«Του τραγουδιού το παραμύθι»: Μια εκπαιδευτική παράσταση ουσίας στο Θέατρο Άβατον

Προτείνει ο δημοσιογράφος Θάνος Ξάνθος

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την…επίσκεψη της «Εύας», η παράσταση «Του Τραγουδιού το παραμύθι» έκανε πρεμιέρα για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Άβατον την περασμένη Κυριακή!

Η αυλαία για την επιτυχημένη παράσταση άνοιξε και το ταξίδι ξεκίνησε με οδηγό τα ίδια τα παιδιά!

Μία εκπαιδευτική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, με χαρακτήρα ψυχαγωγικό και παιδευτικό.

Η παράσταση «Του τραγουδιού το παραμύθι» αναδεικνύει την πλούσια ποιητική κληρονομιά μας καθώς στηρίζεται σε μια μυθοπλασία γύρω από τους στίχους μεγάλων Ελλήνων ποιητών (Ελύτης, Σεφέρης,Γκάτσος, κλπ.) όπως μελοποιήθηκαν από σημαντικούς συνθέτες. Στο ταξίδι αυτό, μέσα από τα δημιουργήματα του νεοελληνικού πολιτισμού που μας χάρισαν από διεθνή βραβεία έως βραβεία Νόμπελ και παγκόσμια αναγνώριση, τους ήρωες συνοδεύουν κι οι μικροί θεατές, πότε ως πλάσματα της φύσης και πότε ως ναύτες.

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ωραίες εικόνες, δυνατά νοήματα και κυρίως, γίνονται και οι ίδιοι πρωταγωνιστές στις μικρές ιστορίες.

Η Αλίκη Κατσαβού σκηνοθετεί τον εαυτό της και τον ηθοποιό Ιάσονα Λαγουτάρη, σε μια παράσταση προσεγμένη και με σεβασμό προς τα παιδιά. Δίχως υπερβολές και το πιο σημαντικό, με αλήθεια και ειλικρίνεια! Γιατί αυτό θέλουν τα παιδιά! Οι ερμηνείες τους είναι δυναμικές και μας ταξιδεύουν στην εποχή της αθωότητας και της ανθρωπιάς.

Δυο ξεχασμένα παιχνίδια, ένας μικρός παλιάτσος και μια κούκλα, συναντιούνται και ξεκινούν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν τα «μυστικά» του κόσμου, εκεί που τα λουλούδια μιλούν, τ’ άστρα τραγουδούν και τα σύννεφα χορεύουν παρέα με τα κύματα της θάλασσας.

Το κείμενο είναι του Τάκη Χρυσούλη, ενώ  την μουσική επιμέλεια -ενορχήστρωση, υπογράφει ο Θοδωρής Μπρουτζάκης.

Κάντε αυτό το δώρο στα παιδιά σας και δώστε τους την ευκαιρία να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές στου «Τραγουδιού το παραμύθι» και να ταξιδέψουν μέσα από την ποίηση, την μουσική και το θέατρο!  Πιστέψτε με, θα το απολαύσουν!

Παίζουν: Αλίκη Κατσαβού, Ιάσων Λαγουτάρης

Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 11.30 στο Θέατρο Άβατον!

Τιμές εισιτηρίων: 10€ (γενική είσοδος), 5€ (άνεργοι, πολύτεκνοι)

Προπώληση Viva https://www.viva.gr/tickets/theater/tragoudiou-paramythi/