ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ-Protergia

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ  “FAMILY RUN + FUN” ΚΑΙ “FAMILY OLYMPICS”

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia πραγματοποίησε τιμητική εκδήλωση για όλους τους θεσμικούς και ιδιωτικούς φορείς, εθελοντές, αθλητές και Ολυμπιονίκες, προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού και της εκπαίδευσης που συνέβαλαν στην τεράστια επιτυχία του “Family Run+Fun” και “Family Olympics”.

Η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Δρ. Κυριακή Ουδατζή υποδέχτηκε τους επίτιμους καλεσμένους και όλους τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση, ευχαριστώντας τους για άλλη μια φορά για την αγαστή τους υποστήριξη και ενεργό τους συμβολή στο όραμα του Ολυμπιακού μας Μουσείου.

Η επίσημη εκδήλωση ξεκίνησε στο αμφιθέατρο του Μουσείου, με την προβολή του αναμνηστικού βίντεο με τις ανεπανάληπτες στιγμές από τη “μεγαλύτερη Ολυμπιακή γιορτή για την οικογένεια” και τη βράβευση της οικογένειας Άγγου, την νικήτριας οικογένειας του “Family Run+Fun”, του δρόμου ψυχαγωγίας 1,50 km. Στη συνέχεια ακολούθησε η απονομή των αναμνηστικών δώρων – εμπνευσμένων από τον Ολυμπισμό και την ιστορία του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia – σε όλους τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης.

Αναμνηστικά βραβεία δόθηκαν αρχικά στον Ονομαστικό Χορηγό του Ολυμπιακού μας Μουσείου και Χρυσό Χορηγό της Δράσης “Sports+Peace”, την εταιρία PROTERGIA, καθώς και στον Μεγάλο Χορηγό του Μουσείου, την ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική εταιρία. Ακολούθησε τιμητική βράβευση σε όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης, στους θεσμικούς και ιδιωτικούς φορείς που υποστήριξαν τη διοργάνωση με το έργο τους.

Η συγκινητικότερη στιγμή ήταν εκείνη της βράβευσης των Ολυμπιονικών, των διακεκριμένων αθλητών, των Πρεσβειρών του ”Be Active”, των διασωστών, του ”Χαμόγελου του παιδιού” και κυρίως των μελών της ομάδας “Εθελοντικής Δράσης” του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia, ο καθένας εκ των οποίων κατέθεσε όχι μόνο τον προσωπικό του χρόνο, αλλά και τις γνώσεις και ιδιαίτερες ικανότητές τους, αποδεικνύοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους στο κοινωνικό έργο, που από την αρχή της ίδρυσής του υπηρετεί το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα ζεστό πάρτι που επιφύλαξε το Μουσείο στους νέους και παλιούς του “συνοδοιπόρους”, με την υπόσχεση να ανανεώσουν σύντομα το ραντεβού τους σε νέες δράσεις ανάδειξης του Ολυμπισμού και των Ολυμπιακών αξιών στη νέα γενιά, μέσα από την οργάνωση του 2ου Olympic Day Run, το 2019. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, μέσων μαζικής ενημέρωσης, Αθλητικών Ομοσπονδιών και σωματείων, καθώς και οι Ολυμπιονίκες Ιωάννα Χρήστου, Ιωάννα Μπούζιου, Φωτεινή Βαβάτση, Πόλυ Σαρέγκου, οι Πρέσβειρες της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού “Be Active” Ειρήνη Μανδραβέλη-Πρωταθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής και η Βίκυ Τσίκλη-Πρωταθλήτρια Τεχνικής Κολύμβησης, κ.ά. πρωταθλητές και εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων και σωματείων από όλη την Βόρειο Ελλάδα.
Το “Family Run+Fun” και “Family Olympics” πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης. Η μεγαλύτερη αθλητική, πολιτιστική και εκπαιδευτική διοργάνωση για οικογένειες, διοργανώθηκε από το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και με τη συνεργασία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού “Be Active”, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.