Τηλεδιάσκεψη με την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε η Πρόεδρος της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» και Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Τηλεδιάσκεψη με την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε η Πρόεδρος της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» και Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» η κυρία Βαρδινογιάννη ενημέρωσε αναλυτικά την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα πεπραγμένα της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας, την ευχαρίστησε που έθεσε το Επετειακό Έτος υπό την αιγίδα της και της «παρέδωσε» το πρώτο αντίτυπο του Αφιερωματικού Τόμου με τις δράσεις του Επετειακού Έτους.

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας που ανέτρεψαν τον αρχικό σχεδιασμό μας, καταφέραμε, πιστεύουμε, με σεμνότητα και σεβασμό, να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ήρωες αυτών των μαχών και να αναδείξουμε το πνεύμα της Επετείου, μέσα από πολυδιάστατες πρωτοβουλίες, ανθρωπιστικές, εκπαιδευτικές, επιστημονικές, πολιτιστικές και αθλητικές. Και αυτό το οφείλουμε, πρώτα απ’όλους, σε εσάς και στην ανεκτίμητη συμπαράσταση κι ενθάρρυνσή σας. Στο πρόσωπό σας συμβολίζεται η διαχρονική ευγνωμοσύνη και υπερηφάνεια των απανταχού Ελλήνων για τους προγόνους μας, την ιστορία μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά, αλλά και τον ρόλο μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Εύχομαι πραγματικά αυτό το ταξίδι που ξεκίνησε πριν από 2500 χρόνια, να συνεχιστεί στον σημερινό κόσμο, εμπλουτισμένο από τα οράματα ενός αξιακού πολιτισμού και μιας κοινωνίας που μέσα από την τραγωδία της πανδημίας που βιώνουμε, επιθυμεί να βγει καλύτερη, πιο ανθρώπινη, πιο ενωμένη και πιο δυνατή», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι αυτό που συνέβη πριν από 2.500 χρόνια στις Θερμοπύλες και στη Σαλαμίνα, ότι δηλαδή οι Έλληνες, παρά τις επί μέρους διαφορές τους, ενώθηκαν, αντιμετώπισαν και τελικά νίκησαν έναν εχθρό συντριπτικά υπέρτερο, περιγράφει, όπως έχει εξαιρετικά αποτυπωθεί από τον Αισχύλο και άλλους συγγραφείς, τη σύγκρουση του φωτός με το σκότος. Ότι οι Έλληνες δεν αγωνίστηκαν μόνο για τα πάτρια εδάφη αλλά και για έναν τρόπο ζωής, αντίθετο στην αλαζονεία και την αυθαιρεσία που σηματοδοτούσε το καθεστώς των Περσών. Και ότι, όπως γίνεται δεκτό, στο τέλος των Περσικών Πολέμων και στη νίκη των Ελλήνων ανιχνεύεται η αρχή της Ευρώπης.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε επίσης την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συμμετοχή της στη Διεθνή Διαδικτυακή Συζήτηση που διοργάνωσε το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» με θέμα «Covid-19 και παιδικός καρκίνος» και την ενημέρωσε για την νέα πρωτοβουλία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» με τίτλο «Health Diplomacy Program by ELPIDA» με στόχο τις διεθνείς συνεργασίες για την προστασία του αγαθού της υγείας.

«Η κρίση της πανδημίας ανέδειξε με τον πιο επιτακτικό τρόπο πως οι παγκόσμιες κρίσεις αντιμετωπίζονται μόνο με παγκόσμια συνεργασία. Καμία χώρα, καμία κυβέρνηση, κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνος. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις θα μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι. Με στόχο, λοιπόν, τη δημιουργία διεθνών συνεργασιών για τη διασφάλιση του πανανθρώπινου αγαθού της υγείας, ξεκινάμε αυτή την νέα μας προσπάθεια, το «Health Diplomacy Program by ELPIDA», και εύχομαι να σας έχουμε στο πλευρό μας.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά για την αγάπη και την ευαισθησία σας για τα παιδιά μας» είπε η κυρία Βαρδινογιάννη.
Από την πλευρά της η κυρία Σακελλαροπούλου την ευχαρίστησε για τις πρωτοβουλίες της και επανέλαβε την επιθυμία της να επισκεφθεί την Ογκολογική Μονάδα Παίδων μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.