Τζιράρκα Σοφία: “Οι καλλιτεχνικές ψυχές παίρνουν το σκοτάδι και το κάνουν φως….”

Η Dreamteam σε συνεργασια με το Polismagazino.gr, στην έναρξη του νέου Χρόνου και με δράσεις #giaenankaliterokosmo, δίνει βήμα σε καλλιτέχνες για να εξωτερικεύσουν συναισθήματα, έργα και απόψεις:

“Ως Σοφία, θα ήθελα να καταφέρω την υλοποίηση μιας προσωπικής έκθεση φωτογραφίας  με το θέμα που υπεραγαπώ.. τις γάτες! Αυτή η έκθεση θέλω πολύ να πραγματοποιηθεί, γιατί είναι για καλό σκοπό.  Η ενεργή φιλοζωική μου δράση τα τελευταία 15 χρόνια, μου έχει δείξει πόσο μεγάλες είναι οι ανάγκες για τα αδέσποτα ζωάκια της πόλης μας και θέλω μέσα από τα έσοδα της δικής μου έκθεσης, να διαθέσω ένα ποσό προκείμενου να λιγοστέψω και να απαλύνω με τη σειρά μου, των πόνο των αδέσποτων ψυχών που βρίσκονται στους δρόμους…”

Ποια είναι τα συναισθήματά σας για το 2021; Το 2021 ηταν η χρονιά που δημιούργησε την ανάγκη για ουσιαστική ενδοσκόπηση.  Προσωπικά, εστίασα  στα πράγματα που με ενδιαφέρουν αληθινά και στον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσω να τα υλοποιήσω, δεδομένων των νέων συνθηκών πάνω στις οποιες έπρεπε όλοι μας να προσαρμοστούμε. Χρονιά εσωτερικής αναζήτησης  θα τη χαρακτήριζα εγω…

Πως αντιμετωπίζετε την καθημερινότητα με την πανδημία και τα μέτρα για τον covid; Η καθημερινότητα έχει αλλάξει για όλους μας και δεν νομίζω ποτέ ξανά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα -έτσι τουλάχιστον -όπως την είχαμε συνηθίσει  τόσα χρόνια. Είναι δύσκολο να φοβάσαι εναν «εχθρό» που δεν μπορείς να τον αντιμετωπίσεις ουσιαστικά. Είναι δύσκολο να φοβάσαι για εσένα τους αγαπημένους σου τη ζωή σου τη δουλειά σου το μέλλον… Παρόλαυτα ελπίζω και εύχομαι, η πανδημία και τα μέτρα που μας περιορίζουν να είναι σύντομα πίσω μας με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η εξέλιξη του πολιτισμού το 2022; Νομίζω πως έχουμε να δούμε καινούρια πράγματα γιατί οι καλλιτεχνικές ψυχές παίρνουν το σκοτάδι και το κάνουν φως….

Ως καλλιτέχνης και άνθρωπος του πολιτισμού, τι θα προτείνατε για την επιστροφή στην κανονικότητα; Λένε, πως εμείς οι καλλιτέχνες διαθέτουμε μια πιο ευαίσθητη και πολυσύνθετη προσωπικότητα… ίσως  έχουμε την τάση να βλέπουμε τα πράγματα από μια άλλη πιο ιδιαίτερη πλευρά. Εγώ προσωπικά, θα επιθυμούσα να καλλιεργηθεί η ευαισθητοποίηση του ανθρώπου προς τον άνθρωπο και η αλληλεγγύη της υπάρξεως προς ύπαρξη…

Κοινωνία, Απομόνωση, Κανονικότητα. Πώς θα είναι η επόμενη ημέρα; Η επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει. Κανονικότητα όπως γνωρίζαμε, δεν θα ξαναδούμε. Η ιστορία όμως έχει δείξει το πόσο πολύ «ανθίζουν» οι τέχνες μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Είμαι αισιόδοξη, γιατί στους ανθρώπους έχει λείψει η επαφή με την κάθε μορφή τέχνης. Θέλω να πιστεύω πως ό,τι καινούριο προορίζεται να έλθει, θα το αγκαλιάσουν!

Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σχέδιά σας για το 2022; Η επαγγελματική μου ιδιότητα ως φωτογράφος κοινωνικών εκδηλώσεων, μου δίνει τη δυνατότητα να φωτογραφίζω τις χαρούμενες στιγμές των ανθρώπων που με εμπιστεύονται. Επιθυμώ να έρθουν καινούριοι άνθρωποι στο κατάστημά μου, που θα με εμπιστευτούν και χαμογελώντας μου στο φακό, θα δημιουργήσουμε παρέα τις δικές τους αναμνήσεις. Ως Σοφία, θα ήθελα να καταφέρω την υλοποίηση μιας προσωπικής έκθεση φωτογραφίας  με το θέμα που υπεραγαπώ.. τις γάτες! Αυτή η έκθεση θέλω πολύ να πραγματοποιηθεί, γιατί είναι για καλό σκοπό.  Η ενεργή φιλοζωική μου δράση τα τελευταία 15 χρόνια, μου έχει δείξει πόσο μεγάλες είναι οι ανάγκες για τα αδέσποτα ζωάκια της πόλης μας και θέλω μέσα από τα έσοδα της δικής μου έκθεσης, να διαθέσω ένα ποσό προκείμενου να λιγοστέψω και να απαλύνω με τη σειρά μου, των πόνο των αδέσποτων ψυχών που βρίσκονται στους δρόμους…

Φωτογραφείο Artphotography4u Δημοσθένους 4 Παιανία

www.artphotography4u.com

facebook: https://www.facebook.com/artphotography4you/

instagram: https://www.instagram.com/stzirarka/