«Τιπ Τουπ, Το Σκιουράκι που φύσηξε το  Ονειροβελάνιδο» της Alisha P. Mawr

Εκδόσεις Βοτανικό Πάρκο Αττικής

Ένας ύμνος στη διαφορετικότητα

Παρουσίαση Σάββατο 15 Οκτωβρίου

12.00 Βοτανικό Πάρκο Αττικής

Πως θα σας φαινόταν εάν στη  βόλτα  σας στο Βοτανικό Πάρκο Αττικής, αντικρίζατε να  τρέχει ένα σκιουράκι χωρίς ουρά ανάμεσα στα παρτέρια ;

Είναι ο  Τιπ Τουπ έξυπνος, ευέλικτος, παιχνιδιάρης και κυρίως χαρούμενος μέσα στη διαφορετικότητα του!

Γιατί ο «Τιπ Τουπ, Το Σκιουράκι που φύσηξε το  Ονειροβελάνιδο», το νέο βιβλίο για παιδιά  της  συγγραφέως Alisha P. Mawr  (ψευδώνυμο της  Παναγιώτας Παρασκευοπούλου)  είναι μοναδικό κι αποτελεί ένα κάλεσμα στην αγάπη και τη δύναμη της διαφορετικότητας.

Ο  Τιπ  Τουπ είναι ένα πανέξυπνο σκιουράκι που όμως δεν μοιάζει καθόλου με τα υπόλοιπα. Πολύ απλά, ο Τιπ Τουπ δεν έχει ουρά! Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει καθόλου να γεμίζει το Βοτανικό Πάρκο με τα παιχνίδια του και τις αταξίες του, μαζί με την αδερφή του Κλάρα και τον καλύτερο του φίλο, το κουνέλι Μαλούφ. ΄Ώσπου μια μέρα αποφασίζει να ψάξει για το ωραιότερο βελανίδι στον κόσμο ώστε να κάνει έκπληξη στη μαμά του. Που να ήξερε ότι το σκιουράκι χωρίς ουρά και η παρέα του θα βρεθούν μπροστά στην πιο απίθανη περιπέτεια όπου ο Τιπ  Τουπ θα καλεστεί να αποφασίσει τι είναι πιο σημαντικό για κείνον: να αποκτήσει μια ουρά όπως όλα τα σκιουράκια του κόσμου ή να σώσει το Πάρκο από μια σίγουρη καταστροφή;

Πως γεννήθηκε ο Τιπ  Τουπ;

«Οπως γεννιέται κάθε φανταστικός ήρωας»  λέει η Alisha P. Mawr. Το σκιουράκι μου πάντως γεννήθηκε μέσα σ’ ένα πάρκο, το Βοτανικό Πάρκο Αττικής. Ένα υπέροχο μέρος γεμάτο λουλούδια και βότανα, ιδανικό για παιχνίδι και πολλές πολλές ανακαλύψεις! Μόλις μου ζητήθηκε τον Ιανουάριο του ’22 από τον ιδιοκτήτη του Βοτανικού Πάρκου, Νίκου Νίτσου, να γράψω ένα παραμύθι για τον χώρο αυτόν, δεν πέρασε πολύς καιρός και ένα πρωινό ο Τιπ Τουπ μου χτύπησε την πόρτα και μου είπε: «Μήπως είμαι αυτό που ψάχνεις;» Αυτό ήταν. Τον αγάπησα από την πρώτη ματιά και δεν έβλεπα την ώρα να διηγηθώ την απίστευτη περιπέτειά του!

Εκεί λοιπόν στο Βοτανικό Πάρκο Αττικής όπου όλες οι αισθήσεις ξυπνούν και μας βοηθούν να νιώσουμε τη μαγεία της φύσης, γεννήθηκε ο Τιπ Τουπ της Alisha PMawr  κι εκεί θα γνωριστούμε μαζί του.