Τιτίνα Ροντογιάννη: “Η επικοινωνία με το κοινό ανακουφίζει τη μοναχικότητα του καλλιτέχνη”

Υποδεχόμαστε το Φεβρουάριο του 2021 με πρωτοποριακό project της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ το οποίο πρότεινε και επιμελείται η καλλιτέχνις Χρύσα Μπαρζόκα.
Στο πρότζεκτ γνωστοί καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα εκθέτουν με έργα στραμμένα προς την κρυστάλλινη βιτρίνα έτσι ώστε οι θεατές να μπορούν να θαυμάσουν δημιουργίες από τον εξωτερικό αύλειο χώρο – στο κλίμα της εποχής… Η έκθεση θα βρίσκεται εκεί όλο τον Φεβρουαριο επιμένοντας να συγκεντρώνει την προσοχή και την συναισθηματική φόρτιση του θεατή.

Συμμετέχετε κι εσείς σε αυτό το project. Ποιο συναίσθημα πιστεύετε πως επικρατεί στον επισκέπτη αντικρίζοντας το δικό σας έργο; Συμμετέχω με τρία ΑΤΙΤΛΑ έργα από την νέα μου σειρά. Πρόκειται για ζωγραφική κυρίως με τα δάχτυλα σε λινάτσα που στοχεύουν στην ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ. Ας μην ξεχνάμε ότι η Τέχνη απευθύνεται σε όλους αλλά και στον καθένα χωριστά.

Τι συμβολίζει για εσάς η συμμετοχή σας, στο γυάλινο περίπτερο, στη Νέα παραλία; Η παρουσία μου στην έκθεση σηματοδοτεί και την αρχή της συνεργασίας μου με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ και την κυρία Μπαρζώκα και δηλώνω ευτυχής γι’ αυτό. 

Πώς νομίζετε ότι μπορεί να επιδρά στους θεατές αυτή η πρωτοβουλία τη δεδομένη εποχή; Διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, που εκτός των άλλων αίρει και την επικοινωνία. Έτσι, ενώ η Δημιουργικότητα ανθεί όπως πάντα σε αντίξοες συνθήκες, καθίσταται δύσκολη, ίσως και αδύνατη η επικοινωνία με το κοινό. Η συγκεκριμένη έκθεση, πέρα από την ευχάριστη έκπληξη που αναμένεται να προκαλέσει στους περιπατητές της Παραλίας, θεωρώ ότι θα μεταφέρει αβίαστα το μήνυμα της ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ και της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ μπορεί να προτείνει εναλλακτικό τρόπο αντιμετώπισης μίας επερχόμενης δυστοπίας; Υπάρχει ανάγκη για νέες καλλιτεχνικές δράσεις και πρακτικές την εποχή του ιού; Όπως φαίνεται η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ και επιμένει και αναζητεί νέες διόδους επικοινωνίας με το κοινό, απαραίτητες στις παρούσες συνθήκες. Απόδειξη το πρωτότυπο αυτό project που εμπνεύστηκε και υλοποίησε η κυρία Χρύσα Μπαρζώκα.

Η Θεσσαλονίκη στο πέρασμα των χρόνων νοιώθετε οτι αγκαλιάζει τους καλλιτεχνες; Η πρώτη μου καλλιτεχνική επαφή με τη Θεσσαλονίκη έγινε πριν έναν χρόνο με την ατομική μου έκθεση στην Γκαλερί Myro. Αν και δεν έχω άλλη σχέση με την πόλη έκτοτε δέχτηκα πολλές προτάσεις συνεργασίας. Και ναι! Ένιωσα αυτή την πόλη να μ’ αγκαλιάζει, την νιώθω δική μου διαπιστώνοντας έτσι ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης μπορεί να δεχτεί και να αναδείξει νέους καλλιτέχνες.