡΓΟΙ , ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ : 7 € 

ΑΤΕΛΕΙΑ (με υπόδειξη κάρτας ΣΕΗ): 3.00 €
                                    

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
1) TICKETSERVICES
Διεύθυνση εκδήλωσης: https://www.ticketservices.gr/event/to-diamantenio-palati-kai-i-dinami-tis-agapis &

2) ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ “ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΥΛΑΙΑ” http://www.avlaiatheatro.gr
ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 182 ( ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ  ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ 210 42 97 771 – 690 646 16 16

***  Στον χώρο τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλει το Υπουργείο Υγείας και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της εξάπλωσης του Covid……
**  Η παράσταση είναι Covid Free .Για την είσοδο του κοινού στην εκδήλωση , για θεατές άνω των 17 ετών απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης . Για παιδιά 4-17 ετών , εναλλακτικά , γίνεται δεκτή δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου δηλαδή  self-test τελευταίου 24ωρου.
Η είσοδος γίνεται με την χρήση μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων , τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων .
Σε κάθε περίπτωση επίδοσης επίσημου εγγράφου , θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

https://avlaiatheatro.gr/