Τη νύχτα που εξαφανίστηκε: Μυθιστόρημα της Lisa Jewell από τις εκδόσεις Διόπτρα

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη  

Το μυθιστόρημα Τη νύχτα που εξαφανίστηκε της Lisa Jewell θα καθηλώσει τους λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας. Μια ανεξιχνίαστη υπόθεση, μια εγκαταλειμμένη έπαυλη, τραυματικές οικογενειακές σχέσεις και σκοτεινά μυστικά φωλιάζουν στην καρδιά της εξαιρετικής νέας ιστορίας της συγγραφέως.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

2017: Η δεκαεννιάχρονη Ταλούλα βγαίνει ραντεβού, αφήνοντας το μωρό της με τη μητέρα της, Κιμ.

Η Κιμ παρακολουθεί την κόρη της να φεύγει και, καθώς το χάραμα διαδέχεται τη νύχτα, την περιμένει να γυρίσει.

Και περιμένει και περιμένει…

Το επόμενο πρωί η Κιμ τηλεφωνεί στους φίλους της Ταλούλα, που της λένε ότι είδαν την κόρη της τελευταία φορά να πηγαίνει σε ένα πάρτι σε ένα σπίτι στο παρακείμενο δάσος με τη δυσοίωνη ονομασία Νταρκ Πλέις (Σκοτεινό Σπίτι).

Η Ταλούλα δεν γυρίζει ποτέ.

2018: Η Σόφι κάνει πεζοπορία στο δάσος κοντά στο οικοτροφείο όπου μόλις ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή ο σύντροφός της, όταν βλέπει ένα σημείωμα καρφωμένο σε έναν ξύλινο φράκτη: «Σκάψε Εδώ».

Είπαν για το βιβλίο:

Το καλύτερο θρίλερ της μέχρι τώρα. – Harlan Coben, συγγραφέας ευπώλητων βιβλίων στη λίστα των New York Times

Τρελό σασπένς. – Lee Child, συγγραφέας ευπώλητων βιβλίων στη λίστα των New York Times

Άκρως καθηλωτικό, με περιπέτεια, ενδιαφέροντες χαρακτήρες, πρόκειται για ένα πρώτης τάξεως θρίλερ με βάθος. – Lucy Foley, συγγραφέας ευπώλητων βιβλίων στη λίστα των New York Times.

Η συγγραφέας

Η Lisa Jewell γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1968. Αφού παράτησε το σχολείο στα δεκαέξι, μελέτησε Δημιουργικές Τέχνες για δύο χρόνια στο Barnet College κι έπειτα σπούδασε για άλλα δύο χρόνια Εικονογράφηση και Επικοινωνία Μόδας στο Epsom School of Art & Design. Ξεκίνησε να γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο Ralph’s Party (Ποτέ τον ίδιο άντρα), με αφορμή ένα στοίχημα το 1996. Το ολοκλήρωσε το 1997 και εκδόθηκε τον Μάιο του 1998 από τον εκδοτικό οργανισμό Penguin Books. Σύντομα αναδείχτηκε το πιο ευπώλητο βιβλίο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα της χρονιάς. Έκτοτε έχει γράψει άλλα εννέα μυθιστορήματα και δουλεύει ήδη πάνω στο ενδέκατο. Μένει πλέον στο κέντρο του Βόρειου Λονδίνου μαζί με τον σύζυγό της, Jascha, σύμβουλο πληροφορικής, τις κόρες της, Amelie και Evie, και τις δύο βρετανικές κοντότριχες γάτες της, Jack και Milly.

Μεταφραστής: Χριστιάννα Σακελλαροπούλου, ISBN: 978-960-653-663-2, Ημ. έκδοσης: 11/05/2022, Αρ. σελίδων: 544, Τιμή: 17.70€ – Τιμή e-book: 10.99 €