Την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου με το Δημήτρη Μπάση, θα διευθύνει ο Αντώνης Μυτακίδης

Την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου θα διευθύνει για μία ακόμη φορά ο Αντώνης Μυτακίδης σε μία σύμπραξη της με τον κορυφαίο Έλληνα τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση.

Τα Ερωτικά Τραγούδια της Σμύρνης συναντούν την Κυπριακή Παράδοση, είναι ο τίτλος της συναυλίας για τα 60 Χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας, με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Αντώνη Κοΐζα.

Οι Ενορχηστρώσεις είναι επίσης του Αντώνη Μυτακίδη, ενώ σολίστ είναι οι καταξιωμένοι διεθνούς φήμης κιθαριστές Γιώργος & Στέλιος Γκόλγκαρης και το Cyprus Guitar Trio.

Συμμετέχουν: Καθηγητές Πανεπιστημίων, Ωδείων και Μουσικών Σχολείων ΥΠ.ΠΑ.Ν.

Συμμετέχουν στο Τραγούδι: Δημήτρης Μεσημέρης, Μάριαμ Βενιζέλου.

Η συναυλία είναι την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, στις 20:30 Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, με τιμές εισιτηρίων: 20 & 25 ευρώ.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22 76 95 32.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου και ο Δημήτρης Μπάσης παρουσιάζουν μια παράσταση αφιερωμένη στα τραγούδια που γράφτηκαν με έμπνευση τον έρωτα στη Σμύρνη!

Η προτεινόμενη παράσταση αποτελεί μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση, με έναν από τους σημαντικούς ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, τον Δημήτρη Μπάση με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου να προβάλλει με την ιδιαίτερη ενορχηστρωτική ματιά της, τον βαθύ ερωτισμό που κρύβουν τα τραγούδια αυτά, πάντα με απόλυτο σεβασμό στην αυθεντική μουσική γραφή. Οι νεαροί ταλαντούχοι τραγουδιστές, Δημήτρης Μεσημέρης και Μάριαμ Βενιζέλου με υψηλό αίσθημα ευθύνης βασισμένο στην μουσική παράδοση της Κύπρου θα ταξιδέψουν την μουσική παράδοση σε νεότερες γενιές με μια φρέσκια ματιά και σύγχρονο ήχο. Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου θέλοντας συνειδητά να κρατήσει τον χαρακτήρα του Κυπριακού ήχου, εστιάζεται στην αυθεντική μορφολογία δημιουργώντας ένα ταξίδι στο χρόνο και στις εποχές με κομμάτια μέσα από τον πλούτο της παράδοσής μας.