Τοµασίνα Κοντόγιωργα: “Μου λείπει µια ποιοτική παράσταση και µια ενδιαφέρουσα έκθεση…”

Η Τοµασίνα Κοντόγιωργα, Ζωγράφος, απαντάει στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του polismagazino.gr

“Η βία γίνεται πιο αισθητή διότι, πλέον, φιλτράρεται µέσα απο τα εξελιγµένα µέσα της εποχής µας όπως είναι το internet, τα social media και το facebook.”

Εγκλεισµός στο σπίτι. Πως διαχειρίζεστε το χρόνο σας; Ποια συναισθήµατα σας διακατέχουν; Ανέκαθεν ήµουν και είµαι ενα ήσυχο και πειχαρηµένο άτοµο απο αρκετά νεαρή ηλικία, λόγω της διαπαιδαγώγησης που είχα απο τους γόνεις µου και συγκεκριµένα απο τη µητέρα µου. Αυτό το γεγονός µε βοήθησε µετέπειτα στο να έχω στεγανά και να χειρίζοµαι το κάθε τι που µου συµβαίνει µε ψυχραιµία, σύνεση και χωρίς ξεσπάσµατα ή υπερβολές. Αυτό ακριβώς κάνω και στην προκειµένη περίπτωση της πανδηµίας και του
εγκλεισµού… χειρίζοµαι τον ελεύθερο µου χρόνο, όπως µε έχει συµβουλέψει ο δάσκαλος µου, ο Αγγελος, δηµιουργικά και όσο µπορώ πιο ποιοτικά, ζωγραφίζοντας και προετοιµάζοντας καινούργια δουλειά για τυχόν µελλοντική έκθεση αν και εφόσον είναι εφικτό. Τα συναισθήµατά µου φυσικά ποικίλουν αυτον τον καιρό. Κάποιες φορές µε διακατέχει η αβεβαιότητα αλλα τις περισσότερες φορές υπερτερεί η αισιοδοξία.

Ακούµε συνεχώς για Βία. Ενδοοικογενειακή, εργασιακή, αθλητική, καλλιτεχνική… Εντυπωσιάζεστε από το συµβάν ή από τους πρωταγωνιστές; Εσείς έχετε υποστεί κάποια µορφή βίας; Προφανώς είναι ένα γεγονός που το ακούµε συνεχώς τις τελευταίες µέρες το οποίο είναι κατακριτέο και λυπηρό. Από την άλλη πλευρά, είναι κάτι που δεν µε ξαφνιάζει ούτε και σοκάρει. Όλοι γνωρίζουµε, πάνω κάτω, πως η ύπαρξη της βίας, ύπηρξε και θα υπάρχει για πάντα µέσα στους αιώνες και σε διάφορες µόρφες, σε χώρους επαγγελµατικούς ή µη. Δυστυχώς αυτό δεν αλλάζει… το µόνο που αλλάζει είναι οτι η βία γίνεται πιο αισθητή διότι, πλέον, φιλτράρεται µέσα απο τα εξελιγµένα µέσα της εποχής µας όπως είναι το internet, τα social media και το facebook. Η τηλεόραση είναι µια άλλη παράµετρος και όλοι µαζί ξεσκεπάζουν σε απίστευτα γρήγορους ρυθµούς τις καλά κρυµµένες ιστορίες και κρούσµατα. Όσο για µένα, όχι ευτυχώς δεν έχω υποστεί καµία µορφή βίας ποτέ!

Πιστεύετε στην αποτελεσµατικότητα του εµβολίου; Θα εµβολιαστείτε όταν έρθει η ώρα; Φυσικά και πιστεύω στην αποτελεσµατικότητα του! Όταν έρθει η σειρά µου µε σύνεση και λογική θα πράξω καταλλήλως.

Έχετε στερηθεί κάτι από τον εγκλεισµό σας στο σπίτι και εαν ναι, πως το αντιµετωπίσατε; Το είδος της δουλειάς µου, ως ζωγράφος που είµαι, µου επιτρέπει ούτως ή άλλως να εργάζοµαι µέσα στο σπίτι. Αυτό το γεγονός έχει ως αποτέλεσµα να µην µου στερεί ή να µε περιορίζει ιδιαιτέρως σε κάτι. Το εργαστήριό µου είναι το καταφύγιό µου! Άλλωστε η ζωγραφική είναι ενα µοναχικό επάγγελµα και εγώ ως µοναχοπαίδι απολαµβάνω τη µοναξιά χωρίς να µου λείπουν οι πλεονάζουσες συναναστροφές ή ακόµη και οι διάφορες εκδηλώσεις, ως εκ τούτου και οι µεγάλες συναθροίσεις. Ισως αυτό που µου λείπει είναι µια ποιοτική παράσταση ή µια ενδιαφέρουσα έκθεση… Τέλος η µεγάλη µου επιθυµία είναι να αγκαλιάσω ξανά την οικογενεία µου ελεύθερα!

Τηλεργασία και Αναστολή εργασιακών συµβάσεων. Τι πιστεύετε ότι θα συµβεί την επόµενη ηµέρα του απεγκλωβισµού µας στον εργασιακό χώρο; Αν και δεν έχω άποψη, πιστεύω όµως οτι η κυβέρνηση θα κάνει ο,τι καλύτερο µπόρει και θα λύσει τα πιθανόν πρόβληµατα!