Το αδιαχώρητο στο Πανόραμα για τον Φίλιππο Γράψα

Συνάντηση με τους δημιουργούς

Το αδιαχώρητο στο Πανόραμα για τον Φίλιππο Γράψα

Το αδιαχώρητο επικράτησε για τον Φίλιππο Γράψα στο Πανόραμα. Στην πέμπτη εκδήλωση του πετυχημένου πολιτιστικού θεσμού «Συνάντηση με τους δημιουργούς» που διοργάνωσε πριν από μερικές ημέρες ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, τιμήθηκε ο δημοφιλής στιχουργός, ο οποίος παρουσίασε σημαντικό μέρος από το δισκογραφικό έργο του στο ελληνικό πεντάγραμμο.
«Αγαπητέ μου Φίλιππε, σε καλωσορίζω στο δήμο μας και στο αμφιθέατρό μας που τιμά με τη ονομασία του έναν άλλο μεγάλο συνθέτη, τον φίλο σου Σταύρο Κουγιουμτζή και σε ευχαριστώ ως καλό φίλο ενός δήμου που υπηρετεί πάνω από όλα τον πολιτισμό», καλωσόρισε τον μεγάλο ποιητή και στιχουργό ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, σηκώνοντας την αυλαία στη συναυλία-αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής».
Το κοινό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του αμφιθεάτρου σιγοτραγούδησε, ξεσηκώθηκε και καταχειροκρότησε τις μεγάλες και αλησμόνητες επιτυχίες που έντυσε με τους στίχους του ο μεγάλος Θεσσαλονικιός δημιουργός, όπως το «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη», «Τα Λαδάδικα», «το Ζεϊμπέκικο του Αρχαγγέλου», «Αν δεν γεννηθείς αστέρι», «Ψηλά τα χέρια», «Μια στάση εδώ» και πολλά άλλα.
Τα τραγούδια του ερμήνευσαν γνωστοί τραγουδιστές, όπως ο Στέλιος Διονυσίου, η Ντίνα Παπαϊωάννου και ο Ιωάννης Λάκης που συνοδεύονταν από πενταμελή ορχήστρα μουσικών.
Όσο για τον ίδιο τον στιχουργό, που ήταν φανερά συγκινημένος από την αγάπη του κόσμου, δήλωσε πιστός και ειλικρινής φίλος του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, ευχαριστώντας το δήμαρχο για την μεγάλη τιμή που του έκανε, αλλά και για τη χαρά και τη συγκίνηση που του έδωσε.
Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας, Σοφία Σαουρίδου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο έργο του στιχουργού, αλλά και στη σημασία του πολιτιστικού θεσμού «Συνάντηση με τους δημιουργούς» που φιλοξένησε τα τελευταία δύο χρόνια σπουδαίους καλλιτέχνες και δημιουργούς, όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης.